HAMAS'tan BM Güvenlik Konseyi'ne tepki

Tarih: 04.09.2024 17:50 Güncelleme: 04.09.2024 17:50
HAMAS
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İslami direniş hareketi HAMAS, işgal rejiminin talebi üzerine siyonist esirlerin durumu hakkında BM Güvenlik Konseyinin toplanacak olmasının "hayret ve kınanmayı uyandıracak" bir durum olduğunu vurguladı.

HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, bugünsSiyonistlerin talebi üzerine ve Amerikan, İngiliz ve Fransız desteğiyle, direnişin elindeki siyonist esir ve esirler dosyasını görüşmek üzere toplanacağını hatırlattı.

Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'daki savunmasız Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşı devam ederken, bu toplantının yapılacak olmasının "hayret ve kınanmayı uyandırıcak" bir durum olduğunu vurgulayan HAMAS,       işgalin, altı siyonist esirin ölüm nedeni hakkındaki yanlış söylemini empoze etme girişiminin, artık kimseyi kandırmayan yalanlar serisinin skandal bir devamı olduğunu kaydetti.

Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin akıbetinin yalnızca savaş suçlusu Netanyahu'nun ve onun terör ordusununun elinde olduğuna" dikkat çeken HAMAS, direnişin elinde tuttuğu 6 siyonist esirin ölüm sebebine ilişkin işgalin yalan söylemlerine artık kimsenin inanmadığını vurguladı.

Netanyahu'nun askeri gerilimi tırmandırma politikası ve esirleri zor kullanarak kurtarma girişiminin başarısız olduğunu ve kendi ordusunun eliyle daha fazla esirin ölümüne yol açtığını ifade eden hareket, Netanyahu'nun uzlaşmazlık ve kaçınma politikasını sürdürmesi ve anlaşmaya varılmasını engellemesinin daha fazla mahkumun hayatını riske attığına işaret etti.

Hareket, açıklamanın devamında BM Güvenlik Konseyine çağrıda bulunarak; şunları kaydetti:

"Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza yönelik soykırımın durdurulması ve Gazze'deki savaşa ilişkin 2735 sayılı Kararın hayata geçirilmesi ve israil işgalinin buna mecbur bırakılması için acilen harekete geçilmesi gerekir.

İşgal altındaki Batı Şeria'da halkımıza yönelik siyonist saldırıları ve orada devam eden Nazi askeri operasyonlarını durdurun.

Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı işlenen, 50 bin kişinin şehit edilmesine, 100 binden fazla yaralanmaya neden olan soykırım ve etnik tasfiye suçlarını araştırın ve bu suçlara karışanlardan hesap sorulmasını sağlayın.

Suçlu Netanyahu ve onun faşist hükümetinin kisvesi altında işgal hapishanelerinde 60'tan fazla Filistinli esirin saha infazlarını ve kasten öldürülmesini araştırın."

HAMAS,bunların yanı sıra  ciddi ve gerçek bir anlaşmanın uygulanmasını, saldırganlığın durdurulmasını, işgalin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini, yerlerinden edilenlerin geri dönüşünü, yardım ve yeniden yapılanmayı garanti eden her anlaşmayı da memnuniyetle karşılayacaklarını yineledi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: hamas'tan bm güvenlik konseyi'ne tepki

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Yükleniyor