• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Hastane ihmaliyle mağdur olan aile dava için 2 aydır Sağlık Bakanlığının onayını bekliyor

21 Ekim 2024, Pazartesi 03:45
21 Ekim 2024, Pazartesi 03:45
Hastane ihmaliyle mağdur olan aile dava için 2 aydır Sağlık Bakanlığının onayını bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde iddialara göre ihmalden dolayı çocuğunun sol baş ve işaret parmağında sakatlık oluşan Oral ailesi, ağustos ayında ilgili hastaneye açtığı dava, Sağlık Bakanlığının soruşturma izninden dolayı ilerle

Diyarbakır Özel Bower Hospital Hastanesi’ne tedavi görmek üzere Haziran ayında getirilen prematüre Ömer Hattap Oral, iddialara göre doktorların ihmalkarlığı nedeniyle sol baş ve işaret parmağında sakatlık oluştu. Hastanenin aileyi geç bilgilendirmesiyle beraber tedavi süreci tamamlanmadan 'yer işgal ettiği gerekçesiyle' taburcu edilmesine itiraz eden aile 8 Ağustos'ta konuyu yargıya taşıdı.

Hastanede kusuru olan personel hakkında işlem yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığının personeller hakkında soruşturma izni vermesini bekleyen dava ilerlemediği gibi minik Ömer Hattap'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

"Çocuğun sol elinin baş parmağında hafif enfeksiyon oluştuğu bilgisi verildi"

Ömer Hattap'ın tedavi süreci ve gelinen aşamayla ilgili bilgi veren baba Mahmut Oral, son zamanlarda basına yansıyan 'Yeni doğan Çetesi' ile beraber endişesinin arttığını belirterek başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili makamlara çağrıda bulundu.

Çocuğunun doğumdan sonra gelişen tedavi sürecini aktaran baba Oral, "Oğlum Ömer Hattap, 12 Haziran günü Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya geldi. Erken doğum olduğundan hastanenin yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için bizi Özel Bower Hospital Hastanesine sevk ettiler. Özel hastaneden bir ekip gelerek bizleri aldı. İşlemleri yapıldıktan sonra bizlere sadece 'anne sütü getirin' denildi. Biz sıklıkla hastaneye süt götürüyor, çocuğun durumu hakkında bilgi alıyorduk ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamıştık. 7-8 günlerinde çocuğun sol elinin baş parmağında hafif enfeksiyon oluştuğu bilgisi verildi. Bu enfeksiyon bilgisinden sonra çocuk 37 gün yoğun bakımda kaldı." dedi.

"Bir ihmalkarlık söz konusu"

Oral, "Bizi aradılar; annenin gelip süt vermesini, sütü alabildiği durumda birkaç gün sonra normal odaya alınabileceğini ve taburcu edilebileceklerini söylediler. Annesiyle beraber hastaneye gittiğimizde anne süt verip çıktığında ağlıyordu. Ağlama sebebini sorduğumda çocuğun elinin sakat olduğunu söyledi. Durumu görüştüğümüzde ilgili doktorun çocuğun baş ve işaret parmağında kalıcı veya geçici bir hasar oluştuğu yönünde bilgisi olduğunu, başhekimin ise 15 gün sonra haberdar edildiğini öğrendik fakat o zamana kadar bize söylememişlerdi. Bize 'büyük ihtimalle serum verilirken enfeksiyon kapmış' denildi." ifadelerini kullandı.

Teşhisi konulan sağlık sorununa ilişkin başlatılan tedavi sürecinin detaylarını paylaşan Oral, "12 Haziran günü hastaneye getirdiğimiz çocuğumuzun bu sorunu 19 Haziran'da beliriyor. 20 Temmuz'da fizik tedaviye başlandı. Yani bir ihmalkarlık söz konusu. Tedaviye geç başlamakla beraber sadece 20 günlük bir manuel tedavi yapıldı, hiçbir olumlu sonuç almadık. Sonra hastane yönetimi bizlere 'burada külfet oluşturuyorsunuz, hastalarımızı bu odaya alamıyoruz' diyerek 8 Ağustos'ta kapı dışarı ettiler." şeklinde konuştu.

"Hastane yönetimi 'bize külfet getiriyorsunuz, fizik tedaviyle boştur' deyip bizi kapı dışarı ettiler"

O günden bu yana Özel Bower Hospital Hastanesi’ne gitmedikleri gibi hastane tarafından da kendileriyle hiçbir şekilde irtibatın kurulmadığının altını çizen Oral, şu ifadelere yer verdi:

"Çocuğunuz nasıl oldu, tedavi süreci nasıldır diye hastane yönetimi bizi hiçbir şekilde aramadı. Kendilerine o zaman 'Çınar ilçesine bağlı kırsal mahallede kalıyorum, özel arabam olmadığı için gidip gelemem, çocuğumdan dolayı herhangi bir iş yerinde çalışamıyorum ve ne gerekirse bütün malımı da feda ederim' dedim. Hastane yönetimi kesinlikle benim masraflarımı karşılama veya başka bir şeyle teklifte bulunmadı. Üstüne hastane yönetimi bana 'bize külfet getiriyorsunuz, fizik tedaviyle boştur' deyip bizi 8 Ağustos'ta kapı dışarı ettiler. Yeni doğan çetelerinden dolayı bizim kafamıza da bir soru işareti de takıldı."

"Yeni doğan bebeklerin katledildiği o hastaneler gibi bu hastanenin de üzerinde durulsun"

Hastaneden çıkarıldıktan sonra çocuğun tedavisi için kendi imkanlarıyla gerek Batman gerekse Diyarbakır'da özel ve devlet hastanelere gittiğini sözlerine ekleyen Oral, "Çoğu doktor bana 'ya bu parmaklar böyle kalacak ya da kesilecek' dediler. Avukatımız suç duyurusunda bulunmuş. Sağlık Bakanlığı'ndan daha yazı gelmediği için dava açamıyoruz, soruşturma başlatamıyoruz. Özel hastane olduğu için savcılık şu an Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek yazıyı bekliyor." diye belirtti.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili makamlara seslenen Oral, "Gittiğimiz özel hastane Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanedir. Çocuğumun parmakları risktedir, kesilebilir. Yeni doğan bebeklerin katledildiği o hastaneler gibi Sağlık Bakanlığı bu hastanenin de üzerinde dursun. İl Valisine ve Çınar Kaymakamı'na çağrım, çocuğumun tedavisi ve sağlığı için onlardan gereken yardımı bekliyorum." dedi. (İLKHA)

Savaşın 10'uncu gününde gözler Hürmüz Boğazı'na çevrildi

ABD'yi kasırga vurdu: 3 ölü

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Ukrayna'nın kritik hedeflerine İHA saldırısı

HÜDA PAR’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı: Ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmeli

Muğla açıklarında 21 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uluslararası öğrenciler mezuniyet programı gerçekleştirildi

Çin'den acil ateşkes ve çatışmanın sonlandırılması çağrısı

Davet ve Gençlik Hareketi Bağlar'daki park etkinliğinde buluştu

Rusya-Ukrayna savaşında son gelişmeler

Ordu'da trafik kazası: 7 yaralı

Yemen Ensarullah: ABD İran'a saldırırsa Kızıldeniz'deki gemilerini hedef alırız

Gazze'de yardım bekleyenlere saldırılarda 450 kişi şehit oldu

Manisa'da orman yangını

Brezilya'da sıcak hava balonu düştü: 8 ölü, 13 yaralı

İslam İşbirliği Teşkilatı İran Özel Oturum'u İstanbul'da başladı

Çin'de sel felaketi nedeniyle 53 bin kişi tahliye edildi

Siyonist rejimden İran'ın iki kritik kentine saldırı!

İslami STK'lardan "siyonist azgınlığa sessiz kalma" çağrısı

İranlı nükleer bilimci evinde katledildi

Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

İran ilk defa İHA ile vurdu, Demir Kubbe engelleyemedi

İran'dan "israil ajanlarına yarına kadar teslim olun" çağrısı

Brezilya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Panama'da protestoların şiddetlenmesi üzerine OHAL ilan edildi

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

Bursa’da sağlıkçılardan ortak tepki: Sessiz yürüyüşle zulme dikkat çektiler

İran Sağlık Bakanlığı: israil saldırılarında 3 hastane ve 6 ambulans hedef alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Savaşın 10'uncu gününde gözler Hürmüz Boğazı'na çevrildi

ABD'yi kasırga vurdu: 3 ölü

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Ukrayna'nın kritik hedeflerine İHA saldırısı

HÜDA PAR’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı: Ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmeli

Muğla açıklarında 21 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uluslararası öğrenciler mezuniyet programı gerçekleştirildi