• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

HAMAS: İşgalin, "güvenli bölge" iddiaları tamamen yalan

DÜNYA 24.08.2024 18:43:21 0
HAMAS: İşgalin,

HAMAS, işgalcilerin Gazze Şeridi'nde güvenli bölgelerin varlığına dair iddialarının tamamen yalan ve yanlış bilgi olduğunu; binlerce kişinin "güvenli bölge" ilan edilen yerlerde şehit edildiğini vurguladı.

İslami direniş hareketi HAMAS yaptığı açıklamada, terörist işgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden ve güneyinden yüz binlerce yerinden edilmiş insanla dolup taşan El Megazi kampı, El Masdar köyü ve Deyr El Balah şehrinin geniş bölgeleri başta olmak üzere merkezi şehirlerdeki bölgelerde kalan Gazzelilerin acımasız bombardıman, yıldırma ve katliamların ağırlığı altında yerinden edilmesine yönelik  yeni boşaltma emirleri verdiğini hatırlattı.

Hareket, söz konusu yeni boşaltma emirlerinin, Gazze Şeridi'nde halkın acılarını derinleştirmeye çalışan siyonist aşırılık yanlısı hükümetin politikası ile ABD'nin siyasi ve askeri kamuflesi altında gerçekleştirilen geçmiş soykırım ve etnik temizlik suçunun kapsamına girdiğini vurguladı.

İşgalcilerin, Gazze Şeridi'nde güvenli bölgelerin varlığına dair iddialarının tamamen yalan ve yanlış bilgi olduğunu vurgulayan HAMAS, çünkü gerçekte sözde güvenli olarak sınıflandırılan sığınak, okul, kurum ve çadır kentlerin bombalanarak binlerce kişinin şehit edildiğini kaydetti.

Hareket, dünyanın gözleri önünde devam eden bu faşist uygulamaların, uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler'in ve kurumlarının Gazze Şeridi'ndeki masum sivillere koruma sağlamak ve siyonist savaş suçlularını onlara karşı uluslararası ve insancıl hukuku açıkça ihlal ettikleri için sorumlu tutmak için çok çalışmasını gerektirdiğini vurguladı. (İLKHA)

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ