• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,29% 0,03
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6640,44% 0,28
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti

05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
05 Eylül 2024, Perşembe 00:18
Haydarpaşa Limanı’nda Gazze gemisi nöbeti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mavi Marmara Derneği, bakanlık tarafından yola çıkması engellenen Gazze gemisi için Haydarpaşa Limanı’nda nöbet başlattı.

Üsküdar’da bulunan İstanbul Haydarpaşa Limanı’nın C Kapısı önünde bir araya gelen Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve bir grup aktivist; Gazze’ye yardım götürmesi planlanan Vicdan Gemisi ‘nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkmasının engellendiği iddiasıyla eylem düzenledi.

Liman önünde kendilerini zincirlere kelepçe ile bağlayan aktivistler, gemi için gerekli izinler sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

“Vicdanlı halklar insanlık onuru için Gazze'deki soykırıma tepki gösterdiler”

Mavi Marmara Derneği’nden yapılan açıklamada; “7 Ekim’de başlayan ve soykırım boyutuna ulaşan işgalci israil saldırılarında, Gazze’de 50 bini aşkın sivil katledildi. Tüm bunlar, dünyanın gözleri önünde yaşanırken, vicdanlı halklar insanlık onuru için bu soykırıma tepki gösterdiler. Tepkiler, küresel boyuta taşındı. Vicdanı olan her insan bu soykırımın karşısında durmak adına meydanlarda eylemler organize etti. İşgal devletinin zalimliğini tüm dünyaya duyurdular. Fakat vicdanlı halkların meydanları doldurması karşılığında, soykırımı durdurma gücüne sahip olan otoriteler ne yaptılar? Yayınlanan kınama metinleri, basına verilen demeçler, İsrail ile olan ilişkilerin rafa kaldırılması, ticaretin durdurulması, Filistin lehine politikalar.. Bunların her biri önemli adımlar olsa da soykırım hala sona ermiş değil. Bir terör örgütü gibi insanları katleden, topraklarını işgal eden İsrail, yaptığı saldırılardan bir an olsun geri adım atmamıştır. Fakat bunun yanında, daha önce işgalci israile tepki ve Filistin halkına insani yardım oluşturmak amacıyla Gazze’ye filolar düzenleyen Özgürlük Filosu Koalisyonu, güç sahiplerinin hareketsiz kalmasına karşılık, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak, İsrail’e dur demek amacıyla Dünya’nın birçok noktasında insani yardım filoları organize etti.” denildi.

“Özgürlük Filosu Koalisyonu, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine inanmaktadır”

Açıklamanın devamında, “Türkiye’den çıkarak Avrupa limanlarına uğraması ve bu limanlarda gerçekleştireceği Filistin özelinde farkındalık eylemleri yapacak olan Vicdan Gemisi, denize açılması için gerekli tüm prosedürleri yerine getirmiş olmasına rağmen, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış izni verilmiyor. Buna karşılık, yetkililer bu çıkış izninin neden verilmediğine dair hiçbir açıklama yapmıyor. Biliyoruz ki, bu evrakın verilmemesinin ardından bir takım politik sebep ve kaygılar yatıyor. Peki, bu soykırımın karşısında ne yapacağız? İnancı, rengi, ırkı, uyruğu her ne olursa olsun tüm vicdan sahibi insanları, tarihte eşi görülmemiş aymazlıkla yapılan bu soykırıma karşı eyleme geçmeye, şımarık işgalci israile ‘artık dur, devrin kapandı’ demeye davet ediyoruz. Özgürlük Filosu Koalisyonu, başlatmış olduğu bu filo hareketi ile Filistin’de ateşkesin sağlanmasına, insani yardımın Gazze’ye ulaşabileceğine ve soykırımını durdurabileceğine inanmaktadır.” şeklinde belirtildi.

"Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız 'Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz"

Açıklamanın sonunda, “Filistin halkı bizi beklemektedir. Filistin halkı, son umudu olan dünya halklarından kendilerine karşı uygulanan acımasız soykırıma karşı eyleme geçmelerini beklemektedir. Filistin’in yanında olan Avrupa ülkeleri ve 57 üyeye sahip İslam İşbirliği Teşkilatı soykırımı engelleme konusunda ABD’nin şımarık çocuğu israili durduramamıştır. Artık vicdanlı halkların harekete geçme zamanı gelmiştir. Dünya’nın gözleri önünde kocaman bir soykırım kampına dönüştürülen Gazze bir yanda dururken, Özgürlük Filosunun hiçbir sebep olmadan ve açıklama yapılmadan engellenmesini kabul etmiyoruz. Karşımıza çıkarılacak her türlü politik engel bizim için aşılması ve yıkılması gereken bir duvardır. Bu engel duvarlarını oluşturanlar Dünya vicdanı karşısında hesap veremezler. Özgürlük Filosu Koalisyonunun bir parçası olan Vicdan Gemisinin zincire vurulduğu Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz. Vicdan Gemisi hareket edene kadar eylemimiz devam edecektir. Yaşasın Özgür Filistin Davamız.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı

Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi

Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi

BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor

Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik

Pakistan'dan ABD'ye füze programı yanıtı

İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 70 binden fazla sivil bina zarar gördü

Estonya: Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti

Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor

Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız

ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü

MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü

Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?

Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı

Rusya'dan küresel piyasaya akaryakıt İhracat yasağı hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim

ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi

Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır

Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor

Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır

Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada

AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor

Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı

Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi

Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi

BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor

Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik

Pakistan'dan ABD'ye füze programı yanıtı