-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,44% 0,07
-
EURO
51,07% -0,17
-
GRAM ALTIN
6362,52% -0,86
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HAMAS, işgalci siyonistlerin Doha'da HAMAS'a yönelik saldırısında Halil El-Hayya'nın oğlu Hammam El-Hayya ile birlikte 5 hareket mensubu ve Katarlı bir güvenlik personelinin şehit olduğunu bildirdi.
İslami direniş hareketi HAMAS, işgalci siyonistlerin Doha'da HAMAS'a yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Hareket, bugün işgalci siyonistlerin, Katar’ın başkenti Doha’da HAMAS’ın müzakere heyetine yönelik hain suikast girişiminin; vahşi bir suç, açık bir saldırı ve tüm uluslararası teamüllerin ve yasaların pervasızca ihlâli olduğunu bildirdi.
HAMAS, bu saldırının, kardeş Katar’ın egemenliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, "Katar, kardeş Mısır ile birlikte ateşkesin sağlanması ve esir takası anlaşmasına ulaşılması için yürütülen arabuluculuk ve diplomatik çabalarda önemli ve sorumlu bir rol üstlenmektedir. Saldırı, işgalin suç dolu karakterini ve anlaşmaya varma ihtimalini baltalama arzusunu bir kez daha gözler önüne sermiştir." dedi.
Siyonist düşmanın, müzakere heyetindekileri hedef alma girişiminin başarısız olduğunu vurgulayan HAMAS, ancak bazı kişilerin saldırıda şehit düştüğünü aktardı.
6 şehit
Hareket, şehit olan isimleri şöyle paylaştı:
Şehit Cihad Lebid (Ebu Bilal) – Dr. Halil el-Hayye’nin büro müdürü
Şehit Hemmam el-Hayye (Ebu Yahya) – Dr. Halil el-Hayye’nin oğlu
Şehit Abdullah Abdulvahid (Ebu Halil) – Koruma
Şehit Mümin Hassune (Ebu Ömer) – Koruma
Şehit Ahmed el-Mamluk (Ebu Malik) – Koruma
Ayrıca Katar İç Güvenlik (Lekhwiya) teşkilatı mensuplarından astsubay Badr Saad Muhammed el-Humeydi’yi de şehit olarak anıyoruz.
Allah’tan hepsine rahmet, cennetinde en yüce makamları niyaz ediyoruz."
HAMAS, müzakere heyetinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın son önerisini tartıştığı bir anda hedef alınmasının, Netanyahu ve hükümetinin herhangi bir anlaşmaya varmak istemediğini; tüm fırsatları bilerek sabote ettiğini, esirlerinin hayatını umursamadığını, devletlerin egemenliğini ve bölgenin güvenliği ile istikrarını hiçe saydığını açıkça gösterdiğini kaydetti.
Bu suçta, işgalin saldırılarını ve cinayetlerini sürekli destekleyen ABD yönetiminin de işgalciyle birlikte sorumlu olduğunu vurgulayan hareket, "Söz konusu suç, siyonist işgalin bölge ve dünya için yakın bir tehlike olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Netanyahu, halkımızın ulusal davasını ve haklarını ortadan kaldırmak, onları zorla göçe zorlamak, soykırım, etnik temizlik, aç bırakma ve sürgün politikalarını sürdürmek istemektedir." ifadelerini kullandı.
HAMAS, şu çağrıda bulundu:
"Dünya ülkelerini, Birleşmiş Milletler’i, tüm özgür güçleri ve vicdan sahibi insanları, kardeş Katar’a yönelik bu saldırıyı kınamaya; işgalin soykırım ve etnik temizlik savaşını durdurması için acilen harekete geçmeye; halkımızın adaletini sağlamaya ve özgürlük ile kendi kaderini tayin hakkına destek vermeye çağırıyoruz.
"Suikast girişimi, tutum ve taleplerimizi değiştirmeyecektir"
Bu korkakça suikast girişimi, tutum ve taleplerimizi değiştirmeyecektir. Taleplerimiz nettir: Halkımıza yönelik saldırıların derhal durması, işgal ordusunun Gazze’den tamamen çekilmesi, gerçek bir esir takası, halkımızın yardım ve imarı.
Bu terörist suçlar ne hareketimizin ne de liderliğimizin iradesini kıramayacak; halkımızın ulusal haklarından ve direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır. Hedefimiz, işgalin topraklarımızdan sökülüp atılması ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletimizin kurulmasıdır." (İLKHA)
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







