-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Havaların soğuması aktarcılara yönelmeleri başlattı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Sonbahar aylarına girilmesiyle birlikte mevsim geçişlerinin yaşanması başta grip, soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıkların başlaması aktarcılara yönelmeleri de başlattı.
Hava sıcaklığının düşmesiyle bitki ve kış çaylarına talepler başladı. Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar aktarın yolunu tutuyor.
Vatandaşlarda en sık rastlanan soğuk algınlığı, grip ve öksürüğe karşı ağırlıklı olarak ıhlamur, zencefil, tarçın ve karışık çaylar tercih edildiğini belirten aktar Mehmet Faris Ergün, doktor tavsiyesi olmadan bitkisel ilaç alınmaması çağrısında bulundu.
Son yıllarda bitkisel ürün ve ilaçlara rağbetin arttığını ifade eden Ergün, artık kimi doktorların bile hastalarına takviye olarak bitkisel ilaç tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.
"İlk başta doktor tavsiyesinin ve teşhisin olması gerekiyor"

Mehmet Faris Ergün
Hava değişiminin başlamasıyla grip ve soğuk algınlıklarının başladığını ve bununla beraber bitkisel ürünlere de rağbetin başladığını belirten Ergün, "Sonbahar mevsimine girmemizle birlikte mevsimsel geçişler oluyor ve soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi rahatsızlıklar çıkabiliyor. Tabi ki bitki ilaçlarını kullanmak için de ilk başta doktor tavsiyesinin ve teşhisin olması gerekiyor. Doktorların hastalara verdiği ilaçlara takviye olarak bitkisel ürünlerimiz var. Bunlar; kış çayları, kuşburnu, ada çayı, zencefil, havlıcan, ıhlamur, keçiboynuzu pekmezi gibi bitkisel ürünlerin kullanımı vücuda hem zindelik veriri hem de bağışıklık sistemini güçlendirir." ifadelerini kullandı.
"Bitkisel ürünlerin çoğu yan etkisi ve zararı olmayan ürünlerdir"

Son yıllarda bitkisel ürünlere rağbet arttığını ifade eden Ergün, "İnsanlarımız artık internet ve kitaplardan hangi bitkinin neye yaradığını araştırıp, buraya öyle geliyorlar. Hatta son dönemlerde doktorların bile bitkisel ilaçlara tavsiyeleri var. Bitkisel ürünlerin çoğu yan etkisi ve zararı olmayan ürünlerdir. Bizlerde ona çok dikkat ederek hangi ürünün ne zarar neye fayda verdiğini bilek zorundayız ve ona göre davranıyoruz. Bölgemizde en sık görülen hatalıkların başında basur, mide, öksürük, balgam, astık ve bronşit ile ilgili problemler çoktur. Bu rahatsızlığı olanlara burada gıda takviyesi yapıp vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı
Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor
Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti
İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı
2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü
Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi
1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü
Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek
Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı
Tahran'da bir İHA düşürüldü
İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı
Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü
Devrim Muhafızları Ordusu: 200'den fazla düşman öldü ve yaralandı
Katar'da helikopter düştü: Kayıplar aranıyor
İran'ın askeri politikası "göze göz, dişe diş" ilkesinin ötesine geçti
Kalibaf: israilin semaları savunmasız; sıra sonraki planlarda
Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü
İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı
Siyonist rejim: Başaramadık
Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor
Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu
Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı
Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Yükleniyor







