• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

09 Eylül 2025, Salı 21:20
09 Eylül 2025, Salı 21:20
HAMAS, Doha
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS, işgalci siyonistlerin Doha'da HAMAS'a yönelik saldırısında Halil El-Hayya'nın oğlu Hammam El-Hayya ile birlikte 5 hareket mensubu ve Katarlı bir güvenlik personelinin şehit olduğunu bildirdi.

İslami direniş hareketi HAMAS, işgalci siyonistlerin Doha'da HAMAS'a yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hareket, bugün işgalci siyonistlerin, Katar’ın başkenti Doha’da HAMAS’ın müzakere heyetine yönelik hain suikast girişiminin; vahşi bir suç, açık bir saldırı ve tüm uluslararası teamüllerin ve yasaların pervasızca ihlâli olduğunu bildirdi.

HAMAS, bu saldırının, kardeş Katar’ın egemenliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, "Katar, kardeş Mısır ile birlikte ateşkesin sağlanması ve esir takası anlaşmasına ulaşılması için yürütülen arabuluculuk ve diplomatik çabalarda önemli ve sorumlu bir rol üstlenmektedir. Saldırı, işgalin suç dolu karakterini ve anlaşmaya varma ihtimalini baltalama arzusunu bir kez daha gözler önüne sermiştir." dedi.

Siyonist düşmanın, müzakere heyetindekileri hedef alma girişiminin başarısız olduğunu vurgulayan HAMAS, ancak bazı kişilerin saldırıda şehit düştüğünü aktardı.

6 şehit

Hareket, şehit olan isimleri şöyle paylaştı:

Şehit Cihad Lebid (Ebu Bilal) – Dr. Halil el-Hayye’nin büro müdürü

Şehit Hemmam el-Hayye (Ebu Yahya) – Dr. Halil el-Hayye’nin oğlu

Şehit Abdullah Abdulvahid (Ebu Halil) – Koruma

Şehit Mümin Hassune (Ebu Ömer) – Koruma

Şehit Ahmed el-Mamluk (Ebu Malik) – Koruma

Ayrıca Katar İç Güvenlik (Lekhwiya) teşkilatı mensuplarından astsubay Badr Saad Muhammed el-Humeydi’yi de şehit olarak anıyoruz.

Allah’tan hepsine rahmet, cennetinde en yüce makamları niyaz ediyoruz."

HAMAS, müzakere heyetinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın son önerisini tartıştığı bir anda hedef alınmasının, Netanyahu ve hükümetinin herhangi bir anlaşmaya varmak istemediğini; tüm fırsatları bilerek sabote ettiğini, esirlerinin hayatını umursamadığını, devletlerin egemenliğini ve bölgenin güvenliği ile istikrarını hiçe saydığını açıkça gösterdiğini kaydetti.

Bu suçta, işgalin saldırılarını ve cinayetlerini sürekli destekleyen ABD yönetiminin de işgalciyle birlikte sorumlu olduğunu vurgulayan hareket, "Söz konusu suç, siyonist işgalin bölge ve dünya için yakın bir tehlike olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Netanyahu, halkımızın ulusal davasını ve haklarını ortadan kaldırmak, onları zorla göçe zorlamak, soykırım, etnik temizlik, aç bırakma ve sürgün politikalarını sürdürmek istemektedir." ifadelerini kullandı.

HAMAS, şu çağrıda bulundu:

"Dünya ülkelerini, Birleşmiş Milletler’i, tüm özgür güçleri ve vicdan sahibi insanları, kardeş Katar’a yönelik bu saldırıyı kınamaya; işgalin soykırım ve etnik temizlik savaşını durdurması için acilen harekete geçmeye; halkımızın adaletini sağlamaya ve özgürlük ile kendi kaderini tayin hakkına destek vermeye çağırıyoruz.

"Suikast girişimi, tutum ve taleplerimizi değiştirmeyecektir"

Bu korkakça suikast girişimi, tutum ve taleplerimizi değiştirmeyecektir. Taleplerimiz nettir: Halkımıza yönelik saldırıların derhal durması, işgal ordusunun Gazze’den tamamen çekilmesi, gerçek bir esir takası, halkımızın yardım ve imarı.

Bu terörist suçlar ne hareketimizin ne de liderliğimizin iradesini kıramayacak; halkımızın ulusal haklarından ve direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır. Hedefimiz, işgalin topraklarımızdan sökülüp atılması ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletimizin kurulmasıdır." (İLKHA)

Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"

BM, israilin Katar’da HAMAS yetkililerine yönelik saldırısını kınadı

Mardin'de pikap hayvan sürüsüne daldı: 14 hayvan telef oldu

Sebastien Lecornu, Fransa’nın yeni başbakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıyı lanetledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Kassam, işgal mevzilerine baskın düzenledi: Ölü ve yaralılar var

Tunus’taki drone saldırısı, filodaki insanları yıldırmak ve vazgeçirmeye yöneliktir

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"