• BIST 100

    9799,37%-0,08
  • DOLAR

    35,92% -0,03
  • EURO

    37,44% 0,27
  • GRAM ALTIN

    3313,89% 0,85
  • Ç. ALTIN

    5316,88% 1,35

Hava soğumayınca kışlık kıyafetler elde kaldı

EKONOMİ 5.02.2025 15:13:35 0
Hava soğumayınca kışlık kıyafetler elde kaldı

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle geçtiğimiz yıla göre satışlarının yüzde 60’a yakın düştüğünü belirten esnaf, umutlarını soğuk havaya bağladıklarını belirtti.

Batman'da hazır giyim sektöründe hizmet veren esnaf, kış aylarında hava sıcaklığının normalin üzerinde geçmesinin, vatandaşların kışlık ürünlere talebini azalttığını ifade etti.

Birçok kışlık üründe serilerinin bile bozulmadığını söyleyen esnaf, kış sezonunun beklentilerinin çok altında geçtiğini ve ürünlerinin çoğunun ellerinde kalmasına neden olduğunu belirti.

Satışlarının neredeyse yüzde 65 düşmesinden dolayı ödemelerinde zorluk yaşadıklarını belirten esnaf, umutlarının son bir ayda havaların soğuması olduğunu ifade etti.

"Kışlık ürünlerimizin çoğu ellerimizde kaldı"

Geçen seneye göre satışlarında yüzde 60-65 bandında bir düşüş yaşadıklarını vurgulayan Kenan Özerdem, "Geçen sene yağışlar iyi ve havalar soğuk olduğu için satışlarımız iyiydi. Bu sene kış aylarımız bahar havasında geçtiği için kışlık ürünlerimizin çoğu elimizde kaldı. Bir ay sonra yaz sezonunu açacağız. Kısa kol ve yazlık ürünlerimiz gelecek. Havaların güneşli geçmesi satışlarımızı bayağı düşürdü. Mont ve kabanlarımızın çoğu elimizde kaldı. Çoğu esnaf kışlık ürünlerini satamadı. İşverenler aldıkları ürünleri paraya çeviremedikleri için ödemelerinde sıkıntı yaşamaktadırlar. Temennimiz son bir ayda havanın soğuması ve yağışların başlamasıdır." şeklinde konuştu.

"Havaların güneşli geçmesi satışlarımızı düşürdü"

Bu sene kış sezonunda beledikleri satışların gerçekleşmediğini ifade eden bir diğer esnaf Ertuğrul Ekinci, "Kış sezonu beklediğimiz gibi geçmedi. Çünkü yağışlar yok ve hava güneşli geçiyor. Kışın ortasında adeta nisan ve mayıs aylarını yaşıyoruz. O yüzden insanlar mont, kazak ve kışlık ürünleri almıyorlar. Bundan dolayı ürünlerimizde yüzde 70 indirime gittik. Ama yine de satışlarımız çok düşük durumdadır. Şu anda çoğu insan tek ceketle, mevsimlik montla ve ince bir hırkayla dışarı çıkabiliyorlar. Hava soğumadığı için insanlar kışlık ürünleri alma ihtiyacı duymuyor. Bu da satışlarımız çok kötü etkiledi ve kış sezonundan beklediğimiz verimi alamıyoruz. Ürünlerimizin çoğu elimizde kaldı ve bazı ürünlerimizin serisi bile bozulmadı. Bu da bizi çok zor bir duruma sokmaktadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Takas anlaşmasında serbest bırakılan en ağır hükümlü esir: Muhammed Ebu Verde kimdir?

İŞKUR Gençlik Programı’na başvurular ne zaman başlayacak?

Türkman: Hayvancılığa verilen desteğin artırılması gerekir

Elektrik faturalarında yeni düzenleme tepkilere yol açtı

Batman'da vergi denetimleri: 22 milyon TL ceza, 15 milyon TL kayıt dışı hasılat

Tarımda ilkbahar dönemi öncesinde gübre denetimi başlatıldı

Filistin'in BM Temsilcisi: Gazzelilere ilk yurtlarına dönme hakkı tanınmalı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında 24 maddeyi karara bağladı

Bursa deniz otobüslerinin 4 seferi iptal edildi

ABD'de kuş gribi alarmı

Diyarbakır'da haksız fiyat artışı etiketi denetimlerinde 13 milyon TL ceza kesildi

MESOB Başkanı Keskin: İş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir

Gazze'deki hükümet: Bu topraklardan gitmesi gereken varsa o da işgaldir!

Şanlıurfa'da çıkan bıçaklı kavgada 9 kişi yaralandı

Başkan Er: Yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceğiz

Siirt'te güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

HAKSİAD: Bina yapı yönetmelikleri günümüz ve bölgemiz şartlarına uygun hale getirilmesi bir zorunluluktur

Başkan Taşkın: 6 Şubat'ta yanımızda olan herkese minnettarız

Gazi Ebu Tamaa: Şefkatli baba ve sert lider...

İletişim Başkanlığından "Asrın felaketinin 2. Yılı: İnşa ve İhya Çalışmaları" kitabı

Diyarbakır'da kış ortasında yaz keyfi: Çocuklar Anzele'de yüzdü!

Mardin’de iki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı

Kuraklık alarmı: Verim düşüklüğü yüzde 80'i bulabilir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: 6 Şubat acımızı ve kayıplarımızı asla unutmayacağız

ABD’de 100 bin tavuk yumurtası çalındı

Meteoroloji'den Akdeniz Bölgesi için fırtına uyarısı

Dünya genelinde Trump’ın Gazze planlarına tepkiler

Hava soğumayınca kışlık kıyafetler elde kaldı

Memur-Sen: DEM'li belediyenin Kürtleri temsil anlayışı Kürt emekçilerin ekmeğini çalma şeklini almıştır

İzmir’de kümese gizlenmiş uyuşturucu ve silah ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ