10960,21%0,05
40,75% 0,06
47,74% 0,34
4408,59% 0,56
7076,76% 0,68
HAMAS, Netanyahu’nun, Mısır, Ürdün ve Suriye gibi Arap ülkelerinin topraklarını da kapsayan sözde “büyük israil vizyonu” hakkındaki açıklamalarının, işgalin bölge ülkeleri ve halkları için oluşturduğu tehlikeyi ve hiçbir ülkeyi dışlamayan yayılmacı planlarını ortaya koyduğunu belirtti.
Hareket, bu faşist sözlerin, Gazze’deki Filistin halkının direncini desteklemek için ciddi adımlar atılmasını, siyonist işgali ile ilişkilerin kesilmesini, büyükelçilerin geri çağrılmasını, tüm küçük düşürücü normalleşme adımlarının durdurulmasını ve işgale karşı durma seçeneğinde birleşilmesini gerektirdiğini ifade etti.
HAMAS, Netanyahu’nun bu suç vizyonunu gerçekleştirmek için “tarihi ve ruhani bir görevde” olduğunu söylemesinin, onun davranışlarını yöneten delilik ve hezeyan halini yansıttığını belirtti.
Hareket, iktidardaki aşırı sağcı grubun Gazze halkına karşı bir soykırım ve vahşi aç bırakma savaşı yürüttüğünü ve saldırısını bölge ülkelerine genişletmeye çalıştığını vurguladı.
HAMAS, uluslararası toplumu bu açıklamaları kınamaya, Netanyahu ve hükümetini dizginlemek için harekete geçmeye, Gazze’deki masum sivillere yönelik vahşi savaşını durdurmaya ve bölgesel ile uluslararası güvenliği tehdit eden saldırganlık genişletme emellerine karşı koymaya çağırdı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Gazze’de savaş suçu işlemekle suçlanan Netanyahu, dün işgalin i24 kanalına verdiği röportajda, “tarihi ve ruhani bir görev” yürüttüğünü ve “büyük israil vizyonuna” duygusal olarak bağlı olduğunu söylemişti.
Netanyahu’nun sözleri, işgalin Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve aç bırakma savaşı sırasında ve işgal rejimindeki aşırı sağın, Nil Nehri’nden Fırat Nehri’ne uzanan “büyük israili" kurma hedefi doğrultusunda genişleme ve ilhak çağrılarının yükseldiği bir dönemde geldi. (İLKHA)