Tarih: 11.09.2024 12:35

Harris ve Trump, ABD başkanlık tartışmasında ilk kez karşı karşıya geldi

Facebook Twitter Linked-in

ABC News'in ev sahipliği yaptığı tartışma, yerel saatle salı günü 21:00'da (TSİ: Çarşamba 04:00) Ulusal Anayasa Merkezi'nde başladı.

Harris, sahnede tanıştırıldıktan sonra Trump ile el sıkıştı. Taraflar, 90 dakikadan uzun süren tartışmaları sırasında ekonomi, kürtaj, göç ve ABD dış politikaları gibi temel konularda tartıştılar ve ülke çapındaki seçmenlere hitap etmeyi amaçladılar.

Hem Harris hem de Trump, ekonomiyi güçlendirme ve yaşam maliyetini düşürme planlarından bahsetti.

Taraflar ayrıca, ABD'nin; Filistin'deki saldırılar, Rusya-Ukrayna savaşı ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi konusundaki dış politikaları konusunda da tartıştılar.

Trump, tartışma sırasında sık sık ABD Başkanı Joe Biden'ın adını anmış, Harris de ona, "Joe Biden'a karşı yarışmıyorsun; bana karşı yarışıyorsun" diye hatırlattı.

Tartışma, Haziran ayında Biden ile Trump arasında gerçekleşen ilk tartışmanın ardından 2024 seçimlerindeki ikinci başkanlık seçim tartışması oldu.

Biden, yaşı, sağlığı ve tartışma performansıyla ilgili endişeler nedeniyle Temmuz ayında yarıştan çekildi ve bu görevi Ağustos ayında Demokrat başkan adaylığını garantileyen Harris'e devretti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —