• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

HDP önündeki evlat mücadelesinde Gara Şehitleri anıldı

GÜNDEM 10.02.2024 14:50:09 0
HDP önündeki evlat mücadelesinde Gara Şehitleri anıldı

HDP önündeki evlat mücadelesinde Gara Şehitleri anıldı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır anneleri, Gara Şehitlerini yıl dönümünde andı.
Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 10 Şubat 2021’de Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara’da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak katledilen 13 Türk vatandaşını andı.
HDP önündeki evlat mücadelesi bin 622 gündür aralıksız sürerken, evladını terörün pençesinden kurtaran Ayşegül Biçer, anneler adına açıklama yaptı.
PKK terör örgütünün 2021’de şehit annelerinin yüreğine ateş düşürdüğünü söyleyerek, “Biz Diyarbakır anne ve babaları olarak bugün şehitlerimiz için bir araya geldik. 10 Şubat 2021’de vahşice katledilen Gara şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bir kez daha diyoruz ki; şehitler ölmez vatan bölünmez. Hain ve alçak terör örgütü her zaman yaptığı gibi 10 Şubat 2021’de de anne yüreklerine ateş düşürdü. PKK terör örgütü bunu iyi bilsin ki Amerika ve İsrail’in piyonları olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

“PKK terörünü anneler bitirecek”
Diyarbakır annelerinin PKK terör örgütünü bitireceğini vurgulayan Biçer, “Biz Diyarbakır anne ve babaları olarak hemen hemen hepimizin Kürt olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Kürtlerin savunucusu olduğunu söyleyen HDP, farklı isimle mecliste olabilir. Ama her zaman için hain ve alçak olduğunu defalarca gördük. Buradan bir kez daha onları şiddetle kınadığımızı dile getiriyoruz. Diyarbakır anne ve babaları olarak kararlılığımızla sürdürdüğümüz evlat nöbetimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Biz bu nöbete başladığımız günden beri PKK’da hızlı çöküş başladı. Bu çaba sayesinde ben de dahil olmak üzere 49 annemiz evladına kavuştu. Evladına kavuşan hiçbir anne ve baba burayı terk etmedi. Çünkü bizim davamız terörle mücadeledir. Sonuna kadar da terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kez daha diyoruz ki PKK terörünü anneler bitirecek” ifadelerine yer verdi.

Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 125 milyon TL ceza

İşgalcilerin saldırılarında 3 gazeteci daha şehit oldu

Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Ambulansa yol vermeyen düğün konvoyuna ceza yağdı

Hindistan'da yangın: 17 ölü

Hindistan’da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Alkollü sürücü şarampole devrildi: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

Şanlıurfa'da ‘Gazze için nöbet’ programı düzenlendi

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Gazze Hükümeti: Son 48 saatte 200'den fazla şehit, 300 bin kişi zorla yerinden edildi

HAMAS: Sığınmacıların çadırlarını hedef alan saldırı, Netanyahu'nun faşist vahşetinin yansımasıdır

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ