• BIST 100

    14798,38%0,22
  • DOLAR

    43,13% 0,24
  • EURO

    50,27% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6202,41% 0,14
  • Ç. ALTIN

    10115,17% 0,42

Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti

05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mavi Marmara Derneği, bakanlık tarafından yola çıkması engellenen Gazze gemisi için Haydarpaşa Limanı’nda nöbet başlattı.

Üsküdar’da bulunan İstanbul Haydarpaşa Limanı’nın C Kapısı önünde bir araya gelen Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve bir grup aktivist; Gazze’ye yardım götürmesi planlanan Vicdan Gemisi ‘nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkmasının engellendiği iddiasıyla eylem düzenledi.

Liman önünde kendilerini zincirlere kelepçe ile bağlayan aktivistler, gemi için gerekli izinler sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

“Vicdanlı halklar insanlık onuru için Gazze'deki soykırıma tepki gösterdiler”

Mavi Marmara Derneği’nden yapılan açıklamada; “7 Ekim’de başlayan ve soykırım boyutuna ulaşan işgalci israil saldırılarında, Gazze’de 50 bini aşkın sivil katledildi. Tüm bunlar, dünyanın gözleri önünde yaşanırken, vicdanlı halklar insanlık onuru için bu soykırıma tepki gösterdiler. Tepkiler, küresel boyuta taşındı. Vicdanı olan her insan bu soykırımın karşısında durmak adına meydanlarda eylemler organize etti. İşgal devletinin zalimliğini tüm dünyaya duyurdular. Fakat vicdanlı halkların meydanları doldurması karşılığında, soykırımı durdurma gücüne sahip olan otoriteler ne yaptılar? Yayınlanan kınama metinleri, basına verilen demeçler, İsrail ile olan ilişkilerin rafa kaldırılması, ticaretin durdurulması, Filistin lehine politikalar.. Bunların her biri önemli adımlar olsa da soykırım hala sona ermiş değil. Bir terör örgütü gibi insanları katleden, topraklarını işgal eden İsrail, yaptığı saldırılardan bir an olsun geri adım atmamıştır. Fakat bunun yanında, daha önce işgalci israile tepki ve Filistin halkına insani yardım oluşturmak amacıyla Gazze’ye filolar düzenleyen Özgürlük Filosu Koalisyonu, güç sahiplerinin hareketsiz kalmasına karşılık, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak, İsrail’e dur demek amacıyla Dünya’nın birçok noktasında insani yardım filoları organize etti.” denildi.

“Özgürlük Filosu Koalisyonu, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine inanmaktadır”

Açıklamanın devamında, “Türkiye’den çıkarak Avrupa limanlarına uğraması ve bu limanlarda gerçekleştireceği Filistin özelinde farkındalık eylemleri yapacak olan Vicdan Gemisi, denize açılması için gerekli tüm prosedürleri yerine getirmiş olmasına rağmen, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış izni verilmiyor. Buna karşılık, yetkililer bu çıkış izninin neden verilmediğine dair hiçbir açıklama yapmıyor. Biliyoruz ki, bu evrakın verilmemesinin ardından bir takım politik sebep ve kaygılar yatıyor. Peki, bu soykırımın karşısında ne yapacağız? İnancı, rengi, ırkı, uyruğu her ne olursa olsun tüm vicdan sahibi insanları, tarihte eşi görülmemiş aymazlıkla yapılan bu soykırıma karşı eyleme geçmeye, şımarık işgalci israile ‘artık dur, devrin kapandı’ demeye davet ediyoruz. Özgürlük Filosu Koalisyonu, başlatmış olduğu bu filo hareketi ile Filistin’de ateşkesin sağlanmasına, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine ve soykırımını durdurabileceğine inanmaktadır.” şeklinde belirtildi.

"Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız 'Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz"

Açıklamanın sonunda, “Filistin halkı bizi beklemektedir. Filistin halkı, son umudu olan dünya halklarından kendilerine karşı uygulanan acımasız soykırıma karşı eyleme geçmelerini beklemektedir. Filistin’in yanında olan Avrupa ülkeleri ve 57 üyeye sahip İslam İşbirliği Teşkilatı soykırımı engelleme konusunda ABD’nin şımarık çocuğu israili durduramamıştır. Artık vicdanlı halkların harekete geçme zamanı gelmiştir. Dünya’nın gözleri önünde kocaman bir soykırım kampına dönüştürülen Gazze bir yanda dururken, Özgürlük Filosunun hiçbir sebep olmadan ve açıklama yapılmadan engellenmesini kabul etmiyoruz. Karşımıza çıkarılacak her türlü politik engel bizim için aşılması ve yıkılması gereken bir duvardır. Bu engel duvarlarını oluşturanlar Dünya vicdanı karşısında hesap veremezler. Özgürlük Filosu Koalisyonunun bir parçası olan Vicdan Gemisinin zincire vurulduğu Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz. Vicdan Gemisi hareket edene kadar eylemimiz devam edecektir. Yaşasın Özgür Filistin Davamız.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

AKOM’dan fırtına, yağmur ve kar uyarısı

Beyaz Baston Haftası’nda görme engelliler mağduriyetlerini dile getirdi

Motorine 93 kuruşluk indirim

Afgan yetkililer Host eyaletinde 17 kalkınma projesini başlattı

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgâr ve sağanak uyarısı

Ultra işlenmiş gıdalar mercek altında: Koruyucular diyabet ve kanser riskini artırabilir

Dr. Baran: Yapay zekâ ile kanserde erken teşhis mümkün; doğruluk oranlarını önemli ölçüde yükseltiyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

BATSO Başkanı Demir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Öztürk’ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Yemen’de BAE destekli Güney Geçiş Konseyi kendini feshetti

Bakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile görüştü

Kırmızı et alamayan vatandaş tavuk ve balığa yöneliyor

Doğu Kongo’da isyancılar Uvira kentini ele geçirdi

ABD'li bir genç, Trump'a suikast girişiminde bulunmak amacıyla ebeveynlerini öldürdüğünü kabul etti

Konya KOSKİ’den kış uyarısı: Donan su sayaçlarına müdahale etmeyin

Konya’nın ilçeleri beyaza büründü

Arpaguş: Diyanet bu milletin manevi sigortasıdır

Grok, tepkilerin ardından müstehcen görüntüler oluşturmayı kısmen kapattı

Hindistan'da cami düşmanlığı sürüyor: Delhi'de olaylar çıktı

BAMMED Başkanı Özcan: Basın, dayanışmayla güçlenir

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önlü: Gazetecilerin çalışma koşulları iyileştirilmeli

Ayetullah Hamaney: İran, dış destekli kaosa teslim olmayacak

Konya Valisi İbrahim Akın: Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı önceliğimiz

ABD, petrol tankerindeki 2 Rus mürettebatı serbest bırakacak

Belediye Başkanı Özhan'dan minik öğrencilere yerel yönetim dersi

En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu

Araştırmacı-Yazar Aydın: İslam ümmeti birlik olmazsa büyük felaket kapıda

Malatya Havalimanı'nda 2025 yılında 849 bin 510 yolcuya hizmet verildi

Konya Beyşehir’de silah operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AKOM’dan fırtına, yağmur ve kar uyarısı

Beyaz Baston Haftası’nda görme engelliler mağduriyetlerini dile getirdi

Motorine 93 kuruşluk indirim

Afgan yetkililer Host eyaletinde 17 kalkınma projesini başlattı

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgâr ve sağanak uyarısı

Ultra işlenmiş gıdalar mercek altında: Koruyucular diyabet ve kanser riskini artırabilir

Dr. Baran: Yapay zekâ ile kanserde erken teşhis mümkün; doğruluk oranlarını önemli ölçüde yükseltiyoruz