• BIST 100

    16355,18%0,60
  • DOLAR

    43,42% 0,05
  • EURO

    52,12% 0,53
  • GRAM ALTIN

    7796,35% 3,92
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 0,00

Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti

05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mavi Marmara Derneği, bakanlık tarafından yola çıkması engellenen Gazze gemisi için Haydarpaşa Limanı’nda nöbet başlattı.

Üsküdar’da bulunan İstanbul Haydarpaşa Limanı’nın C Kapısı önünde bir araya gelen Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve bir grup aktivist; Gazze’ye yardım götürmesi planlanan Vicdan Gemisi ‘nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkmasının engellendiği iddiasıyla eylem düzenledi.

Liman önünde kendilerini zincirlere kelepçe ile bağlayan aktivistler, gemi için gerekli izinler sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

“Vicdanlı halklar insanlık onuru için Gazze'deki soykırıma tepki gösterdiler”

Mavi Marmara Derneği’nden yapılan açıklamada; “7 Ekim’de başlayan ve soykırım boyutuna ulaşan işgalci israil saldırılarında, Gazze’de 50 bini aşkın sivil katledildi. Tüm bunlar, dünyanın gözleri önünde yaşanırken, vicdanlı halklar insanlık onuru için bu soykırıma tepki gösterdiler. Tepkiler, küresel boyuta taşındı. Vicdanı olan her insan bu soykırımın karşısında durmak adına meydanlarda eylemler organize etti. İşgal devletinin zalimliğini tüm dünyaya duyurdular. Fakat vicdanlı halkların meydanları doldurması karşılığında, soykırımı durdurma gücüne sahip olan otoriteler ne yaptılar? Yayınlanan kınama metinleri, basına verilen demeçler, İsrail ile olan ilişkilerin rafa kaldırılması, ticaretin durdurulması, Filistin lehine politikalar.. Bunların her biri önemli adımlar olsa da soykırım hala sona ermiş değil. Bir terör örgütü gibi insanları katleden, topraklarını işgal eden İsrail, yaptığı saldırılardan bir an olsun geri adım atmamıştır. Fakat bunun yanında, daha önce işgalci israile tepki ve Filistin halkına insani yardım oluşturmak amacıyla Gazze’ye filolar düzenleyen Özgürlük Filosu Koalisyonu, güç sahiplerinin hareketsiz kalmasına karşılık, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak, İsrail’e dur demek amacıyla Dünya’nın birçok noktasında insani yardım filoları organize etti.” denildi.

“Özgürlük Filosu Koalisyonu, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine inanmaktadır”

Açıklamanın devamında, “Türkiye’den çıkarak Avrupa limanlarına uğraması ve bu limanlarda gerçekleştireceği Filistin özelinde farkındalık eylemleri yapacak olan Vicdan Gemisi, denize açılması için gerekli tüm prosedürleri yerine getirmiş olmasına rağmen, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış izni verilmiyor. Buna karşılık, yetkililer bu çıkış izninin neden verilmediğine dair hiçbir açıklama yapmıyor. Biliyoruz ki, bu evrakın verilmemesinin ardından bir takım politik sebep ve kaygılar yatıyor. Peki, bu soykırımın karşısında ne yapacağız? İnancı, rengi, ırkı, uyruğu her ne olursa olsun tüm vicdan sahibi insanları, tarihte eşi görülmemiş aymazlıkla yapılan bu soykırıma karşı eyleme geçmeye, şımarık işgalci israile ‘artık dur, devrin kapandı’ demeye davet ediyoruz. Özgürlük Filosu Koalisyonu, başlatmış olduğu bu filo hareketi ile Filistin’de ateşkesin sağlanmasına, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine ve soykırımını durdurabileceğine inanmaktadır.” şeklinde belirtildi.

"Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız 'Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz"

Açıklamanın sonunda, “Filistin halkı bizi beklemektedir. Filistin halkı, son umudu olan dünya halklarından kendilerine karşı uygulanan acımasız soykırıma karşı eyleme geçmelerini beklemektedir. Filistin’in yanında olan Avrupa ülkeleri ve 57 üyeye sahip İslam İşbirliği Teşkilatı soykırımı engelleme konusunda ABD’nin şımarık çocuğu israili durduramamıştır. Artık vicdanlı halkların harekete geçme zamanı gelmiştir. Dünya’nın gözleri önünde kocaman bir soykırım kampına dönüştürülen Gazze bir yanda dururken, Özgürlük Filosunun hiçbir sebep olmadan ve açıklama yapılmadan engellenmesini kabul etmiyoruz. Karşımıza çıkarılacak her türlü politik engel bizim için aşılması ve yıkılması gereken bir duvardır. Bu engel duvarlarını oluşturanlar Dünya vicdanı karşısında hesap veremezler. Özgürlük Filosu Koalisyonunun bir parçası olan Vicdan Gemisinin zincire vurulduğu Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz. Vicdan Gemisi hareket edene kadar eylemimiz devam edecektir. Yaşasın Özgür Filistin Davamız.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Çocuk Metabolizma Uzmanı Dr. Aslantaş: Topuk kanı taraması hayati önem taşıyor

Türkiye-Özbekistan sanayi ve yatırım iş birliği ele alındı

Gönen Çayı’nda kirliliğe karşı denetimler artırıldı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Çin, bir çetenin 11 üyesini idam etti

Konya Tren Garı’nda uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yoğun kar yağışı 4 ilde 320 yerleşim yerinin yolunu kapattı

2026 yılının ilk anne dostu hastanesi Diyarbakır'dan

İşsizlik oranı yüzde 7,7 oldu

Afganistan'da bir evin çatısı çöktü: 7 ölü

Prof. Dr. Sönmez: Gazze'de soykırım bitmedi, insani kriz derinleşiyor

Şanlıurfa’da araç yangını: Alevler kontrol altına alındı

Brent petrol 68,40 dolara yükseldi

TCMB’den ödeme ve elektronik para kuruluşlarına sıkı denetim

ABD’de iki sınır muhafız ajanı idari izne çıkarıldı

HSK atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

CSIS: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri kayıpları 1,2 milyonu aştı

Karayolu taşımacılığı mesleki yeterlilik yönetmeliğinde değişiklik

Siber suç operasyonu: 200 şüpheli yakalandı, 65'i tutuklandı

Kolombiya’da uçak kazası: 15 ölü

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Son umutları Refah: Gazze'de hastalar sınırın açılmasını bekliyor

Maskeler, kameralar, arama emirleri: Demokratlardan hükümeti kapatma tehdidi

Onlarca yıllık mağduriyet sona eriyor: Şam Kürtlere vatandaşlık sürecini başlattı

ABD-İran gerilimi tırmanıyor: "Trump seçenekleri değerlendiriyor"

Beytüllahim ve El Halil'de 2 Filistinli genç şehit edildi

Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çocuk Metabolizma Uzmanı Dr. Aslantaş: Topuk kanı taraması hayati önem taşıyor

Türkiye-Özbekistan sanayi ve yatırım iş birliği ele alındı

Gönen Çayı’nda kirliliğe karşı denetimler artırıldı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Çin, bir çetenin 11 üyesini idam etti

Konya Tren Garı’nda uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yoğun kar yağışı 4 ilde 320 yerleşim yerinin yolunu kapattı