• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Havaların soğuması aktarcılara yönelmeleri başlattı

SAĞLIK 30.09.2024 14:38:11 0
Havaların soğuması aktarcılara yönelmeleri başlattı

Sonbahar aylarına girilmesiyle birlikte mevsim geçişlerinin yaşanması başta grip, soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıkların başlaması aktarcılara yönelmeleri de başlattı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle bitki ve kış çaylarına talepler başladı. Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar aktarın yolunu tutuyor.

Vatandaşlarda en sık rastlanan soğuk algınlığı, grip ve öksürüğe karşı ağırlıklı olarak ıhlamur, zencefil, tarçın ve karışık çaylar tercih edildiğini belirten aktar Mehmet Faris Ergün, doktor tavsiyesi olmadan bitkisel ilaç alınmaması çağrısında bulundu.

Son yıllarda bitkisel ürün ve ilaçlara rağbetin arttığını ifade eden Ergün, artık kimi doktorların bile hastalarına takviye olarak bitkisel ilaç tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

"İlk başta doktor tavsiyesinin ve teşhisin olması gerekiyor"

Mehmet Faris Ergün

Hava değişiminin başlamasıyla grip ve soğuk algınlıklarının başladığını ve bununla beraber bitkisel ürünlere de rağbetin başladığını belirten Ergün, "Sonbahar mevsimine girmemizle birlikte mevsimsel geçişler oluyor ve soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi rahatsızlıklar çıkabiliyor. Tabi ki bitki ilaçlarını kullanmak için de ilk başta doktor tavsiyesinin ve teşhisin olması gerekiyor. Doktorların hastalara verdiği ilaçlara takviye olarak bitkisel ürünlerimiz var. Bunlar; kış çayları, kuşburnu, ada çayı, zencefil, havlıcan, ıhlamur, keçiboynuzu pekmezi gibi bitkisel ürünlerin kullanımı vücuda hem zindelik veriri hem de bağışıklık sistemini güçlendirir." ifadelerini kullandı.

"Bitkisel ürünlerin çoğu yan etkisi ve zararı olmayan ürünlerdir"

Son yıllarda bitkisel ürünlere rağbet arttığını ifade eden Ergün, "İnsanlarımız artık internet ve kitaplardan hangi bitkinin neye yaradığını araştırıp, buraya öyle geliyorlar. Hatta son dönemlerde doktorların bile bitkisel ilaçlara tavsiyeleri var. Bitkisel ürünlerin çoğu yan etkisi ve zararı olmayan ürünlerdir. Bizlerde ona çok dikkat ederek hangi ürünün ne zarar neye fayda verdiğini bilek zorundayız ve ona göre davranıyoruz. Bölgemizde en sık görülen hatalıkların başında basur, mide, öksürük, balgam, astık ve bronşit ile ilgili problemler çoktur. Bu rahatsızlığı olanlara burada gıda takviyesi yapıp vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ