• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

HAMAS: Batı Şeria'da toprak gaspı kurumsallaştırılıyor

09 Şubat 2026, Pazartesi 07:52
09 Şubat 2026, Pazartesi 07:52
HAMAS: Batı Şeria
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAMAS, siyonist rejimin güvenlik kabinesi tarafından Batı Şeria'ya yönelik alınan kararların, toprak gaspını ve yerleşimci projelerini kurumsallaştırmayı hedefleyen kapsamlı bir ilhak planı olduğunu vurguladı.

HAMAS, siyonist rejimin güvenlik kabinesinin Batı Şeria'da Filistin halkını ve topraklarını hedef alan yeni kararlarını sert bir dille kınadı. Hareket, söz konusu adımların arazi gaspını derinleştirmeyi, tapu kayıtlarını yerleşimcilerin hizmetine açmayı ve başta El Halil Belediyesi olmak üzere Filistinli yerel kurumların yetkilerini budamayı amaçladığını belirtti.

Yapılan açıklamada bu kararların, aşırı sağcı işgal hükümetinin izlediği faşizan yerleşim ve ilhak politikasının açık bir devamı olduğu vurgulandı. HAMAS, Batı Şeria'da fiili egemenlik kurma çabasının, Gazze'de sürdürülen soykırım ve etnik temizlik politikalarıyla aynı stratejik çerçevede ilerlediğine dikkat çekti.

Hareket, bu sürecin Filistin topraklarının coğrafi ve hukuki yapısını değiştirmeyi hedefleyen sahte bir "egemenlik" dayatması olduğunu ifade ederek, bunun uluslararası hukuk ve halkların kendi kaderini tayin hakkına açık bir saldırı niteliği taşıdığını kaydetti.

HAMAS açıklamasında, bu tehlikeli sürecin ancak ulusal safların birleştirilmesiyle durdurulabileceğini vurgulayarak, işgale karşı kapsamlı ve ortak bir direniş programı etrafında buluşma çağrısı yaptı. Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinli gençlere ise işgalcilere ve yerleşimcilere karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.

Hareket, Filistin halkının bu politikaları asla kabul etmeyeceğini, tarihsel ve meşru haklarından vazgeçmeyeceğini ve özgürlüğe giden yolda direniş seçeneğinden sapmayacağını vurguladı. Açıklamada, toprağın meşruiyetinin kararlarla değil, halkın direnişi ve kararlılığıyla belirlendiği ifade edildi.

HAMAS ayrıca Arap ve İslam ülkelerine, Batı Şeria'nın ilhakını fiili bir duruma dönüştürmeyi amaçlayan bu planlara karşı somut adımlar atma çağrısında bulundu. Bu kapsamda siyonist rejimle ilişkilerin kesilmesi ve büyükelçilerin geri çağrılması talep edildi.

Uluslararası topluma da çağrı yapan HAMAS, Birleşmiş Milletler ve ilgili tüm kurumların işgalcilerin ihlallerine karşı gerçek ve etkili baskı mekanizmalarını devreye sokmasını ve Filistin halkına karşı işlenen suçların hesabının sorulmasını istedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Altın haftaya yükselişle başladı

24 ilde uyuşturucu operasyonu: 144 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den 3 bölge için kuvvetli yağış uyarısı

İşgalcilerin "idari tutuklama" silahı: Esirlerin ömrü cezaevlerinde tüketiliyor

İşgal basını açıkladı: Filistinli esirler için idam hazırlığı

HAMAS: Batı Şeria'da toprak gaspı kurumsallaştırılıyor

Batı Şeria'yı işgal hamlesi: 1967'den bu yana atılan en tehlikeli adım

Filistin Ulusal Yönetim Komitesi'nin Gazze'ye girişi engelleniyor

Gazze'de ateşkes ihlali sürüyor: İşgalcilerin saldırılarında 6 şehit

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı

ABD-Rusya arasında gayri resmi nükleer anlaşma

Trabzon’da Peygamber sevgisi “Siyer Yarışması”nda buluştu

Hakkari'de 17 kilogram skunk ele geçirildi

Lübnan'da bir bina çöktü: 6 ölü, 7 yaralı

Rize’de “Siyer Yarışması”na yoğun ilgi 

Giresun’da 16’ncı “Siyer Yarışması" yoğun katılımla yapıldı

Siyer Yarışması'nın cevap anahtarları yayımlandı

Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın haftaya yükselişle başladı

24 ilde uyuşturucu operasyonu: 144 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den 3 bölge için kuvvetli yağış uyarısı

İşgalcilerin "idari tutuklama" silahı: Esirlerin ömrü cezaevlerinde tüketiliyor

İşgal basını açıkladı: Filistinli esirler için idam hazırlığı

HAMAS: Batı Şeria'da toprak gaspı kurumsallaştırılıyor

Batı Şeria'yı işgal hamlesi: 1967'den bu yana atılan en tehlikeli adım