-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,10
-
EURO
51,22% 0,06
-
GRAM ALTIN
6439,75% 0,35
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İran İslam İnkılabı Lideri Ali Hamanei, ABD'nin İran'a saldırması halinde bölgesel bir savaşın başlayacağını söyledi.
Hamanei, bugün İran İslam Devrimi’nin 44. yıldönümü ve Devrim’in kurucusu İmam Humeyni’nin İran’a dönüş yıl dönümü vesilesiyle İmam Humeyni Hüseyniyesi’nde çok sayıda vatandaşla bir araya geldi.
Burada bir konuşma yapan Hamanei, Amerikan yetkililerinin zaman zaman savaş ve askeri hareketlilikten söz etmesinin yeni bir durum olmadığını söyledi.
Geçmişte de Amerikalıların “tüm seçenekler masada” açıklamalarıyla tehditlerde bulunduğunu hatırlatan Hamanei, halkın bu tür söylemlerden etkilenmeyeceğini belirtti.
Hamanei, Biz başlatan taraf değiliz ve herhangi bir ülkeye saldırmak istemiyoruz; ancak İran milleti, saldıran ve zarar veren kim olursa olsun ona sert bir karşılık verecektir. Amerikalılar bilmelidir ki, bir savaş başlatırlarsa bu kez savaş bölgesel nitelikte olacaktır." ifadelerini kullandı.
Son olaylara değinen Hamanei “Darbe bastırıldı ancak amaçları, ülke yönetiminde kritik ve etkili merkezleri tahrip etmekti. Bu nedenle polis, devlet kurumları, Devrim Muhafızları merkezleri, blar ve camilere saldırdılar, Kur’an’ı yaktılar. Saldırdıkları yerler, ülkenin yönetim merkezleriydi; bu girişim darbe niteliğindeydi.” dedi.
Son haftalarda ABD Başkanı Donald Trump, İran'la tartışmalı kilit konularda bir anlaşmaya varabileceğini savunan ifadeler kullandı ama İran yakınlarında önemli miktarda Amerikan askeri gücünün konuşlu olduğu uyarısında da bulundu.
Mevcut ABD yönetimi, diğer şeylerin yanı sıra, Tahran'dan nükleer programından vazgeçmesini ve füze programını sınırlandırmasını talep ediyor.
Hamanei'nin danışmanı Ali Şamhani, bir gün önce yaptığı açıklamada, İran silahlı kuvvetlerinin kendilerine yönelik bir saldırı durumunda sadece denizde değil, daha geniş bir cephede de harekete geçmeye hazır olduğunu belirtti .
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, ABD'nin İran'a saldırmayı bırakma sözü vermesi halinde Tahran ile Washington arasında müzakerelerin mümkün olduğunu belirtti. (İLKHA)
Şırnak'ta sel: Araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı
Fırtına deniz ulaşımını vurdu: İDO ve BUDO'da çok sayıda sefer iptal
Trump'tan yine tehdit: İran'ın petrolünü ve uranyumunu ele geçirebiliriz
18 il için "sarı" kodlu uyarı: Sağanak, kar ve fırtına bekleniyor
Gazze'de ateşkese rağmen katliam sürüyor: 2 şehit
Siyonist rejim ve ABD'den kirli saldırı: İran ve Lübnan'da sivil altyapı hedef alınıyor
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: ABD üsleri ve işgal hedefleri vuruldu
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Yükleniyor







