• BIST 100

    10892,64%1,53
  • DOLAR

    42,35% 0,05
  • EURO

    49,07% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5561,56% 0,42
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,00

HAMAS: Yeni bir ateşkes müzakere turu başladı

11 Mart 2025, Salı 23:44
11 Mart 2025, Salı 23:44
HAMAS: Yeni bir ateşkes müzakere turu başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS yetkililerinden Abdurrahman Şedid, Bugün yeni bir ateşkes müzakere turunun başladığını ve bu müzakerelere büyük bir sorumluluk ve ciddiyetle yaklaştığını; bu sürecin, Amerikalı esir müzakerecisi ile yapılan görüşmeleri de kapsadığını bildirdi.

Şedid, işgal kuvvetlerinin Filistin’in tamamında cinayet, tehcir, yıkım ve tutuklama politikalarına devam ettiğini, Filistin halkına yönelik en vahşi işkence türlerini uyguladığını vurguladı.

Abdurrahman Şedid, düzenlediği basın toplantısında, arabuluculara Netanyahu ve hükümetine ateşkes şartlarına uyma, sınır kapılarını açma ve insani yardımların girişine izin verme konusunda baskı yapma çağrısında bulundu.

Şedid, "ABD elçisinin çabalarının, ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına yönelik müzakerelerin başlamasına yol açmasını umuyoruz" dedi.

Bugün yeni bir ateşkes müzakere turunun başladığını ve bu müzakerelere büyük bir sorumluluk ve ciddiyetle yaklaştığını vurgulayan Şedid, bu sürecin, Amerikalı rehine müzakerecisi ile yapılan görüşmeleri de kapsadığına dikkat çekti.

Şedid, uluslararası toplumu, işgal kuvvetlerinin suçlarını ve ciddi ihlallerini durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

İşgal rejimi saldırılarının Cenin kenti ve mülteci kampında elli birinci gününe, Tulkarm kenti ve Nur Şems ile Tulkarm mülteci kamplarındaki saldırıların ise kırk üçüncü gününe ulaştığını söyleyen Şedid, Ramazan ayı boyunca Batı Şeria’daki şehir, köy ve mülteci kamplarına yönelik barbarca baskınlarını artırdığına dikkat çeken Şedid, Batı Şeria genelinde yerleşimci faaliyetlerinin hız kazandığını, geçen ay içinde 2.684 yeni yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Şedid, Netanyahu’nun bu kuşatma ve saldırılar yoluyla Batı Şeria ve Kudüs’teki şehir, köy ve mülteci kamplarını boşaltıp yıkmayı, halkını zorla göç ettirmeyi ve bu bölgelerin tarihî gerçekliğini ve demografik yapısını değiştirmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca bunun, sözde "Büyük Kudüs" planını gerçekleştirme hayali doğrultusunda olduğunu ifade etti.

Öte yandan Şedid, işgal rejimine, medyanın gerçeği yansıtması için çalışmasına izin vermesi yönünde baskı yapılması çağrısında bulundu.

Batı Şeria ve Kudüs’teki direniş güçlerine birlik olmaya, direnişi ve dayanışmayı güçlendirmeye çağrıda bulunan Şedid, Filistin Yönetimi’ne de "güvenlik koordinasyonu" olarak adlandırdığı politikayı derhal durdurma ve direnişçileri takip etmeye son verme çağrısında bulundu.

Son olarak Şedid, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya devam edilmesi ve işgal kuvvetleri ile yerleşimcilerin mukaddes mekânı kirletme girişimlerine karşı koyulması çağrısında bulundu. (İLKHA)

Birleşmiş Milletler: Gazze'de son yağmur ve fırtınadan 17 bin aile etkilendi

Psikiyatri Uzmanı Türk: Bağımlılığı yenmede en büyük güç kararlılık ve ailedir

‘Bayğaralar’ suç örgütüne operasyon : 7 şüpheli tutuklandı

Mardin’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

SPK Teşkilat Yönetmeliği yenilendi

Soykırımcı netanyahuyu tutuklamaya hazır ülkeler

İşgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de bir anne ve çocuğu ağır yaralandı

Yazar Özmen’in “Bela ve Musibetler Neden Bizi Buluyor” kitabı çıktı

Siyonist rejim donanması Gazze açıklarında 3 balıkçıyı esir aldı

Zelenskiy: Rusya’nın 48 füze ve 470’ten fazla İHA saldırısında 9 kişi öldü

TCMB, eylül ayı uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıkladı

Trump'tan CIA'ya Venezuela içinde gizli operasyon yetkisi

Japonya 14 yıl sonra dünyanın en büyük nükleer santralini yeniden açıyor

İran’dan BM Güvenlik Konseyi kararına tepki

İşgal rejimi Beyt Ummar’ın tüm girişlerini kapattı

BM: Gazze'de nüfusun yüzde 96'sı gıda güvensizliğiyle karşı karşıya

İnsanlığa seçici yaklaşım: Avrupa Konseyi, savaşın karbonunu muhasebeleştirirken Gazze’deki kayıpları görmüyor

Zirai ilaçlar reçeteyle satılacak

Siyonist rejim, el-Halil ve Bet Amr'da geniş çaplı ev baskınları düzenledi

Motorin fiyatı 60 lirayı geçecek: Cuma günü zam bekleniyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: "Kadim Çırmıhtı yeniden ayağa kalkıyor"

Batman’da bir kafenin mutfağında çıkan yangın paniğe neden oldu

Japonya’da yangın: 170’in üzerinde bina zarar gördü

ABD, Ukrayna’ya 105 milyon dolarlık patriot destek paketi satışını onayladı

Borrell: Batı Şeria’daki durum kabul edilemez seviyeye ulaştı

İşgalcilerden "tarihi miras" bahanesi: Filistinlilere ait 4 bin 600 dönüm arazi gasp edilecek

Brent petrol 64,30 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da çok sayıda silah ele geçirildi: 9 gözaltı

Şanlıurfa’da önlemsiz şekilde duran kamyonet kazaya neden oldu

AB’den “Askerî Schengen” adımı: Sınır geçişi barışta 3 gün, acilde 6 saatte onaylanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Birleşmiş Milletler: Gazze'de son yağmur ve fırtınadan 17 bin aile etkilendi

Psikiyatri Uzmanı Türk: Bağımlılığı yenmede en büyük güç kararlılık ve ailedir

‘Bayğaralar’ suç örgütüne operasyon : 7 şüpheli tutuklandı

Mardin’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

SPK Teşkilat Yönetmeliği yenilendi

Soykırımcı netanyahuyu tutuklamaya hazır ülkeler

İşgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de bir anne ve çocuğu ağır yaralandı