• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Hayvanat bahçesini bayramın ilk 2 gününde 12 bin kişi ziyaret etti

GÜNDEM 22.04.2023 15:05:06 0
Hayvanat bahçesini bayramın ilk 2 gününde 12 bin kişi ziyaret etti

Hayvanat bahçesini bayramın ilk 2 gününde 12 bin kişi ziyaret etti

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı’nda da ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni bayramın ilk 2 gününde yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etti.
Ramazan Bayramı’nın birinci günü akraba ziyaretlerini tamamlayan Gaziantepliler ikinci gününden itibaren hayvanat bahçesine akın etti. Bayram tatilini iyi bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yoğunluk oluşturdu. Toplam 350 türden 8 bine aşkın hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bayramın ilk iki günü Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçi yoğunluğunun başladığını belirterek, “Gaziantep doğal yaşam parkımız Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en büyük üçüncü dünyanın da 4. en büyük doğal yaşam merkezi. Yaklaşık olarak 350 türden 8 bin canlıyı burada muhafaza ediyoruz ve bunların doğal yaşam alanlarına uygun barınaklarda dizayn ediyoruz. Türkiye’nin her tarafından olduğu gibi yurt dışından da ziyaretçiler gelmeye başladı. Geçen sene yaklaşık 5 milyon kişi ağırlamıştık 1 yıl boyunca. Bu sene 6-6,5 milyon kişiyi hedefliyoruz. Bayramda da çok büyük bir ilgi var. Yaklaşık 50 bin kişiyi talep ediyoruz. Çevre illerden çok fazla açık mı diye talepler geldi. İnşallah 3 günlük bayram boyunca 50 bin kişiyi Gaziantep doğal yaşam merkezinde ağırlayacağız. Özellikle büyük hayvanlardan zürafalar, aslanlar, kaplanlar çok ilgi çekiyor” dedi.

Uğur böceği tropik bahçesi açılıyor
Türkiye’de bir ilk olan uğur böceği tropik bahçesinin açılacağını duyuran başkan Özsöyler, “Tropik kelebek merkezimiz çok ilgi çekiyor. İnşallah yakın zamanda da uğur böceği tropik bahçesini açacağız. İlk defa buradan söylüyoruz. Türkiye’de ilk olan uğur böceği tropik bahçesini de gelen ziyaretçilerimiz doğal yaşam parkımızda gezebilirler. Şuan da 12 bin ziyaretçi içeride geziyor. İnsanlar burada hem doğal yaşam parkında geziyorlar. Park havası var hem hayvanların doğal yaşam alanlarını görüyorlar. Televizyonlarda, kitaplarda gördükleri canlıları burada görüyorlar. Aynı zamanda da doğurganlık oranı en fazla olan bir doğal yaşam merkezi çünkü hayvanlar burada çok mutlular. Çocukların çok ilgisini çekiyor. Burası daha kocamanmış diyor. Televizyonda gördüğü zaman gözüne daha küçük gözüküyor. Burada bire bir gördüğü zamanda daha kocaman olduğunu, mutlu olduğunu çocukların gözünden hissediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e geldiklerini kaydeden Serdar Şaşmaz, “5 yıl oldu buraya gelmeyeli. Kızımla birlikte buraya geldik. Bayramda gezmek lazım görmek lazım herkes bunun için burada. Hayvanlar çok güzel herkesin gelmesini tavsiye ederiz’ , İsmail Şapkalı, ‘Kahramanmaraş’tan buraya geldik. Değişiklik olsun diye çocukları gezdirmeye geldik. Depremden sonra toparlandık. Şu anda iyiyiz, toparlanma sürecindeyiz. Hava değişikliği oldu' ifadelerine yer verdi.
6 Yaşındaki Kevser Simay Şapkalı, 'Hayvanat bahçesi çok güzel. Hayvanlarla birlikte kaldığımda çok mutlu oluyorum. Burayı çok beğendim. Balığı, aslanı ve fili çok beğendim' şeklinde konuştu.
Yusuf Aslan, ‘Biz buraya daha öncede gelmiştik. 3. gelişimiz buraya. Gerçekten güzel, çocuklarla burayı gezmekten keyif alıyoruz. Çocuklar hayvanları çok seviyor. Bizde onlarla zaman geçirmeyi seviyoruz. Biz buraya şehir dışından geliyoruz. Gaziantep ve çevre illerde vahim bir olay yaşandı. Buradan tüm bölge halkına, diğer illerdeki halka da geçmiş olsun demek istiyorum. Kayıpları içinde Allahtan rahmet kalanlara da sabır diliyorum. Gerçekten zor biz başka şehirlerden duygularımızı kontrol edemedik, haberlerde gördükçe o enkaz altından çıkarılanları gördükçe gözlerimiz yaşlarla doldu. Buradaki halk için durum çok zor. Bunu da biliyoruz. Çocuklar hayvanları televizyondan gördüğü zaman sanki çizgi film karakteri gibi algılıyorlar. Gerçekte hayvanat bahçesinde görünce daha çok mutlu oluyorlar. Peşinden koşmak istiyorlar devamlı şaşırıyorlar. Televizyonda fili, zürafayı gördükleri zaman onun ne kadar büyük olduğunu anlamıyorlar. Burada canlı gördükleri zaman hayvanlarla ilgili daha çok bilgi sahibi oluyorlar. Benim için güzellik açısından tavus kuşu var mavi, kızım zebraları çok seviyor” diye konuştular.
Bayram tatillerinde hayvanat bahçesini ziyaret eden vatandaşlar ise Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin çok büyük olduğunu ve çok beğendiklerini vurguladı.

Rusya'dan esir takasına ilişkin yeni açıklama

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Van'da 87 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi yaralandı

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Malatya'da baraka yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangında hayatlarını kaybeden Çavdar ailesinin taziyesine katıldı

Malatya’da park halindeki otomobil alev aldı

Davet ve Gençlik Hareketi bayramlaşma etkinliğinde buluştu

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Çin bandıralı balıkçı gemisi Filipinler'de karaya oturdu

İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor

Mardin’de akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü 3’ü ağır 10 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 880'e yükseldi

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Kolombiya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Tellerin arasına sıkışan yaban keçileri kurtarıldı

Yozgat'ta trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Siyonist rejimden Gazze yolundaki Madleen gemisine küstah tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

İşgalcilerden Batı Şeria'da yeni yıkım tebligatları

Yetimler Vakfı kurban etlerini Diyarbakır'daki yetim ailelere ulaştırıyor

Mardin’de Kurban Bayramı denetimleri artırıldı

HÜDA PAR heyetinden bayramda görev başındaki personellere ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ