• BIST 100

    9321,64%0,05
  • DOLAR

    38,22% 0,07
  • EURO

    44,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4281,04% 1,71
  • Ç. ALTIN

    6792,06% 0,00

HAMAS ile ABD arasında Doha’da ateşkes ve esir takası görüşmeleri

GÜNDEM 7.03.2025 12:37:21 0
HAMAS ile ABD arasında Doha’da ateşkes ve esir takası görüşmeleri

ABD esir müzakerecisi Adam Boehler ile İslami Direniş Hareketi (HAMAS) liderlerinden Halil el-Hayye’nin, Katar’ın başkenti Doha’da birkaç tur görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Washington Post gazetesinin diplomatik bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Doha’daki görüşmelerin doğrudan ve ikili olduğu, Katar’ın iki taraf arasında arabuluculuk yapmadığı belirtildi.

Gazetenin aktardığına göre, ABD, görüşmeler sırasında insani yardımların yeniden başlatılması ve Gazze’de ateşkesin iki ay süreyle uzatılması karşılığında, aralarında bir ABD vatandaşının da bulunduğu esirlerin serbest bırakılmasını önerdi.

Haberde, bu önerinin Doha’daki görüşmelerde ABD yetkilileri ile HAMAS arasında tartışılan birkaç seçenekten biri olduğu ifade edildi.

Washington Post’un aktardığına göre, HAMAS, Donald Trump yönetimiyle doğrudan bir anlaşma yapmanın potansiyel avantajlarını değerlendiriyor. Ancak HAMAS, müzakerelerin nihai hedefinin işgal rejiminin Gazze’den tamamen çekilmesi ve savaşın kalıcı olarak sona ermesi gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda esirlerin nihai olarak serbest bırakılmasını şart koşuyor.

Kaynaklar ayrıca, ABD’nin özel temsilcisi Stephen Whitkoff’un ateşkesi yaklaşık 50 gün daha uzatma önerisinin de masadaki seçeneklerden biri olduğunu belirtti. HAMAS, Whitkoff’un teklifini reddetti ancak diğer seçeneklere ilişkin nihai kararını henüz açıklamadı.

Öte yandan, Siyonist Yediot Aharonot gazetesi, ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, İşgal rejiminin, ABD’nin HAMAS ile Doha’da gerçekleştirdiği gizli görüşmeleri sabote etmeye çalıştığını öne sürdü. Daha önce benzer bir girişimin başarısız olmasını sağlayan işgalin, yeni bir askeri operasyon hazırlığında olduğuna dair bilgilerin ardından müzakere kararı alındığı ifade edildi. (İLKHA)

İşgal çetesinin gece Gazze'ye saldırısında 14 Filistinli şehid oldu

İzmir'de DAİŞ'e yönelik operasyonda 13 şüpheli yakalandı

BM: Gazze’ye 50 gündür tek bir yardım girmedi

Yerlikaya: İstanbul’da 801 kilo metamfetamin ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı

Uzmanlardan bahar alerjilerine karşı uyarı

Altın rekor kırmayı sürdürüyor

Bakan Şimşek, New York’ta 4 trilyon dolarlık yatırımcılarla buluştu

Dolar kuru bugün ne kadar?

Doğru Medya Ankara Temsilcisi Özcan: Bu soykırıma artık sessiz kalınmamalı

Prof. Dr. Günbey’den Yeniden Refah Partisi ve Milli Gençlik Derneği’ne Ziyaret

İşgalciler çadır kampları bombaladı: 9 şehit

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Rusya – İslam Dünyası: KazanForum 2025 başlıyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD ile eşit şartlarda anlaşmaya hazırız

Bakan Fidan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüştü

İşgalci ABD Yemen'e saldırmaya devam ediyor

Van'da 4 büyüklüğünde deprem

HAMAS: Batı Şeria'da ev yıkma suçu işgalin faşizmini ortaya koyuyor

Gazze hükümeti: Toplu göç iddiaları yalan; büyük Filistin halkı bu topraklardan asla sökülemez

Siyer Vakfı Kurucusu Yıldırım: Ümmet-i Muhammed bozulduğu için insanlık bozuldu

Araç ineklere çarptı

Afganistan’da araç kanala düştü: 6 ölü

Mardin’de “dur” ihtarına uymayan sürücü kaçarken polise çarptı

Suriye'den getirildiği tespit edilen 2 anti-tank mayını imha edildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Çin'i ziyaret edecek

Bir ayda 6 kaza: Bingöl Caddesi’ne acil müdahale isteniyor

Bingöl’de araç lastiği hırsızı tutuklandı

Uganda'da mpox'tan ölenlerin sayısı 40'a yükseldi

Batman’da Sivil Toplumun Kalbi Atacak: Türkiye’ye Örnek Proje Hayata Geçiyor

HAMAS, sağlık görevlilerinin infazına ilişkin uluslararası soruşturma çağrısını yineledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ