• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

HAMAS: Gazetecilere yönelik saldırı, işgalin hukuk ihlallerinin devamıdır

GÜNDEM 7.04.2025 15:22:57 0
HAMAS: Gazetecilere yönelik saldırı, işgalin hukuk ihlallerinin devamıdır

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), gazetecilere, işgalin işlediği suçları ifşa etmeleri için dünyadaki tüm medya kuruluşlarını harekete geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

HAMAS Gazze'nin Han Yunus bölgesinde Nasser Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırlarının hedef alınmasını, siyonist rejimin uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmesinin bir örneği olarak değerlendirdi. Yapılan açıklamada, saldırının, bölgedeki gerçekleri örtbas etme amacı taşıdığı vurgulandı.

HAMAS, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletlere, işgalin bu tür suçlarına karşı daha etkili bir duruş sergileme çağrısında bulundu. Ayrıca, gazetecilere, işgalin işlediği suçları ifşa etmeleri için dünyadaki tüm medya kuruluşlarını harekete geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

Gazetecilere yönelik saldırının, işgalin cezasızlık politikasını sürdürme amacını güttüğü belirtilirken, HAMAS, tüm gazetecileri ve insan hakları savunucularını bu suçların ortaya çıkarılması için çaba göstermeye çağırdı.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bu yana şehit olan gazeteci sayısının 210’a yükseldiğini duyurdu.

Medya Ofisi, gazeteci Hilmi Fakavi’nin Han Yunus kentinde, Nasır Hastanesi yakınlarında gazetecilere ait bir çadırın hedef alınması sonucu şehit düştüğünü hatırlattı.

Ofis, böylece işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bu yana şehit olan gazeteci sayısının 210’a yükseldiğini kaydetti.

Şehit gazeteci Hilmi Fakavi’nin Filistin Bugün Haber Ajansı'nda görev yaptığı ve işgalin işlediği suçları takip ederek mesleki görevini yerine getirdiği sırada hedef alındığı belirtildi.

Aynı saldırıda genç Yusuf el-Hazindar da şehit olurken, dokuz gazeteci çeşitli derecelerde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan gazetecilerin Hasan Islih, Ahmed Mansur, Ahmed El-Ağa, Muhammed Fayik, Abdullah El-Atar, İhab El-Berdini, Mahmud Avad, Macid Kadih ve Ali Islih olduğu açıklandı. (İLKHA)

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ