• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

HAMAS'tan işgalcilerin Filistinli esirleri serbest bırakmamasına tepki

DÜNYA 23.02.2025 16:58:53 0
HAMAS

HAMAS, işgalcilerin Filistinli esirleri serbest bırakmama kararını "anlaşmadan kaçma ve süreci oyalama politikası" olarak nitelendirdi.

HAMAS, işgalcilerin Filistinli esirleri serbest bırakma sürecini ertelemesine sert tepki gösterdi. HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, işgalcilerin "teslim töreninin aşağılayıcı olduğu” yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bunun anlaşmadan kaçmak için öne sürülen zayıf bir bahane olduğunu ifade etti.

Rişk, esir değişim sürecinde asıl aşağılamanın Filistinli tutuklulara yönelik işkence, kötü muamele ve baskılar olduğunu vurguladı. Filistinli esirlerin elleri kelepçeli ve gözleri bağlı şekilde serbest bırakıldığını belirten Rişk, ailelerine karşılama töreni düzenlememeleri yönünde tehditler yapıldığını belirtti.

İşgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını erteleme kararının anlaşmayı kasıtlı olarak engelleme girişimi olduğunu belirten Rişk, bunun anlaşma hükümlerinin açık bir ihlali anlamına geldiğini kaydetti.

Öte yandan, HAMAS'ın esir takasının yedinci turu kapsamında altı işgalci esiri serbest bırakmasına rağmen, işgalcilerin Filistinli esirlerin tahliyesini askıya aldı. Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, işgal esirlerin “küçük düşürüldüğü” ve propaganda amacıyla kullanıldığı iddiasıyla Filistinli esirlerin bırakılmayacağı belirtildi.

İşgalcilerin 602 Filistinli esiri serbest bırakmayı askıya aldığı açıklanırken, HAMAS'a bağlı Esirler Medya Ofisi ise, işgalin 151’i müebbet ve ağır hapis cezasına çarptırılmış toplam 620 Filistinli esiri serbest bırakacağını duyurmuştu. (İLKHA)

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ