• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Hayat kurtarmaya gittiği Kahramanmaraş’ta kalp krizi geçirmişti, Metin Doruklu’yu ekip arkadaşı anlattı

GÜNDEM 16.02.2023 15:10:31 0
Hayat kurtarmaya gittiği Kahramanmaraş’ta kalp krizi geçirmişti, Metin Doruklu’yu ekip arkadaşı anlattı

Hayat kurtarmaya gittiği Kahramanmaraş’ta kalp krizi geçirmişti, Metin Doruklu’yu ekip arkadaşı anlattı

Kahramanmaraş’ta arama-kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Kahramanmaraş’ta Metin Doruklu ile birlikte görev yapan Beşir Derneği Sosyal Ağlar Müdürü Bilal Vardi, 'Çok gayret etti, çok hizmet etti. Hatta biz ona sürekli, ’Ağabey biraz dinlen’ dedik ama bir can daha kurtarmak için sürekli enkazların başında bekledi. Birçok canın kurtarılmasına vesile oldu' dedi.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ikamet eden Metin Doruklu, yardım çalışmaları için iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gitmiş, arama-kurtarma çalışmaları esnasında geçirdiği kalp krizi neticesinde yaşamını yitirmişti. Emekli astsubay Doruklu’nun cenazesi, Gölcük Tevfik Paşa Cami’de kılınan namazın ardından Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, Eski AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Beşir Derneği Güney Marmara Bölge Müdürü Serhan Akçay, Beşir Derneği Sosyal Ağlar Müdürü Bilal Vardi, dernek görevlileri ve Doruklu’nun yakınları katıldı.

'Hayatı boyunca hayır yolunda ömrünü vakfetmiş birisidir'
Mehmet Ellibeş, 'Rahmetli kardeşimiz, hayatı boyunca hayır yolunda ömrünü vakfetmiş birisidir. Her alanda, her koşulda insanların yardımında olmayı, onların dertleriyle dertlenip, sorunlarına çözüm olma noktasında gayret eden bir kardeşimizdi. Siyasi hayatında da aynı çizgide mücadelesini sürdürdü. Vefatı da aynı yolda oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennettir inşallah' diye konuştu.

'Bir can daha kurtarmak için sürekli enkazların başında bekledi'
Kahramanmaraş’ta Metin Doruklu ile birlikte görev yapan Beşir Derneği Sosyal Ağlar Müdürü Bilal Vardi, 'Depremin ilk olduğu andan itibaren bütün ekiplerimizle, gönüllülerimizle deprem bölgesine intikal etmeye başladık. Metin ağabeyimizle beraber İstanbul’dan hareket ettik. Deprem bölgesine yaklaşık 7 saatte ulaştık. Hemen Metin ağabey ekiplerimizi koordine etti ve sahaya indiler. Hemen bir can kurtarma pahasına gerekli özveriyle çalışmaları başlattılar. Arama-kurtarma çalışmalarında görev alan yaklaşık 600 kişilik ekibimiz vardı. Kendisi de bizzat sahadaydı. Kendisi de tek tek binaların içine girerek, kurtarma çalışmaları yapıyordu. Çok gayret etti, çok hizmet etti. Hatta biz ona sürekli, ’Ağabey biraz dinlen’ dedik ama bir can daha kurtarmak için sürekli enkazların başında bekledi. Gerçekten biz onun hizmetine, kalbinin güzelliğine ve gayretine şahidiz. Birçok canın kurtarılmasına vesile oldu. Beşir Derneği olarak 150 can kurtardık' şeklinde konuştu.

'Çok kıymetli, çok güzel bir insandı'
Metin Doruklu ile 3 yıldır birlikte çalıştığını söyleyen Beşir Derneği Güney Marmara Bölge Müdürü Serhan Akçay ise, 'Beşir Derneği’nin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinde görev yaptık. Çok kıymetli, çok güzel bir insandı. Depremin birinci gününden itibaren de canla başla hizmet etti. Ekiplerin sorumlusuydu. Zaten hemen hemen bütün illerin koordinasyonunu yaparken kendi bulunduğu alanda da AFAD’ın vermiş olduğu görevlerde canhıraş şekilde çalıştı. Allah kendisinden razı olsun' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',123735,123736,123737,123738,123739,123740']

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Kış sofraların vazgeçilmezlerinden kurutmalık mevsimi başladı

Siirt'te LGS için ücretsiz ulaşım ve sessizlik çağrısı

Pazar günü nüfus müdürlükleri açık olacak

Siyonist rejimin İran'a saldırılarında 3 nükleer bilim insanı daha şehit oldu

Molla Osman Teyfur: Müslümanlar birleşmeli, siyonist zulme karşı ayağa kalkmalıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ