Hava soğumayınca kışlık kıyafetler elde kaldı

Tarih: 05.02.2025 15:13 Güncelleme: 05.02.2025 15:13
Hava soğumayınca kışlık kıyafetler elde kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle geçtiğimiz yıla göre satışlarının yüzde 60’a yakın düştüğünü belirten esnaf, umutlarını soğuk havaya bağladıklarını belirtti.

Batman'da hazır giyim sektöründe hizmet veren esnaf, kış aylarında hava sıcaklığının normalin üzerinde geçmesinin, vatandaşların kışlık ürünlere talebini azalttığını ifade etti.

Birçok kışlık üründe serilerinin bile bozulmadığını söyleyen esnaf, kış sezonunun beklentilerinin çok altında geçtiğini ve ürünlerinin çoğunun ellerinde kalmasına neden olduğunu belirti.

Satışlarının neredeyse yüzde 65 düşmesinden dolayı ödemelerinde zorluk yaşadıklarını belirten esnaf, umutlarının son bir ayda havaların soğuması olduğunu ifade etti.

"Kışlık ürünlerimizin çoğu ellerimizde kaldı"

Geçen seneye göre satışlarında yüzde 60-65 bandında bir düşüş yaşadıklarını vurgulayan Kenan Özerdem, "Geçen sene yağışlar iyi ve havalar soğuk olduğu için satışlarımız iyiydi. Bu sene kış aylarımız bahar havasında geçtiği için kışlık ürünlerimizin çoğu elimizde kaldı. Bir ay sonra yaz sezonunu açacağız. Kısa kol ve yazlık ürünlerimiz gelecek. Havaların güneşli geçmesi satışlarımızı bayağı düşürdü. Mont ve kabanlarımızın çoğu elimizde kaldı. Çoğu esnaf kışlık ürünlerini satamadı. İşverenler aldıkları ürünleri paraya çeviremedikleri için ödemelerinde sıkıntı yaşamaktadırlar. Temennimiz son bir ayda havanın soğuması ve yağışların başlamasıdır." şeklinde konuştu.

"Havaların güneşli geçmesi satışlarımızı düşürdü"

Bu sene kış sezonunda beledikleri satışların gerçekleşmediğini ifade eden bir diğer esnaf Ertuğrul Ekinci, "Kış sezonu beklediğimiz gibi geçmedi. Çünkü yağışlar yok ve hava güneşli geçiyor. Kışın ortasında adeta nisan ve mayıs aylarını yaşıyoruz. O yüzden insanlar mont, kazak ve kışlık ürünleri almıyorlar. Bundan dolayı ürünlerimizde yüzde 70 indirime gittik. Ama yine de satışlarımız çok düşük durumdadır. Şu anda çoğu insan tek ceketle, mevsimlik montla ve ince bir hırkayla dışarı çıkabiliyorlar. Hava soğumadığı için insanlar kışlık ürünleri alma ihtiyacı duymuyor. Bu da satışlarımız çok kötü etkiledi ve kış sezonundan beklediğimiz verimi alamıyoruz. Ürünlerimizin çoğu elimizde kaldı ve bazı ürünlerimizin serisi bile bozulmadı. Bu da bizi çok zor bir duruma sokmaktadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Yükleniyor