• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,25% 0,24
  • EURO

    48,39% 0,66
  • GRAM ALTIN

    4769,81% 1,67
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Hasat mevsiminin en güzel fotoğraf kareleri ödüllendirildi

25 Ocak 2023, Çarşamba 17:40
25 Ocak 2023, Çarşamba 17:40
Hasat mevsiminin en güzel fotoğraf kareleri ödüllendirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hasat mevsiminin en güzel fotoğraf kareleri ödüllendirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından geleneksel hale getirilen “Gaziantep’te Hasat Mevsimi” temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahipleri ödüllerini düzenlenen törenle aldı.
Gaziantep topraklarında yetişen zengin tarım ürünlerini tanıtmak, bu ürünlerin geleneksel yöntemlerle hasat edilmesi ve işlenmesini fotoğraf kareleriyle geleceğe taşımak amacıyla GTB tarafından 3’üncüsü düzenlenen ‘Gaziantep’te Hasat Mevsimi’ konulu fotoğraf yarışmasında derece alan yarışmacılara altın ödülleri düzenlenen törenle verildi.
GTB’de gerçekleştirilen ödül törenine, GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis Üyeleri ve derece alan yarışmacılar katıldı. Törenin açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in bir sanayi ve ticaret şehri olduğu kadar önemli bir tarım şehri olduğunu ifade etti. UNESCO Gastronomi şehri Gaziantep’in mutfak lezzetlerinin sırrının şehrin tarım ürünlerinde saklı olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “Fotoğraf yarışmasını düzenlememizdeki temel gayemiz kökenleri asırlar öncesine dayanan tarımsal ürün işleme yöntemlerimizi fotoğraf kareleriyle geleceğe taşımak ve bu anlamda zengin bir hasat arşivi oluşturmaktı. Bu konuda amacımıza ulaştığımıza inanıyorum, gerçekleştirilen her üç yarışmaya da Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısı katılım sağladı. Hasat dönemi şehrimizin birçok ilçesinde ve köyünde hasat şenliklerine ve ürün işleme tekniklerine şahitlik ettiler, bizlere bu anlamda çok güzel anlamlı eserler kazandırdılar. Fotoğraf yarışmamızda derece ve sergileme kazanan eser sahiplerimizi tebrik ediyor, tüm katılımcılarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise yaptığı konuşmada, emek ve sanatın buluştuğu yarışma mottosuyla 2022 yılında üçüncüsü düzenlenen fotoğraf yarışmasına her yıl ilgi ve katılımın giderek arttığını söyledi. Yarışma konsepti gereği sadece Gaziantep il sınırları içerisinde çekilen fotoğrafların değerlendirilmeye alındığı yarışmaya bu sene 17 farklı ilden 72 fotoğraf sanatçısının 250 eserle katılım gösterdiğini belirten Akıncı, “Doğa ve fotoğraf tutkunlarını buluşturduğumuz yarışmamız kısa bir süre içerisinde katılım ağını göz önüne aldığımızda ulusal bir yarışmaya döndüğünü söyleyebiliriz. Jüri üyelerimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucu Antep Fıstığı, Biber ve Cevizli Sucuk temalı üç fotoğraf derece almaya hak kazanırken, 10 hasat fotoğrafı ise jürimiz tarafından sergilenmeye değer görüldü. Yarışmamızı önümüzdeki yıllarda formatını daha da genişleterek devam ettirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Akıncı, ayrıca Gaziantep’te Hasat Mevsimi fotoğraf yarışmasına katılarak borsanın sosyal ve kültürel aktivitelerine destek sağlayan tüm katılımcılara ve jüri üyelerine teşekkür ederek, ödül ver sergileme kazanan yarışmacıları kutladı. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmaya Gaziantep’ten katılarak ödülünü almaya hak kazanan Kureyş Göçmen’e tam altın ödülü ve teşekkür plaketi GTB Başkanları Ahmet Tiryakioğlu ve Mehmet Akıncı tarafından verildi. Yarışmaya Amasya ve Gaziantep’ten katılarak ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazanan Sema Aynur Evren ve Beytullah Eles’e ise yarım ve çeyrek altın ödülleri vekilleri aracılığıyla iletildi.
[gallery ids=',82194,82195,82196,82197']

DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Kahire, Filistinlilerin Mısır topraklarına tehcir edilmesine karşıtlığını yeniden vurguladı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İHO Ebrar’dan yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Sivil Savunma: Yüksek binaların bombalanması sivillerin zorla göç ettirilmesi politikasıdır

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

Gaziantep'ten Küresel Sumud Filosu'na destek çağrısı

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

HAKSİAD bölgesel sektör buluşmalarının ilki Adıyaman’da gerçekleştirildi

​Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin yüzde 70'i yeni yuvasına kavuşuyor

DSÖ maymun çiçeğine ilişkin uluslararası acil durumu kaldırdı

Batman'da kazada motokurye yaralandı

Japonya'yı Peipah Tayfunu vurdu

KPSS süreci 7 Eylül’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başlayacak

Tayland'ın yeni başbakanı Anutin Charnvirakul oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı