Hatay’da evlerin yıkılan aile Konya’da dünyaya gelen bebeklerinin buruk sevincini yaşadı

Tarih: 11.02.2023 11:10
Hatay’da evlerin yıkılan aile Konya’da dünyaya gelen bebeklerinin buruk sevincini yaşadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Hatay’da evlerin yıkılan aile Konya’da dünyaya gelen bebeklerinin buruk sevincini yaşadı

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük depremin sonrasında Hatay’da evleri yıkılan aile, yakınlarıyla birlikte geldikleri Konya’nın Beyşehir ilçesinde dünyaya gelen bebekleriyle buruk mutluluk yaşadı.
Hatay’ın Hassa ilçesinde öğrenci servisi çalıştıran Yusuf Kartal ile eşi Zeynep Kartal’ın kaldıkları ikamet, yaşanan deprem sonrasında tamamen yıkıldı. Depremzede aile, Zeynep Kartal’ın hamile olması ve doğumunun yaklaşması nedeniyle yakınlarıyla birlikte kendi imkanlarıyla bölgeden ayrılarak Konya’nın Beyşehir ilçesine geldi. Beyşehir Devlet Hastanesi’ndeki doğum servisinde sezaryenle yapılan doğumda bir erkek çocuğu dünyaya getiren Zeynep Kartal, eşi ve yakınlarıyla beraber 2. çocuklarının sevincini yaşadı.
Beyşehir Kaymakam Vekili ve Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer de aileyi hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve aileye devlet olarak her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını belirtti. Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker ve yönetim kurulu üyeleri de aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip bir çiçek verdi. Ailenin barınma da dahil bazı ihtiyaçlarını dernek olarak karşılayabileceklerini ifade etti.
İkinci kez baba olan Yusuf Kartal, depreme ikamet ettikleri evlerinde yakalandıklarını belirterek, “Evler yerle bir oldu. Mecbur buraya geldik. Enkaz altında kalmadık ama ev diye bir şey kalmadı” dedi.
Yaşadıkları depremin hemen sonrasında dünyaya gelen 2. çocuklarıyla birlikte buruk bir sevinç içerisinde olduklarını ifade eden Kartal, “Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bir şey söyleyemiyorum. Biz aslında çocuk için geldik Beyşehir’e. Dünyaya gelen çocuğumuz erkek, bir de kız çocuğumuz var. İsmini Hakan Ali koyduk” şeklinde konuştu.
Anne Zeynep Kartal da tarifi olmayan duygular içerisinde olduğunu belirterek, “Ne söyleyeyim, Allah herkese yardım etsin” diyerek buruk bir sevinç içerisinde olduğunu söyledi.
Zeynep Kartal’ın görümcesi Ayşe Keklik ise, depremin ardından 5 aile olarak hep birlikte Beyşehir’e geldiklerini aktararak, “Oradaki durum çok kötü. Yerle bir olmuş köyümüz, yaşanacak gibi değil. Toplasan 10 tane ev ayakta yok, yerle bir, müstakil evler bile yerle bir oldu. Tabii çok üzgünüz. Çünkü kayıplarımız var. Aileden, komşularımızdan, Allah herkesin yardımcısı olsun” diye konuştu.
[gallery ids=',104525,104526,104527,104528']

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor