• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Hanililer: Çarşı Caddesine alternatif yolun açılmasını istiyoruz

GÜNDEM 6.12.2024 12:01:42 0
Hanililer: Çarşı Caddesine alternatif yolun açılmasını istiyoruz

Diyarbakır'ın Hani ilçesinin tek ve en işlek caddesi olan Çarşı Caddesindeki trafik yoğunluğundan şikayetçi olan ilçe sakinleri, projesi hazır olan alternatif yolun bir an önce hayata geçirilmesini istiyor.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu Çarşı Caddesi esnafı, günden güne artan park ve trafik sorununun artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek alternatif olarak belirlenen yeni bağlantılı yolun faaliyete geçirilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Çarşı Caddesi esnafı başta pazartesi ve cuma günleri olmak üzere haftanın bazı gün ve saatlerinde trafiğin adeta kilitlenme noktasına geldiğini, müşterilerin gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapamadıkları gibi park sorunundan dolayı kesilen trafik cezalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ve bununda cadde esnafının ticaretini olumsuz yönde etkilediğini belirtti. HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Feyzi Yaşar, söz konusu caddeye alternatif yol olarak yeni bir güzergahın belirlendiğini fakat şu ana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmadığına dikkat çekerek yaşanan mağduriyetlerin sonlandırılması için yeni güzergahın faaliyete geçirilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Faysal Atsız

"Müşteriler araçlarını park edemiyor, sıkıntı yaşıyoruz"

Esnaflardan Faysal Atsız, yaşanan sorun ve sıkıntıları aktararak şunları söyledi:

"Ulaşım sorunumuz; çarşı tıkanıyor, çift şerit olmuyor, araçların çoğalmasıyla yol kapanıyor, esnaf zor duruma düşüyor. Trafik polisi gelip ceza kesiyor, durum böyle olunca müşteriler dükkânın önüne araçlarını park edemiyor. Müşteri malzeme alıyor, aldığı malzemenin 3 katı trafik cezası olarak veriyor. Bir yas olduğunda veya pazar kurulduğunda, özellikle pazartesi ve cuma günleri trafik tıkanıyor. Alternatif bir yolun yapılmasını istiyoruz."

Erkan Çınar

Hani ilçesinin en büyük temel sorununun merkez çarşısındaki trafik problemi olduğunu söyleyen Erkan Çınar, "Örneğin pazartesi pazarı olduğunda bir araç dahi buradan geçemiyor. Park sorunu yaşıyoruz. Trafik çarşı merkezinde tıkalı ve bunun için alternatif bir yol istiyoruz. Yas evimiz var. Dışarıdan gelecek biri araç park edecek yer bulamıyor. Alışveriş yapacak vatandaşlar araçlarını park edemiyor ve bundan dolayı esnaf da sıkıntı yaşıyor. Yetkili kurumlardan alternatif bir yol ve bu yolun da çift şeritli olmasını istiyoruz ama maalesef şu ana kadar bunu yapan olmadı. Pazartesi günleri araçlarla beraber yayalar da geçiş sağlayamıyor, yürüyemiyor." ifadelerini kullandı.

Vedat Taraman

"Yeni yol için proje var ama ilgilenen yok"

Belirlenen alternatif güzergah üzerinde tapulu yeri bulunan Vedat Taraman ise, başlatılacak yol çalışmasından dolayı herhangi bir yatırım çalışmasında bulunmasına müsaade edilmediğini belirterek "Trafik yoğun, bunu herkes biliyor. İkinci bir çarşı istiyoruz. Projesi var ama ilgilenen yok. Yeni yapılacak yolda yerim var. Dükkân-ev yaptırmak istiyorum, yol olacağı gerekçesiyle izin vermiyorlar. Yolun her şeyi hazır, projesi var, bize ait yerlerden kaç metrekare aldıkları dahi belli." şeklinde konuştu.

Merkez Mahallesi Çarşı Caddesinde trafik sorununun günden güne arttığını kaydeden HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Feyzi Yaşar, ikinci bir alternatif yol projesi olduğu halde bugüne kadar faaliyete geçmediğini ifade etti.

Feyzi Yaşar

"Yetkililerden talebimiz bu alternatif yolun faaliyete geçirilmesidir"

Yaşar, "Yeni yol güzergahındaki evlerin tümü yıkık, bazıları ev yapmak istiyor ama yolun faaliyete geçeceği gerekçesiyle izin verilmiyor. Bizler, bu alternatif yolun faaliyete geçirilerek vatandaşların sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz. Yetkililere çağrımız bir an önce alternatif yolumuz faaliyete geçsin ve trafik sorunumuz ortadan kalksın."

Çarşı Caddesi esnafının yaşadığı sıkıntıların sonlandırılması hususunda yetkili makamlara çağrıda bulunan Yaşar, "Çarşı caddesinde dükkanlar var. İşyeri önünde toptancı aracından malzeme indirmek isterken her bir araçta dolayı yaklaşık 10 dakika trafik sıkıntısı yaşanıyor. Bundan dolayı esnaf gönül rahatlığıyla işyerinin önüne aracını çekemiyor. Trafik sorunundan kaynaklı cezalar kesiliyor ve bu da mağduriyetlere yol açıyor. Alternatif yolun yapılması artık şart olmuş. Yetkililerden talebimiz bu alternatif yolun faaliyete geçirilmesidir." diye belirtti. (İLKHA)

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ