-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
HAMAS: Lübnan'a yönelik siyonist saldırılar savaş suçudur, saflar birleşmeli
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HAMAS yetkilisi Ali Bereke, Lübnan'a yönelik devam eden saldırıların açık bir savaş suçu olduğunu belirterek Arap ve İslam dünyasına "işgale karşı birleşme" çağrısı yaptı. Güney Lübnan'daki yerleşim yerleri dün gün boyu şiddetli bombardıman altındaydı.
HAMAS Siyasi Büro üyesi Ali Bereke, Lübnan'a yönelik süregelen siyonist saldırıların açık bir savaş suçu olduğunu vurgulayarak uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.
Perşembe akşamı yaptığı yazılı açıklamada Bereke, Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerinin, sivil halkı hedef alan bu saldırıların derhal durdurulması ve işgalci rejim liderlerinin hesap vermesi için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
Bereke, HAMAS'ın Lübnan devleti, halkı ve direnişiyle tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Siyonist düşman, bölge halklarının direniş iradesini kıramayacak; genişleme projeleri, direnen milletlerin kararlılığı karşısında başarısız olacaktır." dedi.
Açıklamasında ayrıca, Filistin, Lübnan ve bölgedeki tüm direniş güçlerine safları birleştirme çağrısı yapan Bereke, ortak bir stratejiyle saldırılara karşı durulması gerektiğini vurguladı.
Öte yandan, Lübnan medyasına göre işgal ordusu dün gün boyunca Güney Lübnan'daki birçok bölgeyi şiddetli şekilde bombaladı. Taybe, Ayt el-Cebel ve Tirdaba kasabaları hedef alınırken, saldırılar sonucu çok sayıda sivilin yaralandığı bildirildi. Ambulans ekipleri enkaz altındaki yaralılara ulaşmak için bölgeye sevk edildi.
Son haftalarda işgalciler, güney sınır hattındaki hava saldırılarını yoğunlaştırırken, ABD'nin de Beyrut yönetimine Hizbullah'ın silahsızlandırılması yönünde baskı yaptığı ifade ediliyor.
Siyonist rejim, Kasım 2024'te ilan edilen ateşkese rağmen Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgal ordusu, saldırılarını "Hizbullah hedeflerini vurma" iddiasıyla meşrulaştırmaya çalışsa da saldırılar çoğunlukla sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor.
Bilgilere göre rejim, son savaş sırasında işgal ettiği beş tepeyi hâlâ elinde bulunduruyor. 2023 Ekim'inde başlayan ve 2024 Eylül'ünde tam kapsamlı savaşa dönüşen saldırılar, 4 binden fazla kişinin şehit olmasına, 17 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açmıştı. (İLKHA)
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
Yükleniyor







