• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,55% -0,49
  • EURO

    47,59% -0,64
  • GRAM ALTIN

    4341,12% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

HAMAS yetkilisi Basem Naim son müzakere turu hakkında detayları açıkladı

25 Temmuz 2025, Cuma 06:56
25 Temmuz 2025, Cuma 06:56
HAMAS yetkilisi Basem Naim son müzakere turu hakkında detayları açıkladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS yetkililerinden Dr. Basem Naim, ABD’li temsilci Steve Steve Witkoff'un son müzakere turuna ilişkin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu açıklamaların işgal rejiminin pozisyonunu desteklediğini söyledi.

Naim, yaptığı basın açıklamasında, Wietkoff’un son derece olumsuz açıklamalarının, birkaç gün önce yaptığı “dört maddeden üçü üzerinde uzlaşı sağlandı” şeklindeki ifadeleriyle tamamen çeliştiğini vurguladı.

Bu tutumun, yaklaşan müzakere turu öncesinde Netanyahu’nun siyasi konumunu güçlendirme amacı taşıdığını ifade eden Naim, HAMAS’ın cevabının arabulucular tarafından olumlu ve yapıcı bulunduğunu belirtti.

Naim, bu cevabın arabulucuların taraflara sunduğu önerilere oldukça yakın olduğunu dile getirerek, arabulucuların HAMAS heyetine, karşı tarafın yani işgal ilk tepkilerinin de olumlu olduğunu ilettiğini aktardı.

Naim, ayrıca, kendilerine işgal heyetinin istişare için geçici olarak ayrılıp, gelecek haftanın başında müzakerelere devam etmek üzere geri döneceğinin bildirildiğini söyledi.

Son müzakere turunda, özellikle insani yardımlar, geçici 60 günlük ateşkes sürecinde müzakere takvimi ve kalıcı ateşkese ulaşılana dek müzakerelerin devam etmesine dair önemli başlıkların neredeyse nihai şekilde karara bağlandığını aktardı.

Tartışmaların odak noktasını ise işgal güçlerinin geri çekilmesine ve yeniden konuşlanmasına ilişkin haritalar oluşturduğunu belirten Naim, esir değişimi konusuna dair ise, genel bir çerçeve üzerinde uzlaşı sağlandığını ve detayların sonraki turlarda ele alınacağını ifade etti.

Naim, HAMAS’ın, Filistinli direniş grupları ve dost ülkelerle koordinasyon içinde, Gazze halkının çağrılarına yanıt olarak ve süren katliam ve açlığı durdurmak için mümkün olan en yüksek düzeyde esneklik gösterdiğini vurguladı. Ancak işgalci gerçek niyetlerine dair ciddi şüphelerin sürdüğünü, özellikle savaşa geri dönme, etnik temizlik ve zorla göç ettirme planlarının hâlâ gündemde olduğunu söyledi.

HAMAS’ın sunduğu teklifin, sahadaki karmaşıklıkların bilinciyle oluşturulduğunu ve kalıcı ateşkese ve işgalin Gazze’den tamamen çekilmesine giden yolu açabilecek gerçek bir anlaşmaya zemin hazırladığını ifade eden Naim, “Top artık işgalcinin ve destekçilerinin sahasında; bu kirli oyunu sonlandırmak onların elinde.” dedi.

Siyonist işgalin, bölgedeki tüm istikrarsızlık ve terörün kökü olarak nitelendiren Naim, ABD’li temsilciye de çağrıda bulunarak, adil bir arabulucu olması ve savaşın sona ermesi, işgalin Gazze’den tamamen çekilmesi ve nihayetinde işgalin sona erdirilmesini sağlayacak kapsamlı bir anlaşma için işgal hükümetine gerçek baskı yapması gerektiğini belirtti. (İLKHA)

HAMAS: ABD'nin açıklamaları gerçeklerle uyuşmuyor, asıl engel Netanyahu hükümeti

Kavga edenleri ayırmaya çalışan şahıs bıçaklanarak ağır yaralandı

Mersin Silifke’de orman yangını: Yerleşim yerleri tehlikede

Kolombiya'dan siyonist rejime kömür taşıyan gemilere müdahale emri

İran Kürdistanı'ndaki alimlerden Gazze için cihat fetvası

Kavurucu sıcaklıklar kapıda: Bazı illerde termometreler 45 dereceyi gösterecek

İşgalciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi şehit etti, cenazelerini alıkoydu

İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 16 milyon dolarlık mal varlığına el koyuldu

Guterres: Gazze'deki çocuklar cennete gitmek istiyor

Alanya, Gazipaşa ve Akhisar'da orman yangınları sürüyor

Yahudi çeteler, Gazze'ye gelen yardımları imha etti: On binlerce ton gıda açlığa rağmen yok edildi

Katar ve Mısır: Gazze müzakereleri devam ediyor, görüşmeler çökmedi

Bakan Tunç: Son 15 günde çıkan yangınlarla ilgili 17 kişi tutuklandı

Siyonist rejim Gazze'yi yine kana buladı: 52 şehit, 250'den fazla yaralı

Ankara'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

E3 ülkelerinden ortak Gazze açıklaması: Savaşın bitme zamanı geldi

Çin'de yeni virüs salgını endişesi: Vaka sayısı 4 bini geçti

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Nijerya'da silahlı saldırı: 14 ölü

Rusya'da doğal gaz patlaması: 4 ölü, 7 yaralı

Manisa'da orman yangını

Rusya, Sumi ve Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Bakan Kurum: Yangınlardan dolayı 87 bağımsız birim ağır hasarlı ve yıkık

İtalya’da orman yangını geniş bir alana yayıldı

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Piknik tüpünün patlaması mahallede korku dolu anlara neden oldu

Şanlıurfa’da ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı etkinlik düzenlendi

Bingöl-Erzurum kara yolunda kaza: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: ABD'nin açıklamaları gerçeklerle uyuşmuyor, asıl engel Netanyahu hükümeti

Kavga edenleri ayırmaya çalışan şahıs bıçaklanarak ağır yaralandı

Mersin Silifke’de orman yangını: Yerleşim yerleri tehlikede

Kolombiya'dan siyonist rejime kömür taşıyan gemilere müdahale emri

İran Kürdistanı'ndaki alimlerden Gazze için cihat fetvası

Kavurucu sıcaklıklar kapıda: Bazı illerde termometreler 45 dereceyi gösterecek

İşgalciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi şehit etti, cenazelerini alıkoydu