"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar: Gazzeliler "Hayat şehadetle güzeldir" diyor

GÜNDEM 30.09.2024 13:28:56 0
Haberi Sesli Oku

Kur'an Nesli Platformu'nun "Hayat Namazla Güzeldir" ekinliğinin Diyarbakır'daki final programına katılan çocukların gündeminde "Gazze" vardı.

Kur'an Nesli Platformu tarafından dün Diyarbakır merkez Sur ilçesi Kurşunlu Cami yerleşkesinde "Hayat Namazla Güzeldir" ekinliğinin final programı gerçekleşti.

Programa katılarak duygu ve düşüncelerini paylaşan çocukların dilinden "Gazze" vurgusu düşmedi. Aldıkları eğitim neticesinde namazı öğrenmenin sevincini yaşayan çocuklar, Gazze'deki katliamlardan duydukları üzüntüyü dile getirirken Filistinli çocukların aynı sevinci yaşayamadığını, onların her sabah bomba sesleriyle uyanıp şehadetle uyuduklarını dile getirdi.

"Gazzeliler fon müziği haline gelmiş bomba sesleriyle güne uyanıyor"

Harun Kılavuz

Etkinliğe katılanlardan Harun Kılavuz, "Bugünkü program çok güzeldi. Düzenleyen ve katkısı geçen abilerimize teşekkür ediyoruz. Gazze'deki katliamları kınıyorum. Gazzeli kardeşlerimize yardım etmeliyiz. Allah, israili ve ona destek verenleri kahretsin." dedi.

Muhammed Zeren

Namazı yeni öğrenen çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" derken Gazzeli çocukların durumuna dikkat çeken Muhammed Zeren, "Bir süredir aldığımız namaz eğitimi sonrası 'hayat namazla güzeldir' dedik ve bu yapılan etkinliğe katıldık. Bizler her sabah ezanla güne uyanırken Gazzeliler fon müziği haline gelmiş bomba sesleriyle güne uyanıyorlar. Evet; biz 'hayat namazla güzeldir' diyoruz fakat Gazzeli kardeşlerimiz 'hayat şehadetle güzeldir' diyor." ifadelerini kullandı.

"Filistin'de katliam var, şimdide Lübnan katlediliyor"

Muhammed Emin Bayındır

Devam eden katliamlar karşısında minik yüreğiyle yetkililere seslenen Muhammed Emin Bayındır, "Müslüman ülkelere sesleniyorum: neden uyuyorsunuz? Gazzeli çocuklar katlediliyor, insanlar ölüyor; siz uyumayın. Filistin'de katliam var. Bayrak sallayarak olmuyor, yardım ederek oluyor. Şimdide Lübnan katlediliyor. Lütfen yardım edelim." şeklinde konuştu.

Aytaç Baran

Aytaç Baran ise "Okulların açılmasını ve namazı öğrenmenin sevincini beraber yaşıyoruz. Gazze'deki kardeşlerimiz ölüyor, Umut Kervanı aracılığıyla onlara yardım edeceğiz. Namazı öğrendik, dua ve sureler ezberledik." ifadelerine yer verdi.

Muhammed Enes Han

Okulların açılması ve namaz öğrenmenin sevincini yaşayamadıklarını ifade eden Muhammed Enes Han, "Haftalar önce okullar açıldı ve bugün de namaz kılmayı öğrendik ama kursağımızda kaldı. Çünkü alçak israil bizim yaşımızdaki Gazzeli kardeşlerimizi bombalıyor ve çocuklar okula gidemiyor. Onlara selamlarımızı yolluyoruz." diye belirtti.

"Çok üzgünüz çünkü Filistin'de kardeşlerimize bombalar atılıyor"

Fidan Yıldız

Sevinçle hüznü beraber yaşadıklarının altını çizen Fidan Yıldız, "Bugün 'hayat namazla güzeldir' programına geldim, çok eğlendik, güzeldi fakat bir yandan da çok üzgünüz. Çünkü Filistin'de kardeşlerimiz üzgün, orada bombalar atılıyor. Allah zalimlerin cezasını verecektir. Bizler için bu etkinliği kim sağlamışsa Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Yüşra Ateş

Namaz eğitimi süresince çok şey öğrendiğini kaydeden Yüşra Ateş, etkinliğin çok güzel olduğunu ve program süresince Gazze'ye, hastalara, Lübnan'a dua ettiğini söyledi.

Melek Saçan

Diğer çocuklar gibi dilinden Gazze'yi düşürmeyen Melek Saçan, "Bizler namaz etkinliği için buraya geldik. Biz burada etkinliğimiz yaparken Filistin'de kardeşlerimiz bombalanıyor, bizler güzel meyveler yerken onlar açlıkla mücadele veriyor. Namazı öğrendiğim için mutluyum. Herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

"Bizler namaz kılmayı, Gazzeli kardeşlerimiz cihad etmeyi öğreniyor"

Zeynep Demir

Kendilerinin namaz, Gazzeli çocukların ise cihadı öğrendiğini vurgulayan Zeynep Demir, "Öncelikle Gezze'deki kardeşlerimize selam olsun. Allah israili kahr-u perişan etsin. Namaz etkinliği düzenleneceği için dün akşamdan beri çok heyecanlıydık, sevinçliyiz. Biz burada namaz kılmayı öğrenirken Gazzeli kardeşlerimiz orada cihad etmeyi öğreniyor." şeklinde konuştu.

Aylin Ceyhun

Aylin Ceyhun ise şu ifadeleri kullandı:

"Etkinliğe geldik. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Allah onlardan razı olsun. İki sevinci aynı anda yaşıyorum. Bir yandan okulların açılması diğer taraftan etkinliğin yapılması beni çok mutlu etti." (İLKHA)


Nepal'de sel ve heyelan: 200 ölü, 127 yaralı

Mahalle sakinleri sorunlarına çözüm istiyor

Kassam: Kapsamlı pusu sonucu işgal askerleri öldü ve yaralandı

Balıkesir'de kamyonet devrildi: 3 yaralı

Tedavi için geldiği hastaneden ambulans kaçırdı

Kaçan araçta 8 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Pezeşkiyan: Batı, Heniyye suikastına misilleme yapmama karşılığında ateşkes sözü verirken yalan söyledi

İspanya'da helikopter kazası: 3 ölü

Plakasını söktüğü otomobiliyle drift yapan sürücüye ceza kesildi

Van'da kaybolan Iraklı Sumaye Aziz bulundu

Okula yeni başlayan çocuklar güvenliklerini nasıl sağlamalı?

Burdur'da yolcu otobüsü tıra çarptı: 8 yaralı

Bartın’da metrelerce uzayan çöp yığınlarıyla ilgili inceleme başlatıldı

Orta Karadeniz'de sağanak yağışlara dikkat!

Umut Kervanı Mardin'de Gazze yararına kermes düzenliyor

Irak'taki gruplar, işgal altındaki toprakları defalarca hedef aldı

Çin ve Pakistan'da işgal rejimine "Lübnan" tepkisi

Doğu Anadolu'da fırtına bekleniyor

Havaların soğuması aktarcılara yönelmeleri başlattı

Adana ve Osmaniye için "kuvvetli" yağış uyarısı

Rekabet Kurumundan 8 ayda 142 firmaya 4,84 milyar TL ceza

Batman'da 500 kiloyu aşkın kaçak et imha edildi

Lübnan'ın Sayda kentinde şehit sayısı 32'ye yükseldi

Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği'nden çağrı: Sen gelmezsen bir kişi eksik olacağız

TESSEP Diyarbakır'da "Ailenin Muhafazası" konulu seminer düzenledi

Devlet korumasında yetişen 729 genç kamuya atandı

 Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin brüt dış borcunu açıkladı

Konya'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Siyonist rejim bir gazeteciyi daha katletti

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim: Gazze'yi desteklemeye devam edeceğiz ve karadan savaşa hazırız!

Yükleniyor