Hatice Nur o notu herkesten habersiz yazmış

Tarih: 16.02.2023 12:55
Hatice Nur o notu herkesten habersiz yazmış
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Hatice Nur o notu herkesten habersiz yazmış

Kayseri’deki yurtlara yerleşen depremzedelerin kullanması için mont yardımında bulunan 9 yaşındaki Hatice Nur, montunun cebine kimsenin haberi olmadan not koydu. Hatice Nur Kolaklıkaya, “O notu yazarken ben de çok duygulandım” dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremden etkilenen vatandaşlar Kayseri’de bulunan yurtlara yerleşti. Yurtta kalan depremzedelerin kullanması için montunu gönderen 3. sınıf öğrencisi Hatice Nur Kolaklıkaya’nın, montunun cebine koyduğu notu gönüllü çalışan Ceren Polat buldu. Küçük Hatice Nur’un depremzedeler için yazdığı notu okuyan Ceren Polat gözyaşlarına hakim olamadı.

'Haber izlerken de ağladığım olmuştu'
Montunu depremzedelerin kullanması için yurda gönderdiğini ve montun cebine depremzedeler için herkesten habersiz bir not yazdığını söyleyen 9 yaşındaki Hatice Nur Kolaklıkaya, “Eşyaları topluyorduk. Depremzedeler için bir şeyler yazdım. Depremzedelere üzüldüm. Haber izlerken bile ağladığım olmuştu. O notu yazarken, ben de duygulandım. Çok üzüldüm ve duygulandım. Mektup kabını ilk gördüğümde aklıma bir mektup yazmak geldi, sonra içimden ne geldiyse onları yazdım. Depremzede vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Allah onların yardımcısı olsun. Kalbimiz onlarla ve inşallah her zaman iyi olurlar, sağlıklı olurlar” şeklinde konuştu.

'Hatice Nur’la beraber ağladık'
Hatice Nur’un çok duygusal olduğunu ifade eden anne Aslıhan Kolaklıkaya da “Ben kıyafet hazırlıyordum. Kızım bir not hazırlamış. O notu montun cebine koymuş. Gerçekten depremzedelerin Allah yardımcısı olsun. Rabbim bir daha kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Kızım çok duygusaldır ve kalbi çok temizdir. Beraber çok üzüldük ve ağladık. Bazen bizim düşünemediklerimizi çocuklar düşünüyorlar, yaşıyorlar. Ancak gerçekten çok duygulandık. Kalbimiz tamamıyla onlarla. Bütün sevgimiz depremzedelerimizle kendilerinin de bunu bilmesini istiyoruz. Allah’a emanet olsunlar” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',122920,122921,122922,122923']

MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Anıl: Başbağlar katliamının failleri hâlâ cezalandırılmadı

Siirt’te şüpheli ölüm: Yaşlı adam ahırda ölü bulundu

Halep'ten Diyarbakır'a uzanan karpuz yükleme mücadelesi

Batman’da uyuşturucu operasyonu: 175 gram kokain ele geçirildi

Siyonist rejim Güney Lübnan'a İHA'larla saldırdı: 1 şehit, 5 yaralı

Üç platformdan Leman Dergisine kınama mesajı

Erzurum, Kars ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

92 yaşındaki usta, 80 yıllık semer ustalığını noktaladı

Yahudi çete terörü: Eriha yakınlarında 70 Filistinli aile zorla göç ettirildi

ABD'nin Texas eyaletinde sel: En az 24 ölü, 20 kayıp

Diyetisyen Korkmaz: Yediğimiz besinler bizi doyuruyor mu, acıktırıyor mu?

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde yakıt krizi derinleşiyor

Hizbullah lideri Şeyh Naim Kasım: Teslim olmak yok

İLKHA'nın yaptığı haber yetkilileri harekete geçirdi: Kırmataş Mahallesi'nin su sorunu çözülüyor

Pezeşkiyan, Erdoğan ve Aliyev ile yaptığı görüşmeleri değerlendirdi

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Muğla'da deprem: 3.6 büyüklüğünde

Gazze'de, siyonist rejimin ABD desteğiyle gerçekleştirdiği soykırımın 638'inci günü

Batman’da iki otomobilin çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

Han Yunus'ta siyonistlere pusu: Tanklar ve askerler hedef alındı

Sabahın ilk saatlerinde Gazze'de kan aktı: 19 şehit, saldırılar sürüyor

Bingöl'de 49 kilo 600 gram kubar esrar ele geçirildi

CHP'li Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarına "yolsuzluk" operasyonu

Ramallah'ın kuzeyinde Yahudi çetelerin saldırısına direnen 3 Filistinli yaralandı

CHP'li Adana ve Adıyaman Belediye başkanları gözaltına alındı

Ehliyet sınavında usulsüzlük yapan 40 kişi tutuklandı

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Yükleniyor