• BIST 100

    11078,12%0,96
  • DOLAR

    40,71% 0,07
  • EURO

    47,46% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4401,91% -0,95
  • Ç. ALTIN

    7097,74% 0,00

HAMAS heyeti Mısır'da ateşkes görüşmeleri için temaslarda bulunuyor

11 Ağustos 2025, Pazartesi 01:54
11 Ağustos 2025, Pazartesi 01:54
HAMAS heyeti Mısır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS'ın üst düzey heyeti, Gazze'de ateşkes ve esir takası için siyonist rejim ile dolaylı görüşmeler çerçevesinde Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarda bulunuyor.

HAMAS'ın önemli isimlerinden oluşan bir heyet, ateşkes ve esir takası anlaşmasına ulaşmak amacıyla bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Güvenilir kaynakların "El Arabi El Cedid" sitesine aktardığı bilgilere göre, Türkiye'nin arabuluculuğunda başlayan Kahire ile HAMAS arasındaki müzakere kanalları, geçen hafta Ankara'da gerçekleşen görüşmeler sonrası yeniden açıldı. Bu görüşmelerde HAMAS heyeti, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer yetkililerle bir araya gelmiş, Gazze'de ateşkesin sağlanması için yapılabilecekler değerlendirilmişti.

Türkiye'nin resmi talebi üzerine Fidan'ın geçen cumartesi günü Mısır'a yaptığı ziyaret sırasında darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşerek HAMAS ile yeniden iletişimin sağlanması yönündeki desteğini ilettiği bildirildi.

Mısır tarafının da bölgesel aktörlerin baskıları ve Filistin sahasındaki karmaşık siyasi ve askeri durumun etkisiyle HAMAS heyetini Kahire'de kabul etmeye hazır olduğu kaydedildi. Bu girişim, Gazze'deki soykırımın durdurulması ve insani yardımın bölgeye ulaştırılmasını kolaylaştırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

HAMAS ise daha önce yaptığı açıklamada, ateşkesin sağlanması için esneklik ve yapıcı tutum sergilediklerini, savaşın durması ve işgalcilerin çekilmesi için tüm adımları atmaya hazır olduklarını belirtmişti. Öne çıkan konular arasında, tüm esirlerin toplu şekilde serbest bırakılması da bulunuyor.

Bu müzakere çabaları, siyonist rejimin Gazze'deki topyekûn işgal planını açıkladığı bir döneme denk geliyor. İşgal hükümeti, Gazze kentininin nüfusunu güneye sürerek kuşatma altına almayı ve şehirde kapsamlı kara saldırıları yapmayı içeren askeri planlarını yürürlüğe koyduğunu duyurdu.

Siyonist rejimin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun güvenlik kabinesinin onay verdiği plan, şehirde tam kontrolün aylar süreceğini ve altıdan fazla askeri tugayın katılımıyla gerçekleştirileceğini içeriyor.

Plan kapsamında, Gazze'de yaklaşık bir milyon kişilik nüfusun, güneydeki Han Yunus çevresinde oluşturulacak "toplama merkezlerine" zorla yerleştirilmesi, insani yardım dağıtım noktalarının kurulması ve ardından kara saldırılarına başlanması hedefleniyor. Bu sürecin bir buçuk ay kadar devam edeceği belirtiliyor. (İLKHA)

Gazze için bağışta bulundular

Hububat pazarı hareketli ama çiftçi girdi maliyetlerinden dertli

Mahmud Kumati: Lübnan hükümeti vatana ihanet ediyor

Adana'da asayiş operasyonu: 368 kişi yakalandı

Siirt’te zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Numan Kurtulmuş'tan Enes eş-Şerif için başsağlığı: Gazze'nin cesur sesi şehadete uğurlandı

Ankara’da Gazze için on binler ‘artık yeter’ dedi

Şırnak’ta 11 milyon değerinde gümrük kaçağı eşya ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

Batman'da 34 yıl sonra duygusal buluşma

Hizbullah'tan Gazze'deki gazeteci katliamına kınama

Belediye Başkanı Geçit: Banazı, Konak ve Horata'nın gelişimi Yeşilyurt için önemli

Yahudi çeteler Ramallah’ın kuzeyinde yeni yasa dışı işgal noktası kurdu

HAMAS heyeti Mısır'da ateşkes görüşmeleri için temaslarda bulunuyor

Gazzeli şehit gazeteci Enes el-Şerif “Cesaret Ödülü”ne layık görülmüştü

Batman'da akran zorbalığı ve siber zorbalık konusu ele alındı

Arjantinli 1200 kültür ve sanat insanı Gazze'ye yönelik soykırımı kınadı

Diyarbakır İç Kale’de Çekim Tarifesi Tepki Çekti

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran: Gazze’de bir an önce insani koridor açılmalı

Batman'da gıda işletmeleri denetlendi

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore ortak tatbikatına uyarı

Batman’da 34 Yıl Sonra Duygusal Buluşma

Balıkesir’deki deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

Silahlı Yahudi çeteler, Filistinlilere ait arazi ve mülklere saldırdı

Birecik’te silahlı kavga: 1 yaralı

Siyonist rejim, bir askerinin keskin nişancı ateşiyle yaralandığını açıkladı

Sinop Durağan’daki orman yangını kontrol altına alındı

Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı kanlı bitti: 2 ölü, 2 yaralı

ABD'de ev yangını: 4’ü çocuk 6 kişi öldü

Katil rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarında bir aile daha yok oldu

Batman Valiliği'nden ağustos ayı hibe çağrısı: Proje fırsatlarını değerlendirin

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze için bağışta bulundular

Hububat pazarı hareketli ama çiftçi girdi maliyetlerinden dertli

Mahmud Kumati: Lübnan hükümeti vatana ihanet ediyor

Adana'da asayiş operasyonu: 368 kişi yakalandı

Siirt’te zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Numan Kurtulmuş'tan Enes eş-Şerif için başsağlığı: Gazze'nin cesur sesi şehadete uğurlandı

Ankara’da Gazze için on binler ‘artık yeter’ dedi