• BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    38,02% 0,49
  • EURO

    42,88% 1,35
  • GRAM ALTIN

    3933,97% 1,62
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ’den önemli adımlar

EĞİTİM 6.03.2024 10:10:02 0
Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ’den önemli adımlar

Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ’den önemli adımlar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin ortak girişimleri ile düzenlenen; “Havacılık Sektörü’nde Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi İş Birliği” programında; TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) ile üniversite arasında eğitim-öğretim iş birlikleri geliştirme ve ortak Ar-Ge projeleri oluşturma kanalları tanıtıldı.
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdür Dr. Süleyman Demir; TUSAŞ’ın, sorumluluk alanlarında yapmış olduğu projeler ve çalışmalar ile sunduğu önemli fırsatlar hakkında detaylı bilgiler paylaştılar.
HKÜ Hukuk Amfi’de gerçekleştirilen programa, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, TUSAŞ Mesleki Eğitim Uzmanı Rahime Kurnaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
'Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için büyük bir fırsat'
Türk havacılık sektörünün gurur kaynaklarından biri olan, milli ve yerli bir başarı örneği beşinci nesil savaş uçağı KAAN’ı tasarlayan, geliştiren ve üreten TUSAŞ ailesini ve tüm paydaşlarını kutlayarak başladığı açış konuşmasında HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “TUSAŞ ile uzun süredir olgunlaştırmaya çalıştığımız ilişkilerimizi ve işbirliği gayretlerimizi bugün imzalayacağımız protokoller ile taçlandırıyor ve kurumsallaştırıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz ve İnsansız Hava Aracı Operatörlüğü Bölümümüz öğrencileri için çok faydalı staj ve kariyer fırsatları oluşuyor. Aynı şekilde, öğretim elemanlarımız da TUSAŞ’ın açtığı Ar-Ge kanallarını kullanabilecekler. HKÜ’de TUSAŞ’ın bir Ar-Ge Merkezi’nin faaliyet göstermesi için de elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin HKÜ-TUSAŞ işbirliğinden de azami faydalanması en büyük dileğimizdir. Bunun için müracaatların zamanında yapılması ve nitelikli projeler önerilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.
Konuşmasına, beşinci nesil savaş uçağı üreten dört ülkeden birisi olduğumuzu vurgulayarak ve TUSAŞ’ın havacılık ve uzay alanında yaptığı çalışmaları ile TUSAŞ bünyesindeki ‘Mühendis Geliştirme Programından bahsederek başlayan TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Gururla söyleyebilirim ki, Milli Muharip uçağımız KAAN, bizim göz bebeğimizdir ve her yönüyle tam anlamıyla yerli ve millidir. Çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz ve kendimizi de geliştirmeye devam ediyoruz. Üniversitelerle sağladığımız iş birlikleri sayesinde, TUSAŞ’ın Ar-Ge kapasitesini, bilgi ve deneyimlerini daha da artırmaya çalışıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi de TUSAŞ’ın önemli bir iş ortağı olsun istiyoruz. Sizleri de yapacağımız işbirliği ile aramızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Ar-Ge Direktörlüğü olarak TUSAŞ’ta yürütülen çalışmalardan, Ar-Ge süreçlerinin ayrıntılarından, bir Ar-Ge’nin ortaya çıkışından ve yönetilmesinden bahseden ve teknolojik yol haritasının nasıl belirlendiği ile Ar-Ge faaliyetlerinin nasıl şekillendiği konularında bilgiler sunan TUSAŞ Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, “Üniversitelerle yürüttüğümüz iş birlikleri, projelerimizin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Prototip oluşturma süreci, başlangıç aşamamızı oluştururken, asıl prototip tamamlandıktan sonra Ar-Ge ekibimiz yoğun bir şekilde devreye giriyor. Bu aşamada, eklemeler ve imalat süreçleri, projelerimizin başarısında kritik bir rol oynamakta olup, her aşamada titizlikle yönetilmektedir” ifadelerini kullandı.
TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdür Dr. Süleyman Demir ise TUSAŞ’ın eğitim ve bilim dünyasıyla olan yakın iş birliğini detaylandırarak, üniversiteler ile yürüttükleri çeşitli projeleri, kariyer fırsatları ve akademik iş birlikleri ile sektöre nitelikli profesyoneller kazandırmayı hedeflediklerini öğrencilere aktarırken, TUSAŞ Mesleki Eğitim Uzmanı Rahime Kurnaz da öğrencilere TUSAŞ’taki staj imkanları hakkında bilgiler verdi.
Karşılıklı plaket takdimi ile sona eren program akabinde TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Dr. Süleyman Demir HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası, senato salonunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile TUSAŞ arasındaki ikili iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Denizlerde fırtına bekleniyor

BUDO'dan sefer iptalleri

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Türkiye, siyonist heyeti taşıyan uçağın hava sahasına girişini engelledi

Benzine 1,32 TL indirim: Fiyatlar iki günde 3,56 TL düşüş gösterdi

ABD'den PKK/PYD'ye yeni silah sevkiyatı

Batı Şeria'da 510 kadın ve 1300 çocuk esir alındı: Gazze'de esir alınanlar bu sayıya dahil değil

Antalya Diplomasi Forumu bugün başlıyor

Rusya'dan e-Vize kararı

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı Kazakistan'da

ABD'de helikopter kazası: 6 ölü

Husumetlilerin kavgasında kan aktı: 1 kişi yaralandı

Almanya'da plastik fabrikasında yangın

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Ege Denizi'nde 3,4 büyüklüğünde deprem

Ankara'da eğitime kar engeli

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan Mısır Büyükelçiliği önünde çağrı: Refah kapısını açın!

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Altın rekor tazeledi

BM'den Gazze'de gıda kıtlığı uyarısı

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Peygamber sevdalısı Gaziantepliler Mevlid-i Nebi etkinliğine hazır

Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı

DSÖ: 10 binden fazla hasta Gazze'den tahliye edilmeyi bekliyor

AB, ABD'ye yönelik tarife misillemelerini askıya aldı

"Gazze için sokaklara çıkın" çağrısı

ABD, Çin'e uyguladığı gümrük vergisini yüzde 145'e yükseltti

Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ