-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mavi Marmara Derneği, bakanlık tarafından yola çıkması engellenen Gazze gemisi için Haydarpaşa Limanı’nda nöbet başlattı.
Üsküdar’da bulunan İstanbul Haydarpaşa Limanı’nın C Kapısı önünde bir araya gelen Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve bir grup aktivist; Gazze’ye yardım götürmesi planlanan Vicdan Gemisi ‘nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkmasının engellendiği iddiasıyla eylem düzenledi.
Liman önünde kendilerini zincirlere kelepçe ile bağlayan aktivistler, gemi için gerekli izinler sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.
“Vicdanlı halklar insanlık onuru için Gazze'deki soykırıma tepki gösterdiler”
Mavi Marmara Derneği’nden yapılan açıklamada; “7 Ekim’de başlayan ve soykırım boyutuna ulaşan işgalci israil saldırılarında, Gazze’de 50 bini aşkın sivil katledildi. Tüm bunlar, dünyanın gözleri önünde yaşanırken, vicdanlı halklar insanlık onuru için bu soykırıma tepki gösterdiler. Tepkiler, küresel boyuta taşındı. Vicdanı olan her insan bu soykırımın karşısında durmak adına meydanlarda eylemler organize etti. İşgal devletinin zalimliğini tüm dünyaya duyurdular. Fakat vicdanlı halkların meydanları doldurması karşılığında, soykırımı durdurma gücüne sahip olan otoriteler ne yaptılar? Yayınlanan kınama metinleri, basına verilen demeçler, İsrail ile olan ilişkilerin rafa kaldırılması, ticaretin durdurulması, Filistin lehine politikalar.. Bunların her biri önemli adımlar olsa da soykırım hala sona ermiş değil. Bir terör örgütü gibi insanları katleden, topraklarını işgal eden İsrail, yaptığı saldırılardan bir an olsun geri adım atmamıştır. Fakat bunun yanında, daha önce işgalci israile tepki ve Filistin halkına insani yardım oluşturmak amacıyla Gazze’ye filolar düzenleyen Özgürlük Filosu Koalisyonu, güç sahiplerinin hareketsiz kalmasına karşılık, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak, İsrail’e dur demek amacıyla Dünya’nın birçok noktasında insani yardım filoları organize etti.” denildi.
“Özgürlük Filosu Koalisyonu, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine inanmaktadır”
Açıklamanın devamında, “Türkiye’den çıkarak Avrupa limanlarına uğraması ve bu limanlarda gerçekleştireceği Filistin özelinde farkındalık eylemleri yapacak olan Vicdan Gemisi, denize açılması için gerekli tüm prosedürleri yerine getirmiş olmasına rağmen, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış izni verilmiyor. Buna karşılık, yetkililer bu çıkış izninin neden verilmediğine dair hiçbir açıklama yapmıyor. Biliyoruz ki, bu evrakın verilmemesinin ardından bir takım politik sebep ve kaygılar yatıyor. Peki, bu soykırımın karşısında ne yapacağız? İnancı, rengi, ırkı, uyruğu her ne olursa olsun tüm vicdan sahibi insanları, tarihte eşi görülmemiş aymazlıkla yapılan bu soykırıma karşı eyleme geçmeye, şımarık işgalci israile ‘artık dur, devrin kapandı’ demeye davet ediyoruz. Özgürlük Filosu Koalisyonu, başlatmış olduğu bu filo hareketi ile Filistin’de ateşkesin sağlanmasına, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine ve soykırımını durdurabileceğine inanmaktadır.” şeklinde belirtildi.
"Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız 'Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz"
Açıklamanın sonunda, “Filistin halkı bizi beklemektedir. Filistin halkı, son umudu olan dünya halklarından kendilerine karşı uygulanan acımasız soykırıma karşı eyleme geçmelerini beklemektedir. Filistin’in yanında olan Avrupa ülkeleri ve 57 üyeye sahip İslam İşbirliği Teşkilatı soykırımı engelleme konusunda ABD’nin şımarık çocuğu israili durduramamıştır. Artık vicdanlı halkların harekete geçme zamanı gelmiştir. Dünya’nın gözleri önünde kocaman bir soykırım kampına dönüştürülen Gazze bir yanda dururken, Özgürlük Filosunun hiçbir sebep olmadan ve açıklama yapılmadan engellenmesini kabul etmiyoruz. Karşımıza çıkarılacak her türlü politik engel bizim için aşılması ve yıkılması gereken bir duvardır. Bu engel duvarlarını oluşturanlar Dünya vicdanı karşısında hesap veremezler. Özgürlük Filosu Koalisyonunun bir parçası olan Vicdan Gemisinin zincire vurulduğu Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz. Vicdan Gemisi hareket edene kadar eylemimiz devam edecektir. Yaşasın Özgür Filistin Davamız.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
Lübnan'da can kaybı artıyor: Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehit sayısı 826'ya yükseldi
Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mardin’de sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü
AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzattı
Arakçi: Hürmüz Boğazı sadece ABD, israil ve müttefiklerine kapalı
Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit
Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı
Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği
Kenya’da sel felaketi: Ölü sayısı 62’ye yükseldi
Fransa’da yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor
Bakan Fidan: Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması tehlikeli bir adım
Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu
Hark Adası neden önemli?
Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası
Kazakistan'da anayasa referandumu
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü
Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü
Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı
Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı
Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı
ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez
Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi
Yükleniyor






