Tarih: 28.09.2024 19:53

Hamanei, Nasrallah'ın şehadeti dolayısıyla İran'da 5 günlük yas ilan etti

Facebook Twitter Linked-in

Hamanei, Nasrallah’ın şehadetinden dolayı yayımladığı mesajda, "Bölgedeki direnişe önderlik yapan, din alimi ve bilge bir siyasi lider olan büyük Seyyid Hasan Nasrallah, dün gece Lübnan'daki olaylarda şehadet mertebesine ulaşarak hakkın rahmetine ulaştı." dedi.

İran medyasına göre Ali Hamanei, mesajında şunları kaydetti:

"Direnişin aziz seyyidi, Allah yolunda yıllarca verdiği cihadın ve zorluklarının mükafatını kutlu bir mücadele sırasında aldı. Onlarca yıl boyunca Filistin'in mazlum halkını, işgal edilen kasaba ve köyleri, yıkılan evleri ve şehit olanları savunmak için de tedbir ve planlar hazırlayan Nasrallah, Beyrut'un Dahiye bölgesindekileri, onların yıkılan evlerini ve sevdiklerini savunmak için plan hazırlarken şehit oldu. Bunca mücadelenin ardından şehitlik lütfu onun gerçek hakkıyıdı.

İslam âlemi, büyük bir şahsiyet; Direniş Cephesi de önemli bir önderini, Hizbullah da eşsiz bir liderini kaybetti, ama onun onlarca yıllık cihadının bereketi asla kaybolmayacak.

Lübnan'da kurduğu ve diğer direniş gruplarına yön verdiği temel, onun kaybıyla ortadan kalkmayacak, Nasrallah’ın akıtılan kanı ve bu olayın diğer şehitleri sayesinde direniş güç kazanacaktır.

Direniş cephesinin, siyonist rejimin yıpranmış ve çürümüş gövdesine yaptığı darbeler daha da artacaktır. Siyonist israilin kötü doğası bu olayda galip gelmemiştir.

Direnişin seyyidi bir kişi değil, bir yol ve okuldur ve bu yol devam edecektir. Şehit Seyyid Abbas Musavi'nin kanı yerde kalmadı, Şehit Seyyid Hasan'ın kanı da kalmayacaktır."

Nasrallah’ın ailesine taziye dileğinde bulunan Hamanei, Nasrallah için ülkede beş günlük yas ilan etti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —