DÜNYA 11.02.2025 23:37:43 0

HAMAS'tan sürgün planları ve ateşkes hakkında açıklama

HAMAS
Haberi Sesli Oku

HAMAS, Trump'ın son açıklamalarına tepki göstererek göç planlarının asla başarılı olmayacağını, işgalci tarafın da bağlı kalması şartıyla ateşkese uymaya devam edeceklerini bildirdi.

İslami direniş hareketi HAMAS, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze halkını sürgün etme açıklamaları ve ateşkes anlaşması hakkında Telegram kanalında değerlendirmelerde bulundu.

Trump’ın, "yeniden inşa bahanesiyle halkı Gazze Şeridi’nden sürgün etme yönündeki açıklamalarını bir kez daha reddettiklerini" belirten HAMAS, Trump’ın bu açıklamaların ırkçı ve etnik temizliğe davet olduğunu söyledi.

"Her türlü zorla göç ve tehcir planını başarısızlığa uğrayacak"

Bu açıklamaların, Filistin davasını tasfiye etmeyi ve halkın değişmez ulusal haklarını inkâr etmeyi amaçladığına dikkat çeken HAMAS, "Halkımızı Gazze’den zorla göç ettirme planı asla başarılı olmayacaktır. Bu plan, Filistin, Arap ve İslam dünyasının ortak kararlılığıyla reddedilecek ve boşa çıkarılacaktır. Gazze’deki yüce halkımız, bombardıman ve saldırılar karşısında direndi ve topraklarında kalmaya devam edecektir. Her türlü zorla göç ve tehcir planını başarısızlığa uğratacaktır. İşgalcinin saldırılar ve katliamlar yoluyla başaramadığı şeyi, tasfiye ve sürgün planlarıyla gerçekleştirmesi mümkün değildir." İfadelerini vurguladı.

HAMAS, ateşkese bağlılık konusunda şunları kaydetti:

Hareket Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda ve uluslararası toplumun tanıklığında varılan ateşkes anlaşmasına, işgalci tarafın da bağlı kalması şartıyla uymaya devam edecektir.

İşgalci güç, taahhütlerine uymayan taraftır ve her türlü karmaşıklık ve gecikmenin sorumluluğu ona aittir."

HAMAS, dün yaptığı açıklamada, işgalci siyonist rejimin gerçekleştirdiği ihlaller nedeniyle cumartesi günkü esir teslimini ertelediklerini duyurmuştu. (İLKHA)

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Yükleniyor