Tarih: 06.10.2024 18:44

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: siyonistler zelil bir şekilde topraklarımızı terk edecek

Facebook Twitter Linked-in

Filistin'e Destek Platformu çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Gazze direnişini selamlamak ve soykırımı protesto etmek amacıyla 7 Ekim’in yıldönümünde Üsküdar Meydanı'nda buluştu.

Miting alanını dolduran on binlerce kişi "Gazze 365 gündür direniyor" ve "Sabır, savaş, zafer" sloganlarıyla Filistin’e desteklerini haykırdı.

"Amerika ve onunla birlikte hareket edenler Gazze'ye karşı ise, bütün Türkiye Gazze ile birliktedir"

Programda konuşan HAMAS Siyasi Büro Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, sadece İstanbul değil bütün Türkiye'nin meydanlarda olduğunu dile getirerek; "Bütün Türkiye şanlı direnişi ile dünyaya ders veren yiğit Gazze halkının yalnız olmadığını göstermek için meydanlarda. Amerika ve onunla birlikte hareket edenler Gazze'ye karşı ise, bütün Türkiye Gazze ile birliktedir. Bütün Batı ülkeleri her ne kadar Gazze'ye karşı bir duruş sergilese de bütün Türkiye ve ümmet Gazze ile birliktedir." dedi.

"Onlar HAMAS'ı ortadan kaldırmayı hedefliyorlardı ama bugün HAMAS sadece Filistin'de değil bütün İslam aleminde ayakta"

Bir yıl içinde binlerce ton bombanın yağdırıldığını ama Gazze halkının hala direnişte olduğunu belirten Zuhri sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün bir kez daha ilan ediyoruz, siyonist çete israil, Filistin üzerine kurduğu planlardan hiçbirini gerçekleştirmeye muvaffak olamadı. Onlar HAMAS'ı ortadan kaldırmayı hedefliyorlardı ama bugün HAMAS sadece Filistin'de değil bütün İslam aleminde ayakta. Aciz ve alçak siyonist çete israil HAMAS'ın elindeki esirlerini kurtaracağını söylemişti ama bir senedir bütün teknolojik imkanlarına rağmen ele geçirmeyi bırakın, yerlerini bile tespit edemediler. Alçak siyonist çete Aksa Tufanı başladıktan sonra ülkeyi terk eden yahudi yerleşimcileri geri döndüreceğini söylemişti ama bir sene geçti geri dönenlerin değil çıkanların sayısı artmaktadır. Bugün Türkiyeli Müslüman ümmete ve bütün dünyaya şu güzel müjdeyi vermek isterim; gönlünüz rahat olsun, Gazze direnmeye devam ediyor. siyonistler ise hakir ve zelil bir şekilde topraklarımızı terk edecek. Ümmet olarak özgür Kudüs'te buluşacağız inşallah, mücadelemiz zaferle sonuçlanacak." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —