• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,06
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7329,40% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar Gazzeli akranlarını unutmadı

30 Ağustos 2025, Cumartesi 16:01
30 Ağustos 2025, Cumartesi 16:01
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Van’da yoğun bir ilgiyle gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programına katılan çocuklar, Gazze’de zulüm gören kardeşlerine dua ettiklerini belirterek onlarla Kudüs’te namaz kılmayı dilediler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğü öncülüğünde "Hayat Namazla Güzeldir" programının final etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 7-10 yaş arasındaki çocuklara 15 günlük eğitimde abdest alma, namaz kılma ve namazın önemi hakkında bilgiler verildi.

Eğitimlerini tamamlayan çocuklar, Beşyol Meydanı’nda toplanarak takke ve seccadelerle Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Burada cemaatle namaz kılan çocuklar dua etti. 15 günlük eğitim programına katılarak faydalı ve güzel bilgiler öğrendiklerini belirten çocuklar, soykırıma maruz bırakılan Gazzeli akranlarını da unutmadı.

"Burada cemaatle namaz kıldığımız gibi umarım Kudüs’te de cemaatle namaz kılabiliriz"

Gazzelilerle beraber bir gün Kudüs’te namaz kılmayı istediğini dile getiren Azra Nursoylu, “Bugün ilk olarak yürüyüş yaptık. Daha sonra buraya gelip cemaatle namaz kıldık, dualar ettik. Filistinli kardeşlerimiz, Gazzeli kardeşlerimiz orada ölüyorlar. Bizim gibi namaz kılamıyorlar, okula gidemiyorlar. Ve biz de her namazımızın sonunda onlar için dua etmeliyiz. Filistinli kardeşlerimizi çok çok sevmeliyiz. Onlar için protesto etmeliyiz. Onları daha çok sevmeliyiz ve dua etmeliyiz. Burada cemaatle namaz kıldığımız gibi umarım Kudüs’te de cemaatle namaz kılabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’de üstüne bomba yağan çocuklar için üzülüyoruz”

Cemaatle namaz kıldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Hanzala Yasin Demir, Gazze’deki akranlarına ise üzüldüğünü söyledi.

Demir, “Evden çok heyecanlı çıktım. İlk başta yürüyüş yaptık. Tekbir getirdik, kelimeyi şehadet getirdik. Çok hoşuma gitti. Gelip namaz kılmak da çok keyifliydi. Sonunda ikramlarla beraber çok güzel geçirdim. Gazze’de üstüne bomba yağan çocuklar için de üzülüyoruz. Elimizden geldiğince çoğu zaman dua ediyoruz onlar için. Onların da bu savaşı kazanmasını istiyoruz. Olabildiğince dua ediyoruz. Onlarla beraber bir gün Kudüs’te namaz kılmayı istiyorum.” dedi.

“Namazımızı kılarsak cenneti kesinlikle kazanabiliriz”

Boynundaki Filistin yazılı kolye ile yürüyüşe katılan Sara Esma Şakar, “Namazın nasıl kılındığını öğrettiler, Kur’an’daki kuralları öğrettiler. Kur’an’ın okunuşunu öğrettiler. Peygamberimizin hayatını anlattılar. Bugün çok güzeldi benim için. Yürüyüş yaptık sonra geldik burada namaz kıldık. Sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptılar. Çok güzel bir gündü. Namaz dinimizin direğidir, Peygamberimizin söylediği gibi. Namazımızı kılarsak cenneti kesinlikle kazanabiliriz. Bu yüzden namazlarımızı kılmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Gazze’deki akranlarımız bomba sesleriyle uyanıyorlar”

Gazze’deki çocukların bomba sesleriyle uyandığını anımsatan Asmin Nur Söner, “Bugün çok güzel geçti. Cemaatle namaz kıldık, dua ettik hep beraber. Gazze’deki akranlarımız zulüm çekiyorlar. Güzel bir şekilde namazlarını kılamıyorlar, bomba sesleriyle uyanıyorlar. Onlara da dua ettik.” dedi.

Harun Koç da “Çok heyecanlıydım. Hocalarımız bize birçok şey öğretti. Abdest almayı öğrendik, namazın rükünlerini öğrendik. Birçok şey öğrendik.” diye belirtti.

Diğer çocuklar da heyecanlarını ve duygularını paylaşarak Peygamber Sevdalılarına teşekkür etti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Vergi usul kanununa muhalefet suçundan aranan şahıs Gölcük'te yakalandı

Erakçi: Gerektiği sürece ABD ve israile füze operasyonlarımız devam edecek

Muğla’da liseler arası "yapay zekâ ve sosyal bilimler" sempozyumu düzenleniyor

YÖK Başkanı Özvar: Kaybedecek bir evladımız bile yok, her biriyle ilgilenmemiz lazım

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında şehit sayısı 72 bin 134’e yükseldi

Malatya'da 215 umreciye umre eğitimi verildi

Ara tatil uygulamasına yönelik saha araştırması sonuçları açıklandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Ara tatil uygulamasıyla ilgili saha araştırmasının sonuçları açıklandı

Her gün farklı bir camide ibadet ediyor

Afyonkarahisar’da bahis operasyonu: 10 şüpheliye adli işlem

Konya Valisi Akın, Kur’an kursu öğrencileriyle iftar sofrasında buluştu

Konya’da YKS adaylarına sınav ücreti desteği

4-6 Yaş Kur'an kursu öğrencileri Ramazan kolileri hazırladı

Elazığ’da aranan 124 kişi yakalandı, 53 ruhsatsız silah ele geçirildi

İşgal rejiminde "Trump İran savaşını aniden bitirebilir" korkusu

Beylikdüzü’nde uyuşturucu operasyonu: 143 Kilo metamfetamin ele geçirildi

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 17 şüpheli yakalandı

AHBİB’in şubat ayı ihracatı 140,8 milyon dolar oldu

Afyonkarahisar’da çocuğu kasten öldürmekten aranan şahıs yakaland

Düzce’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 3 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 120 dönüm alana yeni bir otogar yapacağız

Batman'da 27 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Malatya'da 36 farklı ülkeden gelen öğrenciler iftarda bir araya geldi

İnsanlara değil robotlara göre tasarlanan tesislerde yangın riski büyüyor

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Refah Sınır Kapısı'nın açılması için uluslararası baskı

Mersin’de 21 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İzmir’de hafta boyunca sıcak hava etkili olacak

İşgalciler Beytüllahim'de yüzlerce zeytin ağacını sökerek tahrip etti

Dezenformasyon Bülteni'nin 201’inci sayısı yayında

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vergi usul kanununa muhalefet suçundan aranan şahıs Gölcük'te yakalandı

Erakçi: Gerektiği sürece ABD ve israile füze operasyonlarımız devam edecek

Muğla’da liseler arası "yapay zekâ ve sosyal bilimler" sempozyumu düzenleniyor

YÖK Başkanı Özvar: Kaybedecek bir evladımız bile yok, her biriyle ilgilenmemiz lazım

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında şehit sayısı 72 bin 134’e yükseldi

Malatya'da 215 umreciye umre eğitimi verildi

Ara tatil uygulamasına yönelik saha araştırması sonuçları açıklandı