• BIST 100

    16117,32%-0,83
  • DOLAR

    44,22% 0,07
  • EURO

    51,02% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6909,45% -2,85
  • Ç. ALTIN

    11431,80% -1,34

Hasan Selame'den sarsıcı mesaj: İşgal zindanlarında hareket eden iskeletlere döndük

31 Ocak 2026, Cumartesi 11:40
31 Ocak 2026, Cumartesi 11:40
Hasan Selame
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siyonist rejim zindanlarında tutulan HAMAS yöneticisi Hasan Selame, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda sistematik işkence, aç bırakma ve tecrit politikalarını anlattı. Selame, "Hareket eden iskeletlere döndük, aylarca güneşi görmedik" dedi.

HAMAS'ın önde gelen isimlerinden, müebbet hapis cezasıyla siyonist rejim zindanlarında tutulan esir Hasan Selame, işgalcilerin cezaevlerinde uyguladığı insanlık dışı koşulları gözler önüne seren bir mesaj gönderdi. Selame'nin avukatı Hasan Abbadi'nin aktardıklarına göre, esirler ağır tecrit, yetersiz beslenme ve sürekli baskı altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Avukatıyla Ganot çöl hapishanesinde görüştüğü aktarılan Selame, yaşadıkları durumu "Hareket eden iskeletlere döndük" sözleriyle özetledi. Uzun süredir güneş ışığından mahrum bırakıldıklarını belirten Selame, aylar içinde onlarca kilo kaybettiklerini, verilen gıdanın hayatta kalmaya bile yetmediğini vurguladı.

Abbadi, Selame'nin görüşmeye maskeli ve silahlı çok sayıda gardiyan eşliğinde, doğrudan hücre hapsinden çıkarıldığını belirterek, "Fiziksel olarak çökmüş ama iradesi dimdikti" ifadelerini kullandı. Selame'nin ailesine ve özellikle eşi, esir takasıyla özgürlüğüne kavuşan Gufran Zamil'e selam gönderdiğini aktaran Abbadi, Selame'nin eşinin yürüttüğü uluslararası "İşgal zindanlarındaki esirleri kurtarın" kampanyasından moral bulduğunu söyledi.

Selame mesajında, işgalcilerin esirlere yönelik idam ve olağanüstü hal yasalarıyla baskıyı daha da artırmayı hedeflediğine dikkat çekerek, bu uygulamaların açık bir intikam politikası olduğunu dile getirdi. "Ramazana ailelerimizin yanında girmeyi umut ediyoruz. Umut hâlâ diri" sözleriyle mesajını tamamladı.

Hasan Selame'nin, aralarında Mahmud Ataullah, Kusay Mera'i, Muhammed Arman, Enes Cerdat, İslam Cerrar, Ahmed el-Mağribi, Muhenned Şerim ve Velid Hanatşe'nin de bulunduğu çok sayıda esirle birlikte ağır tecrit koşullarında tutulduğu bildirildi.

1971 yılında Gazze'deki Han Yunus Mülteci Kampı'nda doğan Hasan Selame, genç yaşlardan itibaren direniş saflarında yer aldı. Birinci İntifada'dan itibaren işgalcilere karşı mücadeleye katılan Selame, defalarca "idari tutuklamaya" maruz kaldı, uzun yıllar süren takibin ardından 1996'da yaralı halde esir alındı. İşgal mahkemeleri tarafından 48 kez müebbet hapse mahkûm edilen Selame, bugün Filistinli esirler arasında en ağır cezalardan birini taşıyor.

Selame'nin mesajı, siyonist rejimin cezaevlerinde uyguladığı sistematik işkence ve insanlık dışı politikaların bir kez daha kayda geçtiğini ortaya koyarken, esirlerin durumunun uluslararası kamuoyunda daha güçlü şekilde gündeme taşınması çağrılarını da yeniden alevlendirdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı

DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon

Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli

73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı

Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!

İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı

Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi

Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu

Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı

Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü

Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor

Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı

MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz

Malatya'da 750 gramın altında doğan üç prematüre bebek sağlığına kavuştu

Ticaret Bakanlığı sahte ilan ve dolandırıcılığa karşı EİDS ile önlem alıyor

İncirlik Üssü'ne ikinci Patriot sistemi konuşlandırılıyor

Umut Kervanı Tarsus, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu

Bayramda sağlıklı beslenme için uzmanından kritik uyarılar

Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı

Gaziantep'te baklava mesaisi: Ustaları siparişlere yetişmeye çalışıyor

HAMAS, Ali Laricani'nin şehadeti nedeniyle İran'a başsağlığı dileklerini iletti

İzmir’de silahlı saldırıda 2 kişi tutuklandı

Malatya'da bayram öncesi denetimler artırıldı

Ümmet sessiz, Mescid-i Aksa 19 gündür esir

Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı

Cansuyu’ndan Halep’e Ramazan Desteği: 300 Bin Ekmek ve 2 TIR Giysi Dağıtıldı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim

BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek

Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı

Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı

DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon

Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli

73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı

Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!

İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı

Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi