DÜNYA 19.10.2024 19:00:55 0

HAMAS'tan, direnişin şehit liderlerini "terörist" gösteren Suudi kanalına tepki

HAMAS
Haberi Sesli Oku

HAMAS, İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar ile bazı şehitlerin işgal rejimine karşı mücadelelerini "terörizm" olarak tanımlayan MBC (Şarkul Avsat) kanalına tepki gösterdi.

Suudi Arabistan merkezli MBC kanalı, yayınladığı bir programda Filistin, İran, Lübnan, Irak ve Yemen direniş liderlerini "terörist" olarak tanımladı.

Söz konusu haberde, Bağdadi, Bin Ladin, Colani gibi isimler de yer aldı.

Haberde, Kahraman Şehit Yahya Sinvar'dan "Han Yunus Kasabı" olarak bahsedildi ve aynı şekilde diğer direniş liderlerine de çeşitli iftiralar atıldı.

HAMAS ise yaptığı yazılı açıklama ile MBC kanalına tepki gösterdi.

Hareket yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Filistin halkı, bir yılı aşkın süredir Siyonist varlık ve terörist ordusunun benzeri görülmemiş bir soykırım savaşı ve terör saldırısına maruz kalırken, Arapça yayın yapan MBC adlı bir kanal karanlık ve kışkırtıcı bir rapor yayınlayarak direniş hareketini ve liderlerini hedef alıyor, Filistin direnişinin işgalciye karşı eylemlerini terörizm olarak nitelendiriyor. Bu, direnişi ve sembollerini şeytanlaştırmaya çalışan Siyonist propagandayla örtüşen ahlaki bir çöküştür.

Bu raporu, sarı gazetecilik ve beşinci kol faaliyeti dışında bir şey olarak görmüyoruz ve kanal yönetimini bu profesyonel düşüşten derhal geri adım atmaya, raporu platformlarından kaldırmaya ve raporun sebep olduğu zararlar için özür dilemeye çağırıyoruz. Bu rapor, direnişe ve liderlerine değil, kanal sahiplerine ve yöneticilerine zarar vermektedir. Filistin ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu yolunda kanlarını feda eden direniş liderlerine değil. Ayrıca, işgalin ajandasına uyan bu sinsi editoryal yaklaşımı değiştirmelerini ve halkımızın Siyonist varlık tarafından maruz kaldığı suç ve vahşetlere dikkat çekmelerini talep ediyoruz."

Tepki çeken haberin yayınlanmasının ardından MBC adlı televizyon kanalının Irak'ın başkenti Bağdat'taki temsilciliği önünde protestolar başladı.

Protesto amacıyla toplanan halk, Suud ailesi, ABD ve işgal rejimi aleyhine sloganlar atarak tepkilerini gösterdi.

Öte yandan sosyal medya üzerinden örgütlenen aktivistler ve onbinlerce duyarlı Müslüman, kanalın boykot edilmesi ve izlenmemesi çağrısında bulundu. (İLKHA)

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

Yükleniyor