DÜNYA 7.12.2024 12:17:54 0

HAMAS'ın önde gelen heyeti Doha'da Bogdanov ile görüştü

HAMAS
Haberi Sesli Oku

Hareketin Uluslararası İlişkiler Ofisi başkanı Dr. Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki HAMAS heyeti, Doha'da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile görüştü.

HAMAS'tan yapılan açıklamaya göre hareketin önde gelen heyeti, Uluslararası İlişkiler Ofisi başkanı Dr. Musa Ebu Merzuk başkanlığında, Rusya Federasyonu Başkanı'nın Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile görüştü.

Katar'ın başkenti Doha'da yapılan görüşmede soykırım, zorla yerinden edilme, sivillerin ve barınma merkezleri ile hastaneler gibi altyapıların hedef alınması da dahil olmak üzere işgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı devam eden suçları tartışıldı.

Taraflar, kalıcı ateşkese ulaşmanın yollarını ve bölgesel gelişmelerle başa çıkma mekanizmalarını da ele aldı.

HAMAS heyeti kapsamlı ulusal mekanizmalar yoluyla Topluluk Destek Komitesi'nin oluşturulması sürecini gözden geçirerek, ulusal birliğin ve ortak Filistin eyleminin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Görüşmede, işgalci rejimin Filistinlileri yerinden etme ve yerleşim planlarını uygulamaya yönelik çılgınca planlarının yanı sıra, işgal zindanlarında Filistinli esirlerin çektiği acılar ve maruz kaldıkları ihlallere de değinildi.

Heyet, işgalin Filistin halkına karşı işlediği suçları durdurmak için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Bogdanov ise Rusya'nın Filistinlilerin haklarını destekleme konusundaki kararlı tutumunu vurguladı ve acil ateşkes ve Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlanması çağrısında bulundu.

Ayrıca Filistin halkının haklarını garanti altına alacak ve devam eden işgal rejimi ihlallerine son verecek kapsamlı bir siyasi çözüm bulmaya yönelik uluslararası çabaların önemini de vurguladı. (İLKHA)

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen: Son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz

Bingöl'de yayalara yol vermek isteyen araç kaza yaptı

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Tarife savaşı karşılıksız kalmayacak

İşgalciler Gazze Şeridi'nden onlarca esiri  serbest bıraktı

TİM Başkanı Gültekin: Maliyet yapılarındaki ciddi bozulmalar, ihracatın rekabet gücünü zayıflatıyor

Gazeteciler, Gazze'de meslektaşlarının katledilmesini protesto ettiler

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

Hindistan'da yıldırım düşmeleri: 22 ölü

Bingöl’de “İslam’da Aile” programına davet

2025-DUS sınav giriş belgeleri yayınlandı

Dolandırıcılık suçundan 60 yıl cezası olan firari yakalandı

Hakkari'de otobüs ile tanker çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Siyonist sömürgeciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları kapı kapı gezip Mevlid-i Nebi etkinliğine davet ediyor

ABD, İranlı 5 kuruluş ve bir şahsı yaptırım listesine aldı

İşgal çetesinin Gazze'ye son saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Dominik Cumhuriyeti'ndeki gece kulübü çökmesinde ölü sayısı 200'e yaklaştı

Süresiz nafaka aile kurumunu tehdit ediyor!

Hacı adaylarının uçuş ve kafile bilgileri açıklandı

Gaziantep'te çalıntı motorlu araçlar ve ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Yılmaz’dan politika kurullarına yapılan yeni atamalara tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yeni atamalar yapıldı

Şanlıurfa’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 kişi yakalandı

Fransa'nın Filistin açıklaması işgal altındaki Tel Aviv’i rahatsız etti

Konya'da nisan ayında kar sürprizi

13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı

Yükleniyor