• BIST 100

    10646,41%-0,40
  • DOLAR

    40,55% -0,48
  • EURO

    47,57% -0,70
  • GRAM ALTIN

    4354,64% -1,33
  • Ç. ALTIN

    6965,95% -0,80

HAMAS, sağlık görevlilerinin infazına ilişkin uluslararası soruşturma çağrısını yineledi

21 Nisan 2025, Pazartesi 10:35
21 Nisan 2025, Pazartesi 10:35
HAMAS, sağlık görevlilerinin infazına ilişkin uluslararası soruşturma çağrısını yineledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS hareketi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta sağlık görevlilerini infaz etmesiyle ilgili olarak uluslararası bir soruşturma yapılması çağrısını yineledi.

Geçtiğimiz 23 Mart'ta, işgal ordusu Refah şehrinin batısındaki Tel El Sultan Mahallesi'nde uluslararası hukukla koruma altındaki 15 sağlık ve sivil savunma görevlisini öldürmüş, onları toplu mezara gömmüş ve araçlarını imha ederek delilleri gizlemeye çalışmıştı.

Bu vahşet, dünyanın dört bir yanında büyük tepkiyle karşılandı ve özellikle sağlık ve yardım görevlilerinin infaz edilmesi nedeniyle, siyonist askeri yetkililer hakkında soykırım suçlamalarıyla yargılanmaları yönünde çağrılar yapıldı.

HAMAS, bugün yayımladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz ay Refah kentinde 15 sağlık ve kurtarma görevlisinin infazıyla ilgili faşist işgal ordusunun açıkladığı detaylar, sadece bu korkunç suçtan tamamen kurtulma çabasıdır. Bu suç, önceden tasarlanarak işlenmiştir."

Hamas, işgalin söz konusu açıklamasını “dünyayı sarsan bu suçun etkisini azaltmak amacıyla yapılan sözde bir iç soruşturmayla kamuoyunu kandırma girişimi” olarak nitelendirdi. Ayrıca yayımlanan videonun, sağlık ekiplerinin sistematik ve aleni şekilde infaz edildiğini belgelediğini ve bunun, sağlık, kurtarma, sivil savunma ve insani yardım alanlarında çalışanlara yönelik uzun bir ihlal ve suç zincirinin parçası olduğunu vurguladı.

Hareket, tıbbi ekiplerin ya insansız hava araçlarıyla ya da doğrudan infaz edilerek hedef alındığını belirtti.

HAMAS, Birleşmiş Milletler’e, Refah'ta sağlık ve kurtarma ekiplerine yönelik gerçekleştirilenlerin gerçeğini ortaya çıkarmak ve işgal ordusunun bu suçları örtbas etmeye yönelik çabalarını ifşa etmek için bağımsız bir uluslararası soruşturma komitesi kurulması çağrısını yineledi.

Öte yandan, işgal ordusu dün akşam, sağlık görevlilerinin öldürülmesine ilişkin "derinlemesine bir soruşturma" yaptığını iddia ettiği sonuçları yayımladı. Sözde raporda, infaz edilen sağlık görevlilerinin ellerinin bağlı olduğuna veya infaz edildiğine dair herhangi bir delil bulunmadığı öne sürüldü ve “olayın düşmanca ve tehlikeli bir çatışma alanında meydana geldiği” savunuldu.

Daha önce, işgal ordusu Tel El Sultan’da toplam 15 Filistinliyi öldürdüğünü kabul etmiş, bunlardan 6’sının HAMAS üyesi savaşçıları olduğunu öne sürmüştü.

Buna benzer daha önceki işgal iddialarına cevaben HAMAS, öldürülenler arasında hiçbir hareket mensubunun bulunmadığını ve işgalin bu katliamı meşrulaştırmak amacıyla böyle yalanlarda bulunduğunu vurguladı. (İLKHA)

HÜDA PAR heyetinden MÜSİAD Antalya şubesine ziyaret

Tekin: En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı

Gaziantep’te kasten öldürme suçundan aranan şüpheli yakalandı

Malatya'da 303 milyon TL'lik sulama projeleri hayata geçiyor

Dr. Börta: Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olalım

Kınalıada'da tekne alev aldı, yolcular denize atladı

Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 9 Filistinli açlıktan can verdi

Mora Yarımadası alevlere teslim: 12 bin dönüm orman kül oldu

Tapuda yeni dönem: Başvurular artık sadece dijital ortamdan yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ve Trump’ı İstanbul’a getirme gayretindeyiz

Kazakistan'da ordu helikopteri kayboldu

DMM’den “Ekonomi Direksiyonu Zorda” iddialarına yalanlama

İran ve Avrupa'nın İstanbul’daki nükleer görüşmesinde uzlaşı kararı verildi

Motosikletini Gazze için bağışladı

Şanlıurfa’da “Gazze ölüyor, ayağa kalk” yürüyüşü düzenlendi

Bursa’da sıcaklık alarmı: Valilik vatandaşları uyardı

Ortopedide yeni dönem: Robotik cerrahiyle hastalar aynı gün ayağa kalkabiliyor

İşgal güçleri Kudüs Müftüsünü Mescid-i Aksa'dan alıkoydu

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Eczacı, Heimlich manevrası ile çocuğun hayatını kurtardı

Teknolojiyle değil, sevgiyle büyüyen çocuklar

Batman'da işçi sorunları gündemde: Hak-İş'ten işten çıkarmalara ve güvencesizliğe tepki

Ankara’da farklı suçlardan aranan 844 kişi yakalandı

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atama şartları yenilendi

Birleşmiş Milletler Suriyelilere 3 milyar dolarlık yardım çağrısı yaptı

Vahşi Sulamaya Son, Toprağa ve Suya Sahip Çıkalım!

Batman'da açılan kurslar halka hizmet veriyor

Kremlin sözcüsü Peskov: Putin ve Zelenski bu aşamada görüşemez

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artacak

Çamlıca Koleji öğrencisi, Baykar Fen Lisesini kazandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR heyetinden MÜSİAD Antalya şubesine ziyaret

Tekin: En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı

Gaziantep’te kasten öldürme suçundan aranan şüpheli yakalandı

Malatya'da 303 milyon TL'lik sulama projeleri hayata geçiyor

Dr. Börta: Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olalım

Kınalıada'da tekne alev aldı, yolcular denize atladı

Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 9 Filistinli açlıktan can verdi