• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,45% 0,27
  • EURO

    51,24% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6452,56% 3,31
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

HAMAS'tan Gazze Şeridi'ne dönmek isteyenlere yönelik uygulamalara tepki

03 Şubat 2026, Salı 14:58
03 Şubat 2026, Salı 14:58
HAMAS
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İslami direniş hareketi HAMAS, Refah Sınır Kapısından Gazze Şeridi'ne dönenlerin taciz edilmesinin, faşist bir suç ve halkı geri dönmekten vazgeçirme girişimi olduğunu vurguladı.

HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının Refah Sınır Kapısından Gazze Şeridi'ne dönerken, özellikle kadın ve çocuklara yönelik olarak, suçlu siyonist işgal kuvvetleri tarafından kötü muamele, istismar ve kasıtlı gaspa maruz kaldığını bildirdi.

Hareket, bu uygulamaların faşist davranış ve organize terörizm teşkil etmekte olup, toplu cezalandırma politikaları bağlamında değerlendirildiğini kaydetti.

HAMAS, "Acı verici saha tanıklıkları, yolcular arasından kadınları alıp gözlerini bağlama, onlarla hiçbir ilgisi olmayan sorularla uzun uzun sorgulamaya tabi tutma, bazılarını çocuklarıyla tehdit etme ve içlerinden birini iş birliğine zorlamak için şantaj girişiminde bulunma gibi aşağılayıcı uygulamaları ortaya koymuştur; bu da yaşananların ‘geçiş prosedürleri’ değil, insanları korkutmayı ve evlerine dönmekten caydırmayı amaçlayan sistematik ihlaller olduğunu doğrulamaktadır." dedi.

Hareket, uluslararası insan hakları örgütleri, Gazze'ye dönen yolculara karşı işlenen bu ağır suçların ve ihlallerin belgelenmesini ve işgal liderlerinin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkımıza karşı devam eden saldırganlık bağlamında işlenen bu korkunç suçlardan sorumlu tutulmaları için yetkili uluslararası ve ulusal mahkemelerde dava açılmasını talep etti.

Açıklamada, "Arabuluculara ve ateşkes anlaşmasını garanti eden ülkelere, özellikle anlaşmanın ikinci aşamasına girildiği şu dönemde, bu faşist uygulamaları derhal durdurmak için harekete geçmeleri, işgalcileri Refah Sınır Kapısını normal ve kısıtlama olmaksızın açmaya zorlamaları ve anlaşmada belirtilenlere uygun olarak giriş çıkış yapan yolcuların özgürlüğünü ve güvenliğini garanti altına almalarını çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Siyonist işgal kuvvetleri, ateşkes anlaşmasının yeni bir ihlali olarak, onlarca Filistinlinin Refah sınır kapısından Gazze Şeridi'ne dönmesini engelledi; geri dönenlerin varışlarında verdikleri şok edici ifadeler de bu olaya ayrı bir boyut kazandırdı.

Basın kaynakları, Pazartesi akşamı Gazze Şeridi'ne girmeye çalışan 42 Filistinliden 30'unun girişine izin verilmediğini ve dönüş yolculuğu sırasında birden fazla noktada sorgulandıktan sonra Mısır tarafına geri gönderildiğini bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerine mensup maskeli silahlı kişilerin, geri dönenleri Refah Sınır Kapısından yaklaşık 500 metre uzaklıktaki bir kontrol noktasında durdurduğunu, ardından onları işgal kuvvetlerine ait bir noktaya teslim ederek sorguladıklarını ve kişisel eşyalarına el koyduklarını aktardı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak

Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor

Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı

Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak

Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti

İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi

Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!

Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama

Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı

YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı

Konya'da OSB yangını

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı

Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması

Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü

Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik

Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi

Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki

Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu

Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti

İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak

Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor

Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı

Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak

Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir