DÜNYA 7.10.2024 12:37:10 0

HAMAS lideri Meşal: Yeni direniş cepheleri açılmalı ve bu ümmet için cihadi bir görevdir

HAMAS lideri Meşal: Yeni direniş cepheleri açılmalı ve bu ümmet için cihadi bir görevdir
Haberi Sesli Oku

HAMAS yurtdışı sorumlusu Halid Meşal, Aksa Tufanı harekatının birinci yıldönümünde işgale karşı yeni direniş cephelerinin açılması ve siyonist oluşumun peşine düşmek için uluslararası arenada siyasi ve hukuki eylem çağrısında bulundu.

Meşal, İstanbul'da düzenlenen Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu'nun 7. Yıllık Konferansına bir mesaj gönderdi.

İslam ümmetinin yerine getirmesi gereken 2 görevin olduğunu söyleyen Meşal, şöyle konuştu:

"Birincisi, yeni direniş cepheleri açmak: Bu, sadece Filistin'de değil, özgürlük ve onur savaşının şiddetlendiği her yerde tüm ümmet için meşru ve cihadi bir görevdir.

Ayrıca bu siyonist oluşumu uluslararası düzeyde takip etmek ve suçlu ve parya bir varlık olarak gerçek imajını ortaya çıkarmak için siyasi ve hukuki cepheler açmalıyız.

Amaç, sadece Filistin'de değil, uluslararası toplumda da siyonist oluşumun yeri olmadığını tüm dünyaya göstermektir."

7 Ekim'in savaş tarihinde yeni bir aşamaya işaret ettiğini vurgulayan Meşal, Gazze halkının ve direniş gruplarının bir destan yazdığını ve yazmaya devam ettiğini söyledi.

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim'de mağlup olduğunu ve şu an yaptığı soykırım ve katliamlara rağmen bu mağlubiyetini hafifletemeyeceğini ifade eden Meşal, "Aksa Tufanı bu oluşumun tarihinde kara bir nokta olarak kalacak ve Allah'ın izniyle yakında ölümünün habercisi olarak kalacaktır." dedi.

Bu dava uğruna direnişin İsmail Heniyye gibi liderlerini şehit verdiğini vurgulayan Meşal, Allah uğruna, vatanın kurtuluşu ve Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için en değerli varlıklarını feda etmeye hazır olduklarına dikkat çekti. Meşal, nitekim kadın ve erkek, genç ve yaşlı her yaştan ve gruptan insanın bu dava uğruna şehit olduğunu kaydetti.

Lübnan, İran, Yemen ve Irak başta olmak üzere Gazze'ye silahla destek veren herkesi selamlayan Meşal, "Bunlar bizim için fedakarlık yaptılar ve Seyyid Hasan Nasrallah'ın başını çektiği uzun bir şehitler kervanı ortaya koydular." dedi.

Meşal, meydanlarda haykıran milyonlarıyla, elçilikler etrafında oturma eylemleriyle, maddi ve yardım desteğiyle, parayla cihadı ve medyalarıyla, sosyal platformlarla, doğu ve batıdaki öğrenci hareketiyle, akademisyenlerin rolüyle Aksa Tufanına desteğini esirgemeyen halklara da selam ve teşekkür etti.

Aksa Tufanı'nın, çatışmada yeni bir aşamayı ve büyük bir değişimi temsil ettiğini belirten Meşal, "Bunu böyle görmeliyiz, çünkü Tufan'ın kazanımları ve sonuçları çatışmanın seyri üzerinde derin bir stratejik etkiye sahiptir, eğer Tufan'ı bu şekilde ele almazsak, hakkını küçümseyeceğiz ve kendimizi onun geleceğinden yararlanmaktan mahrum bırakacağız." diye konuştu.

Aksa Tufanı'nın ümmetin sabır ve birliğine çağırdığını söyleyen Meşal, "Direniş cepheleri birleşip düşmana karşı tek sesle ve tutarlı bir birlik içinde savaştığında onu yeneriz. Düşmanın imha araçları olmasına ve uçaklarının her yeri bombalayabilmesine rağmen, birliğimiz bize karşı zafer kazanmasını imkansız kılıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Gazze’de şehit sayısı 53 bini aştı

Yazar Tunç: Hasan Saklanan, şehadetiyle İbrahimi duruş sergiledi

Yükleniyor