EKONOMİ 1.03.2021 20:07:07 0

Hamle işe yaradı! Herkes Türkiye'yi konuşuyor

Hamle işe yaradı! Herkes Türkiye
Haberi Sesli Oku

Hamle işe yaradı! Herkes Türkiye'yi konuşuyor

Tüm ekonomilerinin zor dönemden geçtiği süreçte Türkiye attığı adımlarla pozitif büyüme gösteren iki ülkeden biri oldu.

Pandemi sürecinde atılan kritik adımla TL'de pozitif ayrışma yakalanırken dünya devi banka ve kredi derecelendirme kuruluşlarında da üst üste revizeler gelmişti.

2020 yılı büyüme rakamları açıklandı

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini söyledi.

Elektronik eşya alacaklar dikkat! Yeni dönem başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde GSYH yüzde 5,9 arttı. Bu sonuçla Türkiye ekonomisi, 2020 yılının tamamında yüzde 1,8 büyüme kaydetti.

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Abarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini belirtti.

4. çeyreğin 2021 yılına da işaret ettiği için açıklanan büyüme verisinin önemli olduğunu vurgulayan Abarca, 'Büyümenin son çeyrekte yüzde 6'ya yaklaşarak oluşturduğu baz etkisi oldukça yüksek bir seviyede. Bu durum, (Türkiye'nin) 2021 yılında yüzde 5 veya 6'lık büyüme performansını kolayca gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Bu anlamda politikalarda enflasyonu düşürmek üzerine odaklanılması gerekir.' diye konuştu.

İngiltere'nin açıklaması Türkiye'ye talebi patlattı!

'TÜRKİYE, GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ARASINDA EN GÜÇLÜ İYİLEŞME GÖSTEREN ÜLKELER ARASINDA'

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey de Türkiye'nin, 2020'yi büyümeyle tamamlayan az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü iyileşme gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirten Tuvey, kasım ayında para politikasında yapılan değişikliklerin, Türkiye'nin ödemeler dengesinde krize düşmesini engellediğini kaydetti.

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

Yükleniyor