10507,10%0,46
36,44% 0,20
39,46% 0,59
3411,05% 0,19
5552,18% 0,35
HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun tüm dünyanın şahit olduğu anlaşmayı engellemek için yol haritası empoze etmeye çalıştığını belirtti.
Rişk, Netanyahu'nun siyonist esirlerin hayatlarını görmezden gelerek, sadece kendi kişisel çıkarlarını koruma çabasıyla hareket ettiğini vurguladı. Bu süreçte esirlerin ailelerinin taleplerine de aldırış etmediğine dikkat çekti.
Anlaşmanın hükümlerinin eksiksiz bir şekilde uygulanması ve ikinci aşamaya dair müzakerelere başlanmasının zorunlu olduğunu ifade eden Rişk, erteleme çabalarının zaman kaybı olduğunu ve esirlerin hayatlarıyla oynamak anlamına geldiğini belirtti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik elektrik tedarikini durdurma kararını şiddetle kınayan Rişk, bu adımı kabul edilemez bir şantaj siyaseti olarak nitelendirdi. Filistin halkı ve direniş üzerindeki baskıyı artırma girişiminin bir parçası olarak, Filistinlilerin gıda, ilaç ve sudan mahrum bırakılmasının ardından bu hamlenin geldiğini ifade etti.
Siyonist rejim sözde Enerji Bakanı Eli Cohen, dün yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'ne yönelik elektrik tedarikini derhal kesme kararı aldıklarını duyurmuştu. (İLKHA)