• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Hekimler ve sağlık çalışanları: Siyonistler Kudüsü ele geçirip Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışıyor

28 Eylül 2024, Cumartesi 18:29
28 Eylül 2024, Cumartesi 18:29
Hekimler ve sağlık çalışanları: Siyonistler Kudüsü ele geçirip Mescid-i Aksa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanları, siyonistlerin özellikle ABD desteği ile adım adım Kudüs'ü ele geçirdiğini ve Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalıştığına dikkat çekerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 358 gündür aralıksız devam ediyor.

İşgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 41 bin 586 kişinin şehid olurken, yaralı sayısının ise 96 bin 210'a ulaştı. Binlerce şehidin ise hala enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Soykırımın başladığı tarihten bu yana Türkiye'nin birçok ilinde cumartesi günü "Sessiz Yürüyüş" düzenleyen hekimler ve sağlık çalışanlarının eylemleri, sürüyor.

Malatya'da, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Yunus Emre İlbaş, Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak, "Canlarıyla, kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına selam olsun," diyerek, Gazze’nin onurlu hekimlerine ve sağlık çalışanlarına da desteklerini iletti.

"Filistin halkının yanında durmamak hakkın karşısında olmaktır"

Türkiye'deki sağlık çalışanları olarak, Sessiz Yürüyüş'ün 46'ncı haftasında yeniden Gazze'yi hatırlamak için bir araya geldiklerini vurgulayan İlbaş, "Büyük acılar yaşanıyor. Gazze'de çocukları katlediyorlar! Ufuk karanlık. Katıksız kötülük. Acılarla yoğrulmuş bu coğrafyada, insanlık zamanaşımına çoktan uğradı!.. Susmak tepkisiz kalmak olanları kabullenmek ve Filistin halkının yanında durmamak hakkın karşısında olmaktır. Büyük bir insanlık suçudur… 10 kilometrelik alana sıkışmış 1,5 milyon nüfus ve yüzbinlerce çocuğu, gece ve gündüz aralıksız dünyanın en gelişmiş silahları ve uçaklarıyla tepelerinden bombalıyorlar! Firavun gibi bütün çocuklar katlediliyor, bir Musa’nın doğmasından korkuyorlar. Uluslararası kurumlar, devletler, aydınlar, akademi, sanatçılar STK'lar tüm dünya sessizce seyrediyor ya da seyretmekten başka elinden bir şey gelmiyor! Yüzbinlerce bilimsel keşif yapacaksın yüzbinlerce filmler çekeceksin şiirler yazacaksın ve binlerce insanlık adına yasalar çıkartacaksın ve bu soykırıma sessiz kalacaksın, sessiz kalmak için bahane üreteceksin. İşte yaşadığımız dünyanın çelişkisi de budur" dedi.

"Dünya bir buçuk milyon insanın soykırıma tabi tutulmasını sadece izliyor"

İlbaş, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında sanatçılardan gelen tepkileri hatırlatarak, "Büyük bir utanç; dünya bir buçuk milyon insanın soykırıma tabi tutulmasını sadece izliyor," ifadesini kullandı. Dün İslam ülkelerindeki zulmü izleyenler bugün de Gazze'yi izlediğini kaydeden İlbaş, "siyonistler özellikle ABD desteği ile adım adım Kudüs'ü yutarken, Gazze'yi vururken Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışırken biz bunları kabullenmeyeceğiz" diye belirtti.

"Bunların unutulmasına müsaade etmeyeceğiz "

Protestolara ve boykota devam edeceklerini belirten İlbaş, "Bunların unutulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu zulme alışmayacağız," dedi. Gazze’de sağlık personeli, basın mensubu, gönüllü, sivil, kadın, çocuk ayırımı yapmaksızın kıyım yapan teröristlere karşı iyilik mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

"Son günlerde boykotun ve antiemperyalist tutumun önemini yaşayarak gördük"

"Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteğimizi ortaya koyacağız," diyen İlbaş, israil’i kınadıklarını ve boykot ettiklerini açıklayarak, "Son günlerde boykotun ve antiemperyalist tutumun önemini yaşayarak gördük." dedi.

"Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duracağız!"

İlbaş, "Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle, protestomuzla, boykotumuzla Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız," diyerek, dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze’ye selam gönderdi. İlbaş,"Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" diyerek konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Bacağını kaybeden küçük kız, Avrupa Yetim Eli’nin desteğiyle protezine kavuştu

Şanlıurfa genelinde bakım çalışması: Çok sayıda ilçe elektriksiz kalacak

Tanzanya'nın kadın cumhurbaşkanı adayı, seçimleri yaklaşık yüzde 98 oranla kazandı

Hindu tapınağında izdiham: 10 ölü çok sayıda yaralı

"Yeni anayasa" tartışmalarına ve çözüm arayışlarına normsal katkı: "Medine Sözleşmesi"

Bursa İl Sağlık Müdürü Çetin: MHRS sistemi ile vatandaşların sağlığa erişimi kolaylaştı

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesine 16 yeni ambulans eklendi

Gaziantep'te farklı suçlardan 16 kişi yakalandı

Zeytin hasadı döneminde işgalcilerden 259 saldırı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Semerkant’ta UNESCO zirvesi: Eğitim, yapay zekâ ve kültürel miras gündemde

1 Kasım 2025 altın fiyatlarında son durum

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat’tan çağrı: Şeffaf Dijital Denetleme Sistemi kurulmalı

31 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon: 50 kişi tutuklandı

Merdavi: Ben-Gvir ve terörist işgal hükümeti esirlerin katlini meşrulaştırıyor

Ankara UNRWA ofisinin kurulmasına dair anlaşmanın onaylanması uygun bulundu

BM: Batı Şeria'da zeytin hasadı sezonu, son 5 yılın en yüksek saldırılarını görüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndaki yeni atamalar Resmi Gazete'de

Ekim enflasyonu pazartesi açıklanıyor: Gözler TÜİK verilerinde

Batman'da 5 kum ocağı kapatıldı: İşletmeciler ve kamyoncular mağduriyetlerini dile getirdi

Bakan Bolat: Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatındaki artış rekabet şartlarına rağmen sürüyor

BM Güvenlik Konseyi Batı Sahra için özerklik planını destekledi

1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!

İşgalciler Batı Şeria'da baskınlar düzenledi

Balıkesir'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlayacak

BM: israil, Gazze'de tarım alanlarının yüzde 87'sini yok etti

Hafta sonu hava nasıl olacak?

ABD raporu: Gazze'deki yüzlerce israil ihlali cezasız kaldı

Sanal ortamda kumar ve bahisle mücadele için yeni eylem planı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bacağını kaybeden küçük kız, Avrupa Yetim Eli’nin desteğiyle protezine kavuştu

Şanlıurfa genelinde bakım çalışması: Çok sayıda ilçe elektriksiz kalacak

Tanzanya'nın kadın cumhurbaşkanı adayı, seçimleri yaklaşık yüzde 98 oranla kazandı

Hindu tapınağında izdiham: 10 ölü çok sayıda yaralı

"Yeni anayasa" tartışmalarına ve çözüm arayışlarına normsal katkı: "Medine Sözleşmesi"

Bursa İl Sağlık Müdürü Çetin: MHRS sistemi ile vatandaşların sağlığa erişimi kolaylaştı

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesine 16 yeni ambulans eklendi