• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Hasta ve hasta yakınlarına beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet

21 Ocak 2023, Cumartesi 10:25
21 Ocak 2023, Cumartesi 10:25
Hasta ve hasta yakınlarına beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hasta ve hasta yakınlarına beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 8 katlı hasta ve hasta yakınları misafirhanesi, 2022 yılında 59 bin 708 hasta ve yakınını beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz konuk etti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hasta ve hasta yakınları için 2017’de faaliyete aldığı 8 katlı misafirhaneye konuk olan vatandaşlara ücretsiz barınma hizmeti vermeye devam ediyor. Misafirhane, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en çok kontenjanlı misafirhane olma özelliği taşıyor. Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanların ücretsiz kalabildiği misafirhanede 2022 yılında 59 bin 708 kişi ağırlandı. Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede kalan hasta ve yakınları için revir, mescit, sosyal servis, ücretsiz kahvaltı, akşam yemeği ve çay hizmeti verilirken, tam teçhizatlı çamaşırhanede kıyafetlerini ücretsiz yıkayabilen misafirler, katlarda bulunan ütü odalarında da ütülerini yapabiliyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı hasta ve hasta yakınları misafirhanesini 14 personeli ile tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ensari Erdem misafirhanede incelemelerde bulundu.

Hasta ve hasta yakınlarına sıcak yuva
İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Su, 'İlimizde hasta ve hasta yakınlarına yönelik, önemli bir hizmeti misafirhanemizde yerine getiriyoruz. Burası 391 yatak kapasiteli misafirhanemiz il dışında veya ilimizin ilçelerinden gelen hasta ve hasta yakını olarak ilimizdeki hastanelere gelen vatandaşlarımızı burada misafir ediyoruz. Örnek verirsek Adıyaman’dan gelen bir hastamız burada kemoterapi görüyor, bu süre zarfında hastamıza ve refakatçisini burada misafir ediyoruz. Bu hizmetimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize yöneliktir. Yeme, içme, ibadetleri, çamaşır yıkama, ütü gibi tüm işlemlerini burada temin ederek hayır dualarını almak için gayret gösteriyoruz. 2022 yılında yaklaşık 59 bin 708 vatandaşımız buradan faydalandı ve faydalanmaya devam ediyor. Burada ihtiyaçlarının giderileceği güne kadar misafir ediyoruz ve tamamen ücretsiz büyükşehir belediyesi olarak tamamını biz karşılıyoruz. Gönül ister ki vatandaşlarımız daha az hasta olsunlar ihtiyaç duymasınlar ama biz ihtiyaç duydukları sırada 7 gün 24 saat burada hizmet etmek için varız' dedi.

'Kendi evimiz gibi rahatız'
Şanlıurfa Ceylanpınar’dan 4 aydır kızının tedavisi için Diyarbakır’da kalan Ömer İnce, bu süreçte misafirhanede kaldığını ve çok memnun olduğunu dile getirdi. İnce, 'Kızımın hastalığından dolayı Şanlıurfa’da KVC bölümü olmadığı için bizi Diyarbakır’a sevk ettiler. Kızım ağır kalp hastası 4 aydır burada hastanede yatıyor. 4 aya yakındır burada eşimle beraber kalıyoruz. Sağ olsunlar eşimle beraber özel odada kalıyoruz, burada çalışan arkadaşlar bize çok yakın davranıyorlar, kendi evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Her türlü temizlik yardımcılığı yapıyorlar, odalarımız iyi, sıcak. Sabah çok şükür kahvaltı ve akşam yemeği çok iyi. Burada giysilerimizi yıkatıyoruz, tertemiz ütülü şekilde alıyoruz. Allah razı olsun, çok memnunuz. Dışardan gelip de açıkta kalmadığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.
Adıyaman’dan gelen kanser hastası Fahriye Zerut, 2 aya yakındır Diyarbakır’da tedavi gördüğünü ücretsiz kaldığını vurgulayarak teşekkürlerini aktarıp, iyi insanların eksik olmamasını diledi.
[gallery ids=',80621,80622,80623,80624,80625,80626,80627,80628,80629']

Alacak verecek meselesi kanlı bitti: 1 yaralı

İran ve Katar dışişleri bakanları: Gazze halkına acil yardım yapılmalı

İranlı alimden papa 14. Leon’a Gazze konulu mektup

UNRWA’dan çaresizlik çığlığı: Gazze’de insanlar acı çekiyor

Farkında olmadan obez olabilirsiniz!

Şehit Sacid Pişgin, şehadetinin 2’nci yılında unutulmadı

Türkiye'den Endonezya'ya 48 adet KAAN savaş uçağı satışı için imzalar atıldı

"Yüksek sıcak havalarda sulu klimalarda ciddi manada bir furya yaşanıyor"

Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 59 bin 733'e yükseldi

Batmanlı vatandaş, kumru yuvasını korumak için klimayı günlerdir kapatıyor

İran'da adliye binasına silahlı saldırı: 6 ölü, 20 yaralı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya: Yeni hal projesiyle esnafımız kazanacak, şehrimiz gelişecek

Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye ayrıldı: 1 yaralı

Siirt’te sıcak havanın etkisiyle samanlar alev aldı

Bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü

Şehitkamil'de polislere ateş açarak yaralayan hırsızlar yakalandı

3 ilde orman yangınlarına müdahale devam ediyor

Serumu çıkarmak isterken yanlışlıkla bebeğin parmağını kesti iddiası

Kuruyemişçinin önünden fıstık çuvalı çalındı: Güvenlik kamerası her şeyi kaydetti

Batman Havalimanı'nda yolcular sıcakla boğuşuyor

Gazze'de açlıktan şehit sayısı 124'e yükseldi

Recebanlılar Derneği'nden uyuşturucuya karşı toplumsal seferberlik çağrısı

Şanlıurfa'dan İslam dünyasına çağrı: Sessiz kalmak ihanettir

Altınlarını satarak Gazze’ye bağışladı

Gazze Hükümeti: 100 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölümle yüz yüze

Husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Erhan'dan Batman İl Müftülüğüne ziyaret

Avrupa Yetim Eli Kuzey Makedonya'da sünnet organizasyonuna başladı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü: Hastane kapanmayacak

Siirt’te düğün sonrası atılan havai fişekler yangına yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Alacak verecek meselesi kanlı bitti: 1 yaralı

İran ve Katar dışişleri bakanları: Gazze halkına acil yardım yapılmalı

İranlı alimden papa 14. Leon’a Gazze konulu mektup

UNRWA’dan çaresizlik çığlığı: Gazze’de insanlar acı çekiyor

Farkında olmadan obez olabilirsiniz!

Şehit Sacid Pişgin, şehadetinin 2’nci yılında unutulmadı

Türkiye'den Endonezya'ya 48 adet KAAN savaş uçağı satışı için imzalar atıldı