-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,32% 0,21
-
GRAM ALTIN
6333,23% 1,40
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
HAMAS: Batı Şeria’daki saldırılar, işgalin ilhak ve tasfiye politikasının parçası
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HAMAS, işgal rejiminin Batı Şeria’nın kuzeyinde başlattığı askeri saldırıların kuşatma, baskın ve alıkoymalarla birlikte “sistematik bir suç politikasına” dönüştüğünü belirterek uluslararası topluma “acil müdahale” çağrısı yaptı.
HAMAS, işgal rejiminin Batı Şeria’nın kuzeyinde yeni bir askeri saldırının başlatmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bölgede uygulanan kuşatma, sokağa çıkma yasakları, baskınlar ve alıkoymaların, “işgalci aşırı sağ hükümetin sistematik suç politikası”nı ortaya koyduğu ifade edildi.
Saldırının, ilhak ve zorunlu göç planlarının bir parçası olduğu belirtilen açıklamada, “siyonist işgalci ordusunun, Batı Şeria’nın kuzeyinde yeni bir askeri operasyon başlattığını ve bununla birlikte uygulanan kuşatma, sokağa çıkma yasakları, baskınlar, tarama operasyonları ve tutuklamalar, işgalci aşırı hükümetin sistematik suç boyutunu gözler önüne sermektedir. Bu, Filistin varlığını ezmeyi ve Batı Şeria üzerinde tam kontrol sağlamayı amaçlayan açık bir politikadır. Bu operasyon, işgalin devam eden ilhak ve zorunlu göç planlarının bir parçası olarak gerçekleştirilmektedir. İşgalci güç, Batı Şeria’daki şehir ve köyleri kuşatılmış ve parçalanmış alanlara dönüştürmeyi, yaşamın doğal süreçlerini engellemeyi ve güvenlik temelli bir düzen yaratarak sömürgeci kontrol projesini yeniden tesis etmeyi hedeflemektedir.” denildi.
“Biz, bu suç niteliğindeki saldırının halkımızın iradesini ve direnişçilerimizin kararlılığını kıramayacağını vurguluyoruz.” Denilen açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:
“Direnişçilerimiz, topraklarında kök salma ve işgale karşı çok yönlü direniş gösterme kapasitesini kanıtlamıştır; bu, özgürlük ve onur haklarını savunma mücadelesidir. Ulusal birliğin en üst düzeyde sağlanmasını, Batı Şeria’ya yönelik bu açık savaşa karşı safların sıklaştırılmasını ve işgalin yürüttüğü kökünü kazıma politikasını önlemek için halkın, siyasi ve sahadaki tüm çabaların birleştirilmesini çağırıyoruz. Bu mücadele, herkesin direniş cephesinde yer almasını gerektiriyor. Uluslararası toplumu, işgalin halkımıza karşı işlediği savaş suçlarını durdurmak ve uluslararası hukuka aykırılıklarını hesap vermeye zorlamak için acil ve ciddi bir şekilde harekete geçmeye davet ediyoruz. Sessizlik ve uluslararası yetersizlik, işgali daha fazla suç işlemeye teşvik etmektedir.” (İLKHA)
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







