• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

HAMAS Sözcüsü: Sorumlulukla hareket ettik, top artık işgalcilerin sahasında

15 Mart 2025, Cumartesi 02:20
15 Mart 2025, Cumartesi 02:20
HAMAS Sözcüsü: Sorumlulukla hareket ettik, top artık işgalcilerin sahasında
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS hareketi Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, hareketin devam eden müzakerelerde olumlu bir atmosfer oluşturduğunu, büyük bir sorumlulukla hareket ettiğini ve arabulucuların önerisini kabul ettiğini belirterek, artık topun işgal kuvvetlerinin sahasında oldu

El-Kanu, bugün yaptığı basın açıklamasında, HAMAS müzakere heyetinin dün tekrar Kahire'ye döndüğünü, Mısır yetkilileriyle müzakerelerdeki son gelişmeleri takip ettiğini ve sunulan öneriyi görüştüğünü ifade etti.

Sözcü, HAMAS'ın, Alexandre isimli esiri serbest bırakmayı kabul etmesinin, hareketin esneklik gösterdiğini ve arabulucuların sunduğu önerilere olumlu yaklaştığını kanıtladığını vurguladı.

Hareketin, arabulucuların önerisini kabul etmesinin ikinci aşamanın yerine geçmediğini bildiren Kanu, aksine müzakerelerin bu aşamasının başlamasına ve savaşın sona erdirilmesine zemin hazırladığını belirtti.

Kanu, Ayrıca, “Hareketin arabulucuların teklifine verdiği olumlu yanıt, ateşkes anlaşmasının bir parçasıdır ve müzakerelerin diğer aşamalarının tamamlanmasını sağlamaya yöneliktir.” dedi.

HAMAS'ın arabulucular tarafından kendisine iletilen her teklife büyük bir esneklik ve olumlu bir tutumla yaklaştığını yineleyen Kanu, hareketin hiçbir zaman zorlayıcı veya imkânsız şartlar ortaya koymadığını, aksine ateşkes anlaşmasını sağlamlaştırmayı ve işgal kuvvetlerini arabulucuların garantörlüğü altında anlaşmaya uymaya zorlamayı amaçladığını vurguladı.

Kanu, asıl sorunun Netanyahu’nun siyasi geleceğini kurtarmak için oyalama taktiğine başvurması olduğunu söyledi. İşgalci rejimin, ilk aşamayı ihlal ettiğini, insani yardım protokolünü durdurarak ve Gazze’yi iki haftadır abluka altında tutarak süreci sekteye uğrattığını belirtti.

HAMAS'ın arabulucuların önerisini kabul etmesi

Dün HAMAS, liderlik heyetinin Kahire’ye giderek Mısır yetkilileriyle müzakerelerdeki son gelişmeleri ele alacağını duyurdu. Bu gelişme, HAMAS'ın bir Amerikalı-israilli asker ile dört çifte vatandaş Filistinli esirin cenazesinin teslim edilmesini içeren arabulucu önerisini kabul etmesinin ardından gerçekleşti.

HAMAS heyeti, perşembe günü arabulucuların sunduğu ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılmasına ilişkin öneriyi teslim aldı ve olumlu bir tutum sergilediğini açıkladı.

HAMAS, ikinci aşamayla ilgili müzakerelere başlamak ve kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmak için tam bir hazırlık içinde olduğunu vurgulayarak, işgal kuvvetlerinin ateşkes anlaşmasının tüm maddelerine uymasının sağlanması çağrısında bulundu.

Salı günü, HAMAS ateşkes müzakerelerinde yeni bir tur başlattığını duyurdu ve arabuluculara, Netanyahu hükümetinin ateşkes anlaşmasını uygulaması için baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Netanyahu ateşkesi geciktiriyor

Mart ayının başında, Gazze'de 42 gün süren ateşkesin birinci aşaması tamamlandı ancak işgalci siyonistleri, ikinci aşamaya geçmekten kaçınarak savaşı sona erdirmedi.

Netanyahu, 19 Ocak 2025’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının ilk aşamasını uzatarak, Gazze’deki siyonist esirlerin mümkün olduğunca fazlasını kurtarmak istiyor. Ancak bunu yaparken, askeri ve insani yükümlülükleri yerine getirmekten kaçınıyor. Netanyahu’nun bu tutumunun, hükümetindeki aşırılık yanlılarını memnun etmeye yönelik olduğu belirtiliyor.

Öte yandan HAMAS, ateşkes anlaşmasına tam bağlı olduğunu ve işgal güçlerinin tüm maddelere uymasının sağlanmasını talep ettiğini vurguluyor. Hareket, arabulucuları derhal ikinci aşama müzakerelerine başlamaya ve işgalci rejimin Gazze’den tamamen çekilmesini ve savaşın tamamen sona erdirilmesini sağlamaya çağırıyor. (İLKHA)

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı