• BIST 100

    10693,64%1,21
  • DOLAR

    42,32% 0,18
  • EURO

    49,10% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5526,53% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9192,63% -0,29

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

30 Haziran 2025, Pazartesi 23:48
30 Haziran 2025, Pazartesi 23:48
Hazreti Muhammed
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yayımladığı bir karikatürle Hazreti Muhammed'e hakaret eden Leman paçavrası kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Sözde mizah dergisi olan Leman paçavrasının 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yayımladığı bir karikatürde Hz. Muhammed ve Hz. Musa'nın görsel olarak tasvir edildiği belirtilirken, dini değerlere yönelik hakaret etti.

Söz konusu karikatür, sosyal medyada ve çeşitli çevrelerde sert eleştirilerle karşılandı. Siyasi temsilciler ve sivil toplum kuruluşları, karikatürün ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ve toplumun değerlerine saldırı niteliği taşıdığını belirterek, hukuki sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Aşağılık karikatüre tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Leman'ın kapatılması gerektiğini ve söz konusu karikatürleri çizenlerin cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "LeMan paçavrası, Charlie Hebdo’nun misyonunu üstlenmiş gibi milletimizin kutsallarını alaya alarak açık bir provokasyon yapıyor. Bu hadsizliğe asla göz yumulamaz. Bu ahlaksız yayın derhal kapatılmalı, o karikatürleri çizenler hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Hazreti Muhammed'a hakaretin basın özgürlüğüyle maskelenemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Karikatür ve mizah dergisi olduğunu iddia eden birtakım kendini bilmez güruhun yönettiği  ahlaksız neşriyatın Alemlerin Efendisi Hz. Peygamberimize (s.a.s.) yönelik saygısızlık içeren karikatürlerini şiddetle kınıyoruz.

Müslümanların biricik rehberi Efendimize yönelik bu hakaret ve saygısızlık, basın özgürlüğüyle maskelenemez. Bu hastalıklı zihniyetten hukuk önünde mutlaka hesap sorulacaktır.

Bu sistematik tahriklere karşı provokasyonlara mahal vermeden sağduyuyu kuşanarak hareket etmeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimizin yüksek değerlerine ahlaksızca saldıran bu aymazlara fırsat vermeyecektir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazreti Muhammed'e yapılan saygısılığı lanetlediğini belirtti.

Çelik, "Bir mizah dergisi tarafından Peygamber Efendimize yapılan saygısızlığı lanetliyoruz. Bu yapılan çirkinliğin sanatla ya da fikir özgürlüğüyle ilgisi yoktur. Kutsallarımıza yapılan saygısızlık nefret suçudur ve lanetli bir eylemdir.

Avrupa’daki faşistlerin kutsallarımıza dönük saygısızlığıyla nasıl mücadele ediyorsak, bu lanetli eylemlerle de öyle mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de şu ifadeleri kullandı:

"Charlie Hebdo dergisinin geçmiş yıllarda, İki Cihan Güneşi Efendimiz’e (s.a.v.) yönelik gerçekleştirdiği alçaklığı unutmadık. Unutmayacağız!

Bu zihniyetin yerli versiyonu olan Leman Dergisi’nin, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) ve Hz. Musa’ya yönelik hakaretin hesabını mutlaka soracağız.

Efendimiz’e yöneltilen bu alçaklığa hukuk gecikmeden gereken cevabı vermelidir.

İşte bu tür saldırılar karşılıksız kalmasın diye geçtiğimiz hafta, “dini değerlere hakaretin cezalandırılmasına” ilişkin kanun teklifimizi Meclis’e sunduk.

Bugün din düşmanları, cezaların yetersizliğinden cesaret alarak değneksiz köy bulmuşçasına sağa sola hırlamaktadır.

Ancak teklifimiz Meclis’te kabul görüp yasalaşırsa, kutsallarımıza saldırmak artık bu kadar kolay olmayacak.

Leman Dergisi, artık dergi olma vasfını kaybetmiştir. Halkın inanç değerlerine sistematik olarak saldıran bu yayın organının faaliyetlerine derhal son verilmelidir!" (İLKHA) 

Kış aylarında artan soğuk algınlığına doğal çözüm önerileri

Suudi Arabistan'da umrecileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 45 ölü

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyon: 2 gözaltı

ABD Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı: 3 ölü

Kaza yapan motosiklet sürücüsü yaralandı

Dr. Orhan Ay: Sağlıklı bir eğitim süreci aile, öğretmen ve okulun birlikte hareket etmesiyle mümkün olabilir

Nijerya'da silahlı kişiler bir okulda en az 25 kızı kaçırdı

Diyarbakır'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Adana’ya özgü bir lezzet: Kazan gevrek simit

Zonguldak’ta asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Endonezya'daki heyelanlarda ölü sayısı 16'ya yükseldi

Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Marmara için fırtına uyarısı

Batman'da tepkilere rağmen "Katı Atık Aktarma İstasyonu" açıldı

Şanlıurfa’da KOAH uyarısı: Erken tanı hayat kurtarıyor

Çekya kömürü bırakıp, nükleere yükleniyor: 2050’de enerjinin yüzde 60’ı atomdan

Adana’da bir haftada 11 bin 215 sürücüye ceza uygulandı

Lokanta işletmecisi, 55 yıldır rızık endişesi taşımadan işini sürdürüyor

Mardin’de inşaatın 4’üncü katından düşen işçi öldü

Şanlıurfa’da prematüre bebeklere dikkat çekildi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 yaralı

Samanyolu’nda devrim: Yapay zekâ destekli simülasyon 100 milyar yıldızı tek tek İzledi

Mardin’de 112’nin yönlendirmesiyle baba, kendi çocuğunun doğumunu gerçekleştirdi

Umut Kervanı: Gazze'ye girmeyi bekleyen on binlerce konteyner var

OGM: 30 milyon fidan sahiplenildi

Ukrayna’ya destek için AB’ye çağrı: 2026–2027 yıllarında 135 milyar avro

Ukrayna ve Fransa, 100 Rafale savaş uçağı alımına ilişkin bildirge imzaladı

Batman'da Tren Garı alt geçidi kapalı, esnaf ve vatandaş çalışmaların hızlanmasını bekliyor

Adana'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, Kozluk ilçe sakinleriyle bir araya geldi

Batman’da traktör tankerinden 44.900 paket kaçak sigara çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kış aylarında artan soğuk algınlığına doğal çözüm önerileri

Suudi Arabistan'da umrecileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 45 ölü

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyon: 2 gözaltı

ABD Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı: 3 ölü

Kaza yapan motosiklet sürücüsü yaralandı

Dr. Orhan Ay: Sağlıklı bir eğitim süreci aile, öğretmen ve okulun birlikte hareket etmesiyle mümkün olabilir

Nijerya'da silahlı kişiler bir okulda en az 25 kızı kaçırdı