Hamdan: İşgal, askeri operasyonlarını artırarak bize baskı yapacağını sanıyorsa kendini kandırıyor

Tarih: 19.03.2025 00:40 Güncelleme: 19.03.2025 00:40
Hamdan: İşgal, askeri operasyonlarını artırarak bize baskı yapacağını sanıyorsa kendini kandırıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

HAMAS Hareketi liderlerinden Usame Hamdan, Filistin halkına yönelik işgal saldırılarını durdurmak amacıyla Katar ve Mısır’daki yetkililerle temasların devam ettiğini söyledi.

Hamdan, yaptığı açıklamada, hareketin Filistin halkının birlik ve beraberliğini yeniden sağlamak için atılacak her türlü adıma açık olduğunu belirtti.

Ayrıca, Batı Şeria’da binlerce Filistinlinin yerinden edilmesinin Filistin Yönetimi’nin gözü önünde gerçekleştiğini ve hiçbir tepki göstermediğini vurgulayan Hamdan, Gazze’deki savaşı durdurmaya yönelik Mısır’dan yeni bir teklif almadıklarını da ifade etti.

"Netanyahu kibir kompleksine kapılmış durumda ve savaşı yeniden başlatarak hakkında açılan yolsuzluk davalarından kaçmaya çalışıyor" diyen Hamdan, "Netanyahu yolsuzluklara bulaşmış ve savaşın süresini kendi siyasi çıkarları için uzatıyor" ifadelerini kullandı.

Hamdan, "(ABD temsilcisi Steven) Wittkoff, ateşkes anlaşmasından çıkmak için çalışmaya başladı ancak Hamas, Wittkoff'un önerisini ikinci aşamaya geçiş için bir köprü niteliğinde olması şartıyla değerlendirmeye hazırdır." diye ekledi.

"israil, siyasi yollarla ateşkesten çıkmayı başaramadı, bu yüzden askeri olarak çıkmaya karar verdi" şeklinde konuşan Hamdan, saldırıların durdurulmasının tamamen siyasi bir mesele olduğunu ve bunun açıkça ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hamas lideri ayrıca, "İşgal güçleri, askeri operasyonları artırarak üzerimizde baskı kurabileceğini sanıyorsa büyük bir yanılgı içindedir" ifadelerini kullandı.

İşgal kuvvetleri, Salı günü şafak vakti Gazze'ye geniş çaplı hava saldırıları düzenleyerek soykırım savaşını yeniden başlattı.

Bu saldırılarda  en az 404 Filistinli şehit olurken, 562'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da bulunuyor.

ABD’nin sınırsız desteğiyle işgalci siyonistler, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de bir soykırım gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda 160 binden fazla Filistinli şehit oldu ya da yaralandı. Şehitlerin büyük kısmı çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Ayrıca 14 binden fazla kişi kayıp durumda. (İLKHA)

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

Gazze'de yardım almaya çalışan 18 kişi şehit edildi

Rusya-Ukrayna arasında yeni esir takası

Yunanistan'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Tepeköy mayın şehidleri kabirleri başında yâd edildi

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Bursa'da lokanta alevlere teslim oldu

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcılara karşı uyardı

Kenya'daki protestolarda can kaybı 16’ya yükseldi

Çin’de meydana gelen sellerde 6 kişi öldü

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediyesi'nden yerinde dönüşüm uyarısı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele Günü’ mesajı

Belediye Başkanı Geçit: Muharrem ayı; hüznün, ibadetin, şükrün ve paylaşmanın ayıdır

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Türkiye, içerideki kripto siyonistlerle yüzleşmelidir!

Şanlıurfa’da “Hayatı kolaylaştıran küçük adımlar” sergisi ilgi gördü

HÜDA PAR’dan Bingöl'de Yeni Mahalle'ye ziyaret

Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu meclisin anayasa yapma yetkisi vardır

HÜDA PAR’dan eczacı ve doktorlara yeşil pasaport verilmesi hakkında kanun teklifi

Şanlıurfa’da düzenlenen fıstık panelinde verim ve kalite vurgusu

Yükleniyor