Tarih: 09.10.2024 13:19

HAMAS: İşgal zindanlarındaki işkence görüntülerinin yayınlanması işgalin başarısızlığını gösteriyor

Facebook Twitter Linked-in

Hareket, yaptığı açıklamada, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin şehit olmasına varan baskı, istismar, mahrumiyet ve tıbbi ihmalinin, savaş esirleri için savaş suçları ve tüm gelenek ve yasaların açık ihlallerini temsil ettiğini ve bu işgalin herhangi bir ahlaki veya insani değeri tanımadığını kanıtladığını vurguladı.

HAMAS, bu sahnelerin Aksa Tufanı Savaşı'nın birinci yıldönümü olan yedi Ekim'le bağlantılı olarak yayınlanmasının, işgalin başarısızlığını ve onun paramparça olmuş prestijini, aşağılanmasını ve yıkılmasını silmeye yönelik başarısız bir girişim olduğuna dikkat çekti.

Hareket, mahkumlara yönelik kötü muamelenin artmasının ve onları haklarından mahrum bırakılmasının ve işgalin onlara karşı saldırgan politikalarında devam etmesinin, onların kararlılığını ve sağlam iradesini bozmayacağını kaydetti.

HAMAS, özgür dünyayı, insan haklarını ve uluslararası kurumları, Nazi terörist düşmanının esirlere karşı işlediği suçları ortaya çıkarmaya ve tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bu korkunç ihlaller için cani ve suçlu liderlerine karşı dava açmaya çağırdı.

Hareket ayrıca esirlerin ailelerine ve Batı Şeria halkına, kahraman esirleri desteklemek için eylemlerini yükseltmeye ve onları desteklemek ve onlar için kazanmak için çeşitli alanlarda mümkün olan her şeyi yapmaya çağırdı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —