• BIST 100

    10247,5%0,58
  • DOLAR

    36,45% 0,09
  • EURO

    39,41% 0,25
  • GRAM ALTIN

    3391,34% -0,87
  • Ç. ALTIN

    5525,89% -0,29

HAMAS: Trump'ın açıklamaları ateşkesle ilgili durumu karmaşıklaştırıyor

DÜNYA 6.03.2025 13:02:20 0
HAMAS: Trump

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, ABD Başkanı Donald Trump'ın son açıklamalarının, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasıyla ilgili durumu önemli ölçüde karmaşıklaştırabileceğine dikkat çekti.

Kasım, yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ndeki halka karşı uyguladığı aç bırakma politikasının, işgalin bölgeye karşı yürüttüğü soykırım savaşının bir devamı olduğunu ve halka yönelik terörün tırmanması anlamına geldiğini belirtti.

HAMAS'ın Telegram kanalında yer alan açıklamaya göre Kasım, "İşgalin bu terörist uygulamaları, dün gerçekleştirilen Arap Zirvesi'nde alınan önemli kararların uygulanmasını daha da zorunlu hale getirmektedir. Bu kararlar, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması ve ablukanın kırılması yönünde atılması gereken adımlardır. Bunlar, Gazze halkını zorla göç ettirme planını engellemek için hayati öneme sahiptir." dedi.

Trump'ın son açıklamalarına işaret eden Kasım, "Bu tehditler, ateşkes anlaşmasını daha karmaşık hale getiriyor ve işgal güçlerini anlaşmanın maddelerini uygulamaktan kaçınmaya teşvik ediyor. İmzalanmış bir anlaşma var ve bu anlaşmada Washington ara bulucu rolündeydi. Anlaşma, esirlerin üç aşamada serbest bırakılmasını öngörüyordu. HAMAS, birinci aşamadaki yükümlülüklerini yerine getirdi ancak işgal ikinci aşamadan kaçıyor. ABD yönetimi, işgal güçlerine baskı yaparak ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçilmesini sağlamalıdır." diye konuştu.

Trump, dün Truth Social'da bir çağrı yayınlayarak , HAMAS'a hitaben Gazze Şeridi'nde tutulan tüm rehinelerin derhal serbest bırakılmasını ve ölenlerin bedenlerinin kendilerine teslim edilmesini talep etmiş, bunu reddederlerse hareketin tüm destekçilerinin öldürüleceği tehdidinde bulunmuştu. ABD lideri, Gazze halkına da "güzel bir geleceğin" ancak rehine tutmamaları halinde mümkün olabileceği tehdidinde bulundu. Trump, HAMAS'ın bölgedeki tüm liderlerinin "halen şansları varken" bölgeyi terk etmesi gerektiğini savundu.

İşgalci siyonistler, 2 Mart'ta HAMAS'ın ABD'nin özel temsilcisi Steven Witkoff'un Gazze'de ateşkes görüşmelerine devam etme planını kabul etmemesi üzerine Gazze'ye insani yardım sevkiyatını engelledi ve tüm sınır kapılarını kapattı. (İLKHA)

Mardin’de takla atan otomobil kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Panama Devlet Başkanı Mulino'dan, Trump'a Panama Kanalı yanıtı

Bakan Kurum: 2025 yılı sonunda 453 bin hak sahibine konutlarını ve işyerlerini teslim etmiş olacağız

Yolun karşısına geçmeye çalışan kişi cipin çarpması sonucu öldü

Arap Birliği Zirvesi, Bağdat’ta düzenlenecek

Ebu Ubeyde'den İslam ümmetine Gazze'deki soykırım hatırlatması

ABD Başkanı Trump, dış ticaret açığını değiştireceğini açıkladı

Yunanistan'da sokaklar yine karıştı

Şili'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Avustralya'da Alfred Tropikal Siklonu alarmı

Rusya'dan Macron'a nükleer yanıt

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Avrupa'da "ReArm" planı devreye girecek

Dünya Gıda Programı, Gazze için alarm verdi 

Tayvan'da nükleer santralde yangın

Fransa: Ukrayna'ya istihbarat desteği sağlıyoruz

Rusya, Donetsk'te yeni bir yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

İşgal hapishanelerinde 350'si çocuk olmak üzere 9500 Filistinli esir bulunuyor

Arnavutluk’tan TikTok’a bir yıllık yasak

Çin: ABD ile ticaret savaşında sonuna kadar mücadele edeceğiz

RTÜK’ten SZC TV’ye "Halka ayaklanma çağrısı" gerekçesiyle ceza

Merkez Bsı rezervleri 165,4 milyar dolara geriledi

BM sınır kapılarının kapatıldığı Gazze için uyardı

Gazze’de şehid sayısı 48 446'ya yükseldi

Şanlıurfa’da yolun karşısına geçmek isteyen kadına otomobil çarptı

Abdülhamit Turgut: Mukabele geleneği asırlardır devam ediyor

BM, ihmal edilen kriz bölgeleri için 110 milyon dolar ayırdı

Gaziantep'te araması bulunan 157 kişi yakalandı

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan iki zincir marketi mühürlendi

Bakan Işıkhan'dan "Mobbing Genelgesi" açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ