• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

HAMAS'tan Lübnan'da ateşkes açıklaması: Direniş güçlerini yenme yanılgısını paramparça eden önemli bir adım

DÜNYA 27.11.2024 14:47:06 0
HAMAS

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, "Düşmanın Lübnan ile yapılan anlaşmayı, şartlarını yerine getirmeden kabul etmesi; Netanyahu'nun Orta Doğu haritasını zorla değiştirme yanılsamalarını ve direniş güçlerini yenme veya silahsızlandırma yanılsama

HAMAS, Lübnan'daki direnişin Gazze Şeridi ve Filistin direnişini desteklemek için oynadığı önemli rolü ve şehit Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah liderliğindeki Hizbullah ve liderliği tarafından yapılan büyük fedakarlıkları övdü.

HAMAS, yaptığı açıklamada, siyonist işgal ve acımasız saldırganlığı karşısında kardeş Lübnan halkının kararlılığını ve Filistin halkıyla kalıcı dayanışmasını övdü ve Yüce Allah'tan Lübnan'ı ve halkını her türlü zarar ve kötülükten korumasını temenni etti.

Hareket, "Düşmanın; Lübnan ile yapılan anlaşmayı, şartlarını yerine getirmeden kabul etmesi, Netanyahu'nun Orta Doğu haritasını zorla değiştirme yanılsamalarını ve direniş güçlerini yenme veya silahsızlandırma yanılsamalarını paramparça etmede önemli bir kilometre taşıdır." dedi.

Hareket, direnişin kararlılığı ve onun etrafında toplanan direniş merkezi olmasaydı bu anlaşmanın mümkün olamayacağını vurgulayarak, direniş ekseninin halka desteğinin devam edeceğinden ve onların mücadelesini mümkün olan tüm araçlarla destekleyeceğinden emin olduklarını kaydetti.

Lübnan'daki bu anlaşmanın seyrini yakından takip edeceklerini belirten HAMAS, "Gazze'deki her türlü ateşkes çabasında işbirliği yapma kararlılığımızı ifade ediyoruz ve halkımıza yönelik saldırıyı durdurma sınırları dahilinde halkımıza yönelik saldırıyı durdurmakla ilgileniyoruz." diye belirtti.

Bir yıldan fazla bir süredir Gazze Şeridi'nde halkı yazdığı destansı kararlılığa övgüde bulanan HAMAS, kanları ve fedakarlıklarıyla halkın tarihine parlak sayfalar yazan ellere desteklerini bildirdi.

Hareket, düşmanın planlarına karşı koyma siperinde tek bir vücut olarak onlarla birlikte olduklarını ve saldırganlığın sona ermesine kadar onlara sadakat sözü verdiklerini vurguladı.

HAMAS, devamında şunları kaydetti:

"Kardeş Arap ve İslam ülkelerine ve özgür dünyanın güçlerine, Washington'a ve Siyonist işgale karşı, Filistin halkımıza yönelik vahşi saldırılarını durdurmaları ve Gazze Şeridi'nde devam eden imha savaşını sona erdirmeleri için ciddi ve acil bir harekette bulunmaya çağırıyoruz.

İşgal yenilip ortadan kaldırılıncaya ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar Filistin halkımızın ve onun yiğit direnişinin, ulusal ilkelerine ve meşru haklarına bağlı kalacağını, topraklarını ve kutsallarını savunacağını vurguluyoruz." (İLKHA)

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ